Expozitii

Două spectacole muzeale americane de referință vor scoate în evidență istoria lungă a istoriei artei coreene moderne și de avangardă


Povestea artei coreene din secolul al XX-lea este extrem de subreprezentată pentru mulți studenți din istoria artei occidentale. Dar în următorii ani, o pereche de spectacole la instituțiile de pe ambele părți ale SUA vor avea ca scop corectarea acestui lucru.

Venirea la Muzeul de Artă din județul Los Angeles în 2022 este un sondaj ambițios asupra picturii, fotografiei și sculpturii coreene moderne din 1897 până în 1965.

Spectacolul, organizat de curatorul asociat al artei coreene LACMA, Virginia Moon, acoperă două epoci ale istoriei coreene – ultima gâfâială a dinastiei Joseon, care a durat peste 500 de ani, până la nașterea națiunii coreene independente în 1910; și era contemporană, care include perioada în care Coreea s-a împărțit în două state suverane.

„Acest„ spațiu între ”tradițional și contemporan este una dintre cele mai revelatoare perioade de timp din istoria coreeană, având în vedere evenimentele istorice … întrucât țara s-a modernizat„ cu reticență ”în acest timp”, spune Moon pentru Artnet News.

Aproximativ 140 de opere de artă sunt așteptate să fie în spectacol, o selecție care include exemple de sculptură și fotografie de la începutul secolului al XX-lea care au fost rareori prezentate în afara țării.

„A fost important să arătăm modul în care cele două perioade – moderne și contemporane – s-au conectat, modul în care aceste medii diferite au apărut pentru prima dată în Coreea și cum, de-a lungul timpului, modernul a condus la acum”, adaugă Moon. „Perioada de artă modernă din Coreea, necunoscută în SUA până acum, este o dovadă că arta contemporană din Coreea nu a apărut brusc dintr-un gol.”

Vedere de instalare a lui <i> Lee Seung-taek </i>, 2017, la Palazzo Caboto din Veneția, Italia.  Amabilitatea lui Lévy Gorvy.” width=”1024″ height=”683″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2019/05/6_Seung-Taek_Lee_In_Venice_DSC3545-Edit_Gianmaria_De_Luca_©-1024×683.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2019/05/6_Seung-Taek_Lee_In_Venice_DSC3545-Edit_Gianmaria_De_Luca_©-300×200.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2019/05/6_Seung-Taek_Lee_In_Venice_DSC3545-Edit_Gianmaria_De_Luca_©-50×33.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Vedere de instalare a „Lee Seung-taek”, 2017, la Palazzo Caboto din Veneția, Italia. Amabilitatea lui Lévy Gorvy.

Expoziția este a doua din cele trei spectacole planificate împreună cu un parteneriat de 10 ani cu Hyundai. (Prin program – cel mai mare parteneriat corporativ din istoria muzeului – compania sud-coreeană de automobile s-a angajat să finanțeze atât eforturile expoziționale, cât și o serie de achiziții și publicații în domeniul artei coreene.) Primul grup, un prezentare istorică a practicilor de scriere și caligrafie coreene, a avut loc anul trecut la muzeu.

A treia expoziție va avea loc în 2022.

Între timp, în primăvara anului 2022, Guggenheim din New York va prezenta „Avangarda: arta experimentală în Coreea de Sud, în anii 1960-1970. ” Muzeul o numește prima expoziție din America de Nord care a explorat valul artiștilor experimentaliști care s-au înmulțit în deceniile care au urmat războiului coreean de la începutul anilor 1950, cum ar fi Lee Kang-so, Lee Kun-yong și Lee Seung-taek .

„În perioada anilor 1960 și 1970, această prezentare viitoare examinează un grup de artiști slab afiliați a căror producție artistică a reflectat și a răspuns condițiilor socio-politice și materiale în continuă schimbare și globalizare care au modelat Coreea de Sud”, spune un reprezentant al muzeului. spectacol. „Dezvăluie abordarea inovatoare a creației de artă de către o generație remarcabilă de artiști coreeni și prezintă lucrări fundamentale în pictură, sculptură, instalare, performanță, fotografie și film.”

Expoziția a fost co-organizată de Kyung An, curator asistent de artă asiatică la Guggenheim, și Soojung Kang, curator principal la Muzeul Național de Artă Modernă și Contemporană, Coreea. Acesta va fi prezentat în tandem la ambele instituții.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *