Stiri

Două lucrări de Adrian Ghenie incluse în Licitaţia de artă postmodernă şi contemporanăAdrian Ghenie este plasat şi pe piaţa românească de artă în topul artiştilor contemporani cu recorduri în fiecare sezon. Doar anul trecut au fost vândute prin licitaţiile organizate de Artmark 6 lucrări semnate de Adrian Ghenie, din care 5 realizate în perioada sa românească de creaţie (actualmente artistul locuind şi creând la Berlin).

În prima Licitaţie de artă postmodernă şi contemporană, din 18 februarie, artistul Adrian Ghenie este prezent cu două opere de artă de mari dimensiuni.

„Nova”, purtând numele exploziei stelei care devine mai strălucitoare, pentru ca apoi să revină la forma iniţială, înfăţişează un univers în dezintegrare şi renaştere totodată. Lucrarea, realizată în 2005, are un preţ de pornire de 50.000 euro.

Cea de-a doua lucrare semnată Ghenie, „Untitled”, aparţine unui ciclu din anii 2000, expus iniţial la Centrul Cultural Sindan din Cluj, ce propunea, prin ansamblul lucrărilor componente, o mitologie personală, pornind de la încărcătura semantică a unor obiecte-cheie, precum îngerul, scoica, roaba şi simboluri ale timpului. Lucrarea are un preţ de pornire de 40.000 de euro.

Operele lui Adrian Ghenie, alături de alte aproximativ 200 de creaţii semnate de artişti români cu cotă internaţională – Brâncuşi, Cădere, Brauner, Baba, Perahim, pot fi vizionate, gratuit, la Palatul Cesianu-Racoviţă, până în ziua licitaţiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *