Stiri internationale

De ce trebuie ca cei zece la sută din activiștii din industria artei să lucreze împreună spre obiective de durabilitate comune


În 2019, când artistul Gary Hume susținea un spectacol la New York, el i-a cerut galeriei sale, Matthew Marks, să-și livreze lucrările din Londra pe mare, mai degrabă decât să le zboare pe calea aerului. De asemenea, el l-a rugat pe ecologistul Danny Chivers să scrie un raport despre călătorie. Hume a dorit să știe ce impact va avea munca sa asupra emisiilor de carbon ale călătoriei.

A durat 13 zile până când munca sa a ajuns cu barca la New York din Londra, cu 12 zile și jumătate mai mult decât călătoria obișnuită cu avionul. Raportul lui Chivers, publicat în parteneriat cu compania de logistică Cadogan Tate, a dezvăluit că amprenta de carbon creată prin mutarea operelor de artă pe mare a fost cu 96% mai mică decât dacă ar fi fost arborate cu avionul, creând 24 de tone metrice de economii de gaze cu efect de seră.

A meritat? Semnificativ. De asemenea, a economisit o mulțime de bani. Ca galerist care mută o cantitate semnificativă de artă în întreaga lume într-un an normal, Eram intrigat.

Avioanele British Airways au parcat pe aeroportul Gatwick. Fotografie de Gareth Fuller / PA Images prin Getty Images.

„Nu pot pretinde că sunt activist de mediu”, a spus Hume când l-am sunat. „Sunt mai mult ca zece la sută activist. Dar cred că suntem mulți dintre noi activiști cu zece la sută și, dacă puneți zece procente la un loc, începe să se adune. ”

Acest lucru a rezonat profund, pentru că simțeam că sunt și eu un activist de zece la sută și pentru prima dată mi-am dat seama cât de inutil era să ignor potențialul acelui zece la sută. Apoi, în cartea lui Danny Chivers, Ghidul fără sens al schimbărilor climatice, I-am citit sfatul numărul unu despre ce poate face fiecare dintre noi pentru a ajuta la schimbările climatice.

„Construiește o mișcare”, scrie Chivers. „Avem nevoie de cât mai mulți oameni cu putință pentru a se implica, înțelați și activi. Gândiți-vă la ce puteți face pentru a răspândi vestea. Ai putea organiza o întâlnire sau un eveniment la locul de muncă sau în comunitatea ta? ”

O întâlnire sau eveniment? Lumea artei este specializată în acestea. Dintr-o dată, a face ceva părea eminamente posibil. Știam că nu sunt singur în asta. Directorii de la Frieze, Matthew Slotover și Victoria Siddall, comandaseră de mult un raport ecologic și lucrau din greu pentru a reduce impactul asupra mediului al târgului de artă, așa cum a fost Kate MacGarry la galeria ei și alții. Greg Hilty, Sadie Coles și Peter Chater au fost cu toții dornici să discute ce am putea face dacă am lucra împreună ca comunitate și industrie pentru a reduce emisiile de carbon și s-a născut ideea unei coaliții climatice pentru lumea artei comerciale.

Mijloacele de poluare ale lui Michael Pinsky.  Fotografie de Finnbarr Webster / Getty Images.

A lui Michael Pinsky Pasta de poluare. Fotografie de Finnbarr Webster / Getty Images.

Standarde comune ale industriei

Instituțiile publice din lumea artei făceau deja progrese în acest domeniu, multe dintre ele colaborând cu Julie’s Bicycle, o organizație caritabilă înființată pentru a ajuta și a consilia industriile creative cu privire la acțiuni în ceea ce privește schimbările climatice. Într-adevăr, principalul organism public responsabil cu alocarea finanțării pentru instituțiile din Anglia, Arts Council, cere instituțiilor noastre să îndeplinească standarde specifice în ceea ce privește impactul lor asupra mediului. Dar în lumea artelor comerciale, nu avem standarde specifice industriei în acest domeniu. Noi ar trebui să. Adunându-ne putem stabili standarde și ne putem angaja să ne ajutăm reciproc să le îndeplinim.

În eventualitatea acesteia, criza COVID-19 a însemnat că nu ne putem aduna deloc ca un grup mare în 2020 – cel puțin nu în același spațiu fizic. Dar am putea veni împreună online, și nu doar pentru o singură zi, ci pentru câteva ore în fiecare săptămână. Această regrupare regulată de timp, energie și resurse a însemnat că am devenit un grup propriu-zis, nu doar în spirit, ci de fapt.

Acum, Gallery Climate Coalition, care a înființat oficial un magazin online în toamna anului trecut, este o coaliție nonprofit de galerii și lucrători de artă, artiști și persoane fizice, în primul rând din sectorul comercial, dar absolut nelimitată la aceasta. Oricine se poate alătura și sperăm că mulți o vor face. (Și până acum au peste 200 de galerii, artiști, persoane fizice și organizații din Londra și unele internaționale.)

Captură de ecran de pe site-ul web al CCG.

Captură de ecran de pe site-ul web al CCG.

Scopul nostru principal ca grup este să înțelegem ce facem mediului. Cât de mult de carbon pun afacerile noastre în atmosferă în fiecare an? Credem că, fiind specifici și concentrându-ne pe realități concrete, putem începe să ne luptăm cu ceea ce pare adesea o sarcină uriașă, abstractă, amorfă și imposibil de gestionat.

De fapt, nu există nimic misterios în ceea ce privește emisiile de carbon. Aflați unde se află – am aflat că un calculator de carbon este cel mai bun instrument în acest sens și apoi, datorită firmei de artă și tehnologie Artlogic, ne-a construit propriul, adaptat pentru a se potrivi oricărei galerii (poate fi folosit și de persoane) – și sunt astfel echipate pentru sarcina de a le coborî. Calculatorul este simplu și ușor de utilizat și gratuit dacă sunteți membru al CCG (la care vă puteți alătura cu o donație voluntară). Credem că auditul dvs. de carbon ar trebui să se facă anual, la fel de esențial și obișnuit ca depunerea declarațiilor dvs. fiscale.

În cea mai mare parte, desigur, călătoriile aeriene (pasageri și mărfuri) și consumul de energie sunt cei mai mari vinovați în ceea ce privește emisiile de carbon. De aceea, exemplul lui Gary Hume de a insista ca munca sa să fie expediată pe mare este atât de bun. Ceea ce au făcut Hume și Matthew Marks nu a fost doar să creeze o economie unică de carbon, ci să înceapă o acțiune mai mare care să ducă la o schimbare mai semnificativă. Desigur, este mai puțin convenabil să folosiți transportul maritim decât transportul aerian, dar numai pentru că nu este încă norma. În calitate de grup, putem crea noi norme, stabili noi standarde, ne putem gândi colectiv la diferite termene, putem solicita companiile de asigurări, putem asigura standarde de siguranță și așa mai departe.

Activiștii de la Extinction Rebellion organizează o moară în demonstrație la Tate Modern.  Fotografie de Claire Doherty / În imagini prin intermediul imaginilor Getty Images.

Activiștii de la Rebeliunea Extincției organizează o moară în demonstrație la Tate Modern. Fotografie de Claire Doherty / În imagini prin intermediul imaginilor Getty Images.

Un apel la arme

Acesta este doar începutul. Membrii CCG sunt un grup divers. Unii dintre noi suntem buni la strângerea de bani, alții la cercetarea detaliată a unor bune practici. Unii dintre noi vor fi raliști, alții lucrează mai bine în culise. Nu contează. Ideea este că împreună putem face mai mult. Putem lucra atât în ​​interior, ca comunitate de artă, împărtășind informații, creând standarde și responsabilizându-ne reciproc; și, la fel de crucial, ne îndreptăm energiile spre exterior, făcând lobby pentru schimbări mai largi.

Ca întreprinderi individuale de artă, nu ne concentrăm în primul rând pe activismul de mediu. Nu de aceea existăm. Dar fiecare dintre noi trăiește și lucrează în mediu. Fiecăruia dintre noi îi pasă suficient. Fiecare dintre noi poate da – trebuie să dea – cel puțin zece la sută din energia, timpul și resursele noastre activismului de mediu. Zece la sută nu este suficient, desigur, nu pe cont propriu. Dar, împreună, se poate adăuga la o schimbare reală.

Thomas Dane este galerist și membru fondator al Gallery Climate Coalition. Dacă sunteți interesat să aflați mai multe despre ceea ce poate face industria de artă pentru a reduce amprenta sa de carbon, acordați-vă o introducere în GCC pe Zoom pe 21 ianuarie la ora 17:00 GMT (ora 12:00 EST).

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *