Stiri internationale

De ce Silicon Valley nu va fi capabil să salveze târgurile de artă în persoană în 2021 (și alte informații)


În fiecare dimineață de luni, Artnet News vă aduce Piața Gri. Coloana decodifică povești importante din săptămâna precedentă – și oferă o perspectivă de neegalat asupra funcționării interioare a industriei de artă în acest proces.

Săptămâna aceasta, un memento că nimic nu va fi vreodată simplu anul acesta …

SHOT / CHASER

Joia trecută, o coaliție de mari companii tehnologice și organizații din domeniul sănătății a anunțat va lucra pentru a dezvolta un sistem digital de „pașapoarte” recunoscut la nivel internațional, care ar putea verifica dacă o persoană din lume a primit un vaccin împotriva coronavirusului. Denumit Vaccination Credential Initiative (VCI), proiectul ar putea crește semnificativ viteza și siguranța cu care călătoriile și comerțul ies din umbra COVID. Cu toate acestea, clarifică și provocările profunde cu care se confruntă o industrie de artă legată pentru totdeauna de forțe politice și economice mai mari.

După cum știm cu toții prea bine în acest moment, națiunile din întreaga lume s-au dovedit până acum incapabile sau nedorite să cadă de acord asupra unor protocoale comune pentru aproape orice element al vieții pandemice, inclusiv cerințele să urce în zboruri internaționale și să organizeze adunări în masă În cel mai rău moment, marea disunitate pare a fi ceea ce ați găsi într-o sală de clasă de copii obosiți de șase ani, cu excepția faptului că a contribuit la două milioane de morți (și numărare) începând de vinerea trecută.

VCI, menționat de Microsoft, Oracle, Salesforce și Clinica Mayo, VCI își propune să ofere o infrastructură universală care să contribuie la eliminarea acestui gol în politica globală de sănătate publică.

Dacă proiectul va avea succes, toți cei vaccinați pentru COVID-19 ar putea fi introduși într-o bază de date internațională partajată și li se va oferi un certificat conectat (care ar lua forma fie a unui bun digital stocat într-un portofel pentru smartphone, fie a unui cod QR tipărit). Agențiile guvernamentale participante și companiile din întreaga lume ar putea apoi să scaneze acreditările de inoculare ale unei persoane la fel de ușor ca o companie aeriană să scaneze cărțile de îmbarcare de la poartă.

Inițiativa ar contribui, de asemenea, la eliminarea a ceea ce înseamnă fraudă în sănătatea publică. Aici, în SUA, majoritatea persoanelor care primesc vaccinări COVID nu au dovezi mai substanțiale decât o foaie de hârtie-unu care poate fi falsificat, copiat sau manipulat cu puțin efort. (Același lucru este valabil, în general, pentru rezultatele testelor.) Prin compilarea acreditărilor sale într-un registru digital sigur care poate fi verificat instantaneu încrucișat, VCI ar putea împiedica actorii răi să călătorească sau să participe la evenimente în persoană folosind „confirmări” false care sunt fără virus.

Inutil să spun că succesul VCI ar fi un mare câștig pentru mai mult decât companiile aeriene și agențiile de turism federale. Anunțul de joi a evidențiat, de asemenea, posibila valoare a proiectului pentru concerte, evenimente sportive și alte activități de grup cu bilete pierdute în urma pandemiei.

Acest lucru m-a determinat în mod inevitabil să mă gândesc la târgurile de artă, ale căror avantaje de vânzări și de rețele pe care le știm acum sunt imposibil de reprodus complet online din aceleași motive pe care le profilează ca potențiale evenimente de supra-răspândire.

Cât de aproape sunt colecționarii, expozanții și vizitatorii care vor fi vaccinați în curând să se întoarcă în siguranță la târgurile lor preferate cu ajutorul unei acreditări digitale de la VCI?

La fel ca în multe altele din această industrie idiosincratică, este complicat – și mai ales din motive care nu au nimic de-a face cu piața de artă în sine.

Art Basel Miami Beach Nova 2019. © Art Basel

SONDAJUL SPUNE …

Este sigur să presupunem că reprezentanții echitabili la nivel înalt au petrecut o mare parte a anului trecut disecând fără încetare fiecare nou protocol promițător de sănătate publică care apare la ciclul de știri. Așa că am contactat Art Basel, Frieze și Armory Show la sfârșitul săptămânii trecute pentru a întreba dacă fie urmăresc deja ceva de genul VCI, sau dacă s-ar putea să o ia în considerare înainte ca târgurile lor (sperăm) să iasă din depozitul frigorific mai târziu în acest an.

Deși un purtător de cuvânt al Frieze a refuzat să comenteze detalii, răspunsurile au confirmat în general poziția pe care mă aștept ca întregul sector să o ia la inițiativă: da, VCI ar putea fii grozav pentru noi. Dar mai multe straturi trebuie să se alinieze mai întâi și nu toate sunt în controlul nostru.

Mai exact, am tachinat patru reclame din declarațiile trimise prin e-mail de către directorul global Art Basel, Marc Spiegler, și de directorul Armory Show, Nicole Berry. În timp ce au fost declanșate de VCI, cred că toate, cu excepția finalului final, s-ar aplica oricărui protocol de siguranță COVID încă în curs de dezvoltare. Și oferă un instantaneu vital al provocării complexe cu care se confruntă organizatorii târgurilor de artă în 2021.

1. Târgurile pot implementa doar noi măsuri de siguranță aprobate de agențiile guvernamentale.

În propoziția de deschidere a declarației sale, Berry a scris că ea și colegii săi din Armory Show „continuă să urmărească cu atenție evoluțiile revoluționare (cum ar fi VCI)” care, printre alți factori, „respectă cu oricare și toate cerințele statului și orașului pentru locul nostru și evenimentele de dimensiunea noastră. ” Ea a adăugat în următoarea propoziție că târgul „intenționează[s] să colaboreze îndeaproape cu agențiile de stat și orașe pentru a implementa protocoale de siguranță optime. ”

Accentul ei asupra acestui punct este cu atât mai izbitor cu cât afirmația sa nu a inclus o a treia teză.

Acum, s-ar putea părea evident că oficialii guvernamentali dețin o putere extraordinară asupra târgurilor de artă, dar poate fi ușor de uitat, pentru că suntem atât de obișnuiți să auzim industria artei descrisă ca fiind liberă pentru toți fără lege. În special, mă gândesc la descrierile sale mereu populare ca „Vestul sălbatic” și „ultima piață nereglementată”.

Nu mă înțelegeți greșit: acele meme vechi încă mai dețin sâmburi de adevăr (cel putin pentru moment). Dar la fel ca și Armory Show mutați la Centrul Javits acest septembrie nu se întâmplă, deoarece Berry și colegii ei au fost instruiți în clădire sub acoperirea întunericului și au pretins spațiul, nici nu au putut decide unilateral să implementeze VCI prin vot intern.

În schimb, târgurile de artă din întreaga lume pot implementa doar protocoalele semnate de agențiile guvernamentale. Ceea ce este frustrant, dacă nu pervers, din moment ce au existat atât de multe aspecte ale răspunsurilor pandemice ale aceleași agenții bâzâind dezastruos. Dar așa este.

Un vizitator la Armory Show 2020. (Foto de Selcuk Acar / NurPhoto prin Getty Images)

Un vizitator la Armory Show 2020. (Foto de Selcuk Acar / NurPhoto prin Getty Images)

2. Industria de artă se poate lega de noi măsuri de siguranță, dar nu poate conduce la dezvoltarea acestora.

În timp ce Spiegler a scris în declarația sa că Art Basel „ar fi binevenit [the VCI’s’] crearea și implementarea “, a mai deschis el, notând că” o inițiativă cu acest domeniu și cu această scară depășește cu mult expertiza noastră ” Este o reamintire extraordinară că chiar și cei mai cărnoși pești din industria noastră de nișă sunt minori în contextul economiei mai largi.

Puteți vedea cu ușurință acest lucru prin obiectivul unei metrici de afaceri fundamentale: capitalizarea de piață. MCH Group, compania-mamă a Art Basel, a avut o plafon de piață de 185 milioane dolari sâmbăta trecută. Cele mai importante trei companii de tehnologie implicate în VCI—Salesforce, Oracle și Microsoft — aveau capace de piață de aproximativ 182 miliarde USD, 195 miliarde USD și 1,6 USD trilion aceeași zi.

Cu alte cuvinte, organizatorii târgurilor de artă nu au resursele pentru a dezvolta propria versiune a VCI sau a oricărui alt protocol semnificativ de siguranță COVID. Cel mai bun lucru pe care îl pot face este să fie proactivi în adoptarea proiectelor mai mari propulsate de susținătorii mult mai mari.

3. Valoarea oricărei noi măsuri de siguranță depinde de cât de mult are încredere circumscripția electorală a unui târg.

Nu există niciun motiv să fii tot drăguțul Zen-koan în legătură cu acest lucru: dacă ții un târg de artă într-un centru de convenții și nu apare nimeni să-l vadă, atunci da, cu siguranță s-a întâmplat… și a eșuat lamentabil.

Acesta este motivul pentru care declarația lui Berry enumeră capacitatea de a „îmbunătăți încrederea participanților” ca fiind prima componentă a oricărei dezvoltări de siguranță COVID care s-ar putea califica drept o descoperire pentru Armory Show 2021. În mod similar, răspunsul lui Spiegler a premis entuziasmul condiționat al Art Basel față de VCI pe potențialul său de „a face mai mulți oameni să se simtă confortabili la participarea la evenimente live cu un public global”.

Cu excepția cazului în care colecționarii, expozanții și alți vizitatori cumpără infrastructurile de sănătate și siguranță ale târgurilor, nimic altceva nu contează. Deci, fie că vorbim despre VCI sau despre un alt protocol de protecție COVID în curs de dezvoltare, finanțarea masivă și aprobarea guvernului nu vor fi suficiente pentru ca acesta să aibă un impact asupra pieței artei sau a lumii. De asemenea, are nevoie de o narațiune puternică.

Un vizitator îl ia pe Paola Pivi "Minciuni" (2018) la avanpremiera VIP a Muzeului Bass în timpul Art Basel Miami Beach 2018. (Fotografie de Sean Drakes / Getty Images)

Un vizitator îl ia pe Paola Pivi Minciuni (2018) la avanpremiera VIP a Muzeului Bass în timpul Art Basel Miami Beach 2018. (Fotografie de Sean Drakes / Getty Images)

4. Măsurile de siguranță de înaltă tehnologie ar putea intensifica diferențele de clasă existente la târguri.

De asemenea, printre criteriile lui Berry pentru posibili schimbători de jocuri de siguranță COVID s-a aflat dacă „ar oferi acces echitabil tuturor participanților interesați”. Și se pare că problema echității se răstoarnă în ceaunul VCI de îndată ce te uiți sub capac.

În acoperirea anunțului VCI, Verge am notat “niste [healthcare] furnizorii pot avea mai multe resurse pentru a încorpora aceste acreditări în procesul de vaccinare decât ar avea alții. Și există și întrebări etice despre faptul că o persoană care poate dovedi că este vaccinată ar trebui să aibă mai multe libertăți decât cineva care nu este. ”

Ambele avertismente rulează și mai tare aici în SUA, unde revenirile timpurii sugerează că cei bogați și bine conectați sunt disproporționat susceptibili de a combate inoculărilechiar dacă nu fac parte din grupul demografic aprobat de statele lor pentru a le primi. Acest lucru amplifică doar diferența de ordinul doi Verge avertizat cu privire la: furnizorii de vaccinuri mai bine finanțați (a se vedea: cei care deservesc o clientelă mai bogată) ar fi disproporționat să se conecteze la VCI.

Drept urmare, participanții la târgul de artă cel mai bine poziționați pentru a beneficia de VCI sunt (surpriză!) VIP-urile, care se bucură deja de acces privilegiat la cele mai căutate opere și cele mai bune facilități la fața locului.

Cum trebuie să cântărească târgurile de artă acest element dacă și când inițiativa devine o opțiune? E greu de spus. La urma urmei, există șanse mari ca oricine merge la un târg de artă să fie mai bogat decât cetățeanul median pentru început.

Cu toate acestea, într-o industrie de artă în care justiția socială rămâne în prim-planul conversației (dacă nu neapărat pe lista de acțiuni), inechitatea medicală se alătură listei deja lungi de factori pe care organizatorii târgului trebuie să-i ia în considerare în timpul navigării în acest an incert.

Indiferent de ceea ce se întâmplă cu VCI, posibilitățile sale evidențiază un fapt inevitabil despre toate companiile care speră să revină la normal în acest an prin nou Protocoale de siguranță COVID: toată lumea nu are de ales decât să încerce să construiască avionul în timp ce zboară. Pentru târgurile de artă și atâtea alte evenimente, care lasă atât itinerariul, cât și destinația ca mari necunoscute.

[Press release]

Atât pentru săptămâna asta. „Până data viitoare, amintiți-vă: dacă credeți că aveți toate răspunsurile, probabil că nu sunteți atenți.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *