Stiri internationale

De ce piața artei nu ar trebui să-și facă griji că industria filmului este supusă unei revoluții de vizionare la domiciliu (și alte informații)


În fiecare luni dimineață, Artnet News vă aduce Piața Cenușie. Coloana decodifică povești importante din săptămâna precedentă – și oferă o perspectivă de neegalat asupra funcționării interioare a industriei de artă în acest proces.

Săptămâna aceasta, ajungând peste culoar …

ATAT ESTE, FOLKS

Joia trecută, Warner Bros. a anunțat că s-ar rupe de rivalii săi de la Hollywood, permițând spectatorilor acasă să transmită toate cele 17 filme noi pe care intenționează să le lanseze în 2021 în aceeași zi în care fiecare film va avea premiera în cinematografele din întreaga lume. La un nivel, decizia reprezintă un pariu de multe sute de milioane de dolari împotriva viabilității unor adunări mari anul viitor—Un pariu care ar trebui să pedepsească pe oricine de pe piața artei care se așteaptă să se întoarcă la vechiul circuit de evenimente globale în persoană în curând. Dar la un alt nivel, de asemenea, provine din diferențele strategice dintre sectoarele culturale, care ar trebui să ofere de fapt profesioniștilor din artă motive să se preocupe.

Miscarea lui Warner distruge un standard industrial de lungă durată: fereastra de 90 de zile în care studiourile majore au fost de acord din punct de vedere istoric pentru a-și proiecta noile versiuni doar la multiplexuri. Deși au existat o mână de excepții în timpul acestui an blocat, Hollywood și proprietari de teatru părea pentru a fi pus mâna în jurul noțiunii că orice studio care-și aranjează întreaga ardezie imediat ar fi turnat otravă în bolul de perforare pentru toate părțile industriei.

Apoi, Warner a devenit necinstit. În mod crucial, a făcut-o mergând pe verticală cu distribuția sa. Mai degrabă decât să ofere mai multor platforme la cerere acces la lansările sale viitoare (inclusiv astfel Potențiali blockbustere demni de IMAX ca Godzilla vs. Kong, Matrix 4, și o nouă adaptare a Dună), studioul a confirmat că lista sa va fi disponibilă doar abonaților la HBO Maxcare, la fel ca Warner Bros. și toate celelalte entități WarnerMedia, este deținută de colosul de telecomunicații AT&T.

Deci, ce s-a schimbat? Și cât de mult ar trebui să-i pese lumea artei? Cred că acele întrebări au trei răspunsuri împletite …

Brad Pitt la Frieze LA. Fotografie de Sarah Cascone.

IN CURAND(?)

O parte a pivotului radical al lui Warner a fost motivată de pesimismul în sănătatea publică. Toby Emmerich, președintele Warner Bros. Pictures Group, a declarat într-un interviu acordat New York Times că „nu era clar că normalul normal va reveni chiar și în al patrulea trimestru al anului viitor”. Dacă are dreptate, noua strategie a studioului îl va împiedica cel puțin să hemoragieze numerarul pentru a reprograma și re-comercializa noile sale versiuni la jumătatea anului (din nou), deoarece viitorii spectatori nu sunt dispuși sau nu pot risca viața și membrele pentru Space Jam continuare.

După cum știu deja cititorii obișnuiți ai acestei rubrici, sunt compatibil cu sugestia lui Emmerich că noi pompează frânele pe așteptările noastre cu privire la cât de repede noi în artă putem ieși din era distanței sociale. Da, vaccinurile sunt la orizont. Dar versiunile Pfizer și Moderna necesită două doze și temperaturi ultra-reci; opțiuni și mai simple ar necesita o modernizarea fără precedent a lanțului global de aprovizionare și o cetățenie dispusă să fie inoculată la un procent de la 60 la 70 la sută.

Regret că vă informez că SUA este în prezent, sub acest prag statistic pe baza unui sondaj Gallup de la jumătatea lunii noiembrie (și asta înainte de a lua în considerare ceea ce alegerile prezidențiale tocmai ne-au învățat din nou despre criza existențială a votării). Dacă acest lucru nu ar fi fost suficient, experții IBM în securitate cibernetică au transmis, de asemenea, săptămâna trecută că hackerii internaționali amenințau „lanțul de frig” necesare pentru a menține vaccinurile stabile în tranzit, precum și că acest lucru „Direcționarea cu precizie a directorilor și a organizațiilor cheie la nivel global deține[s] potențialele semne distinctive ale navelor comerciale ale statului național. ” Ura!

Nu spun că piața artei ar trebui să abandoneze orice speranță pentru evenimente la scară largă în persoană în 2021. Bogăția și concentrarea industriei în marile orașe îi conferă un avantaj față de populația generală. Spun doar că estimarea mea pentru întoarcerea „normalului normal”, cel puțin aici, în SUA, este mai aproape de cea a lui Emmerich decât a unui optimist.

În același timp, este vital să recunoaștem că pivotul Warner din 2021 provine, de asemenea, din circumstanțe fundamental diferite de cele cu care se confruntă Art Basel, Larry Gagosian sau spațiul de proiect condus de artiștii din cartierul prietenos.– și că ultimele 11 luni au făcut acest lucru mai clar ca niciodată.

Un spectator se uită la una dintre lucrările lui James Turrell din Los Angeles.  Foto: Amabilitatea lui Frieze.

Un spectator se uită la una dintre lucrările lui James Turrell din Los Angeles. Foto: Amabilitatea lui Frieze.

CAPCANA PĂRINȚILOR

În afară de sănătatea publică, există două forțe principale care conduc la abordarea cineplex-agnostică a Warner pentru anul viitor. Nfie se aplică afacerilor de artă. Pentru o dată, acesta este un lucru grozav pentru industria noastră de nișă.

Prima dintre aceste forțe se referă la studio în sine—Sau mai exact, compania-mamă. (Notă: Dacă nu vă pasă de economia conglomeratului media, treceți la următorul sub-titlu.) În ciuda cronologiei justificate de Warner pentru o întoarcere fără griji la teatru, împingerea imediat a tabloului său 2021 pe HBO Max este, de asemenea, o încercare pentru a sucula performanța dezgustătoare a platformei de streaming deținute de AT & T, care a fost lansată la începutul acestui an pentru a concura cu biblioteca aproape infinită și omniprezența culturală a Netflix.

Times raportează că HBO Max—Deocamdată disponibil numai în SUA, în momentul scrierii melenumără doar 8,6 milioane de abonați activi până în prezent. Pentru comparație, în cele mai recente rezultate trimestriale, Netflix s-a lăudat cu peste 73 de milioane de abonați în SUA și cu peste 195 de milioane în întreaga lume. Disney +, serviciul de streaming lansat de regatul Mickey în noiembrie 2019, a adunat aproape 74 de milioane de abonați, având în plan să-și arunce urechile de șoarece în regiunea Asia-Pacific în următoarele luni.

Sunetul pe care îl auziți este geamătul agonisit al bărbaților executivi ai lui Warner, care au fost loviți cu piciorul în ceea ce un student de schimb din liceul meu a numit odată „departamentul pentru bărbați”.

De ce sunt atât de anemice rezultatele HBO Max? Analiștii indică o blocaj inutil de distribuție și confuzia consumatorilor cu privire la ofertele serviciului. HBO Max a devenit accesibil celor 40 de milioane de americani care au transmis prin intermediul dispozitivelor Amazon Fire TV doar cu mai puțin de trei săptămâni înainte de anunțul perturbator al Warner. În acest moment, este încă indisponibil pentru cei 46 de milioane de americani care utilizează hardware de la Roku.

În ceea ce privește ceea ce pot viziona abonații la serviciu, presupusa propunere de valoare a lui HBO Max subminează identitatea bine câștigată a omonimului său ca furnizor exclusiv de filme și televizoare de înaltă calitate. Deși HBO Max include câteva serii premium și filme produse exclusiv pentru platformă, a extins în mare măsură o bibliotecă slabă de delicatese HBO, înclinând pe o mulțime de conținut de pe piața de masă controlat de Warner, cum ar fi Teoria Big Bang și Prieteni. Rezultatul a fost ceea ce analistul de afaceri Scott Galloway numit „cea mai mare strategie / brand f * ckup din 2020”.

Primul program de lansare din 2021 al Warner urmărește să salveze HBO Max din această mizerie. Planul va face ca fiecare dintre cele 17 filme Warner Bros. să fie disponibile acolo timp de o lună, începând cu aceeași zi în care debutează în cinematografele fizice. După aceea, filmele se întorc în spatele ferestrei de 90 de zile, separând în mod obișnuit lansările cinematografice de accesul la cerere. Gambitul este că strategia va obliga chiar și spectatorii interesați doar de noile blockbustere să devină abonați la HBO Max, permițând Warner să compenseze pierderile sale pe termen scurt în multiplexuri cu venituri recurente pe termen lung de la publicul de acasă.

Pe scurt, lumea artei nu are de ce să se teamă pe acest front. Ceea ce ne conduce la …

Frieze Los Angeles și-a desfășurat deschiderea VIP joi, 13 februarie 2020 în studiourile Paramount Pictures din Hollywood. Fotografie de Casey Kelbaugh

POZA MAI MARE

A doua forță în joc în strategia de lansare a lui Warner în 2021 se referă la locul Hollywoodului în cultura pop de astăzi. În timp ce această dilemă se confruntă cu unele dintre aceleași dinamici cu care se confruntă piața artei, criza din acest an a consolidat faptul că cele două audiențe ajung la concluzii opuse despre modul în care preferă să consume fiecare formă de artă.

Orice critic de film sau observator cultural cu o bucată de conștientizare știe că americanii obișnuiți au gravitat din ce în ce mai mult spre vizionarea acasă de la apariția „televiziunii de prestigiu” la sfârșitul anilor ’90 (în mare parte prin amabilitatea clasicilor HBO precum Sopranii și Lemn uscat). În ciuda brutalității constante a francizelor blockbuster de obicei despre super-eroi, filmele de lung metraj s-au găsit în fiecare an la o distanță de centrul pop-cultural.

Chiar înainte de 2020, totul, de la o tehnologie îmbunătățită pentru consumatori, până la o recompensă din ce în ce mai extinsă de conținut streaming, până la creșterea prețurilor biletelor la cinematografe a însemnat că chiar și telespectatorii de filme puneau cel mai adesea o selecție pe propriul ecran plat, monitorul computerului sau smartphone (îmi pare rău, David Lynch) în loc să se îndrepte către un multiplex.

În acest context, strategia directă a lui Warner către HBO Max este doar o recunoaștere răutăcioasă a preferințelor care au fost inconfundabile de ani de zile. De asemenea, de ce nimeni nu crede cu adevărat că directorii studioului susțin că este doar un „plan unic pe un an”.

Unde lasă asta experiența în teatru? Cea mai bună proiecție pe care am auzit-o vine de la criticul de film Sean Fennessey, care a speculat după anunțul Warner că sălile de film sunt destinate să devină ceea ce sunt cluburile de jazz de astăzi: locuri de adunare durabile pentru grupuri mici de auto-selecționare de sine stătătoare … și relicve nepăsătoare pentru consumatorii obișnuiți ai formei artistice mai mari.

Dacă nu altceva, 2020 a fost o dovadă pozitivă că galeriile fizice și târgurile de artă nu vor suferi un declin similar. Este adevărat, oamenii care conduc aceste afaceri au mereu a fost o fracțiune de nișă, ceea ce înseamnă că arta vizuală nu are de pierdut nicio aderență kung-fu pe piața de masă.

Dar mai mult decât atât, împingerea istorică a lumii artei online pe fondul opririlor din acest an a lăsat majoritatea vânzătorilor de artă, colecționarilor și altor profesioniști disperat de adevăratul lucru. Da, hibrid „cărămizi și clicuri”Strategiile dețin potențialul de a îmbunătăți în mod semnificativ comerțul, dar revoluția nu va fi (complet) digitalizată. Afacerea, experiența personală și țesătura socială înconjurătoare a artei sunt cusute prea puternic pentru ca opțiunile de acasă să sufoce abordarea tradițională. Dacă nu cumperi asta, ți-aș recomanda să verifici ce tocmai s-a întâmplat pe teren la Zombie Art Basel Miami Beach săptămâna trecută.

Așadar, în timp ce lumea artei ar trebui să ia act de numeroasele obstacole care mai rămân înainte să putem relua viața normală, anul acesta ne-a învățat, de asemenea, că, spre deosebire de Hollywood, experiența fizică domnește în continuare suprem pentru viitorul previzibil. Confortați-vă la acea realitate în timp ce eliminați orele cu un abonament nou robust HBO Max în această iarnă.

[The New York Times]

Atât pentru săptămâna asta. „Până data viitoare, amintiți-vă: spectacolul trebuie să continue, dar asta nu înseamnă că va rămâne exact la fel.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *