Expozitii

Damien Hirst călărește valul nostalgiei anilor ’90 cu un omagiu adus propriei sale lucrări timpurii la galeria sa de la Londra din această lună


Cu toate nerușinările de auto-branding, instalarea ostentativă și nebunia de piață care au definit munca sa târzie în carieră, este ușor de uitat că Damien Hirst a fost văzut odată ca un „Tânăr artist britanic” proaspăt și de ultimă generație.

Săptămâna viitoare, reprezentantul YBA va încerca să ne reamintească el însuși cu o prezentare robustă a lucrărilor din primele două decenii ale producției sale. Și, în mod tipic Hirst, o face în condițiile sale, găzduind expoziția la propria sa galerie personală.

Vizitarea la Newport Street Gallery din Londra este „Sfârșitul unui secol”,” Un spectacol de 50 de lucrări de artă din anii 1980 și ’90, dintre care multe aparțin celei mai cunoscute serii ale sale. Este prima expoziție solo a artistului la spațiul expozițional, pe care a fondat-o în 2015 pentru a-și prezenta colecția personală de artă.

Spectacolul ne duce înapoi la o perioadă în care „Cool Britannia” era un cuvânt la modă, Oasis și Spice Girls au condus topurile muzicale, iar un rechin suspendat în formaldehidă ar putea totuși să emoționeze și să șocheze publicul.

„Arătându-mi lucrările din anii ’90 și înainte, atât de demult!”, A scris Hirst pe Instagram, însoțit de imagini cu sculptura sa de un metru anatomic înalt de 20 de metri. Imn (1999-05), fiind găzduit în galerie cu macaraua. „Mă face să mă simt bătrân – secolul trecut?”

Picturi la fața locului, rechini suspendați pentrumaldehidă și colaje din epoca colegiului din materiale găsite vor fi printre cele mai mari hituri afișate. De asemenea, vor fi lucrări rare, cum ar fi Prototip pentru Infinity (1998), o instalație de mii de pastile pictate din „Seria „Dulapuri pentru pilule” și Waster (1997), o vitrină umplută cu deșeuri medicale.

Damien Hirst, <i> Waster </i> (1997).  Foto: Prudence Cuming Associates.  © Damien Hirst și Science Ltd.” width=”1024″ height=”768″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/Waster-1997-1024×768.jpg 1024w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/Waster-1997-300×225.jpg 300w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/10/Waster-1997-50×37.jpg 50w” sizes=”(max-width: 1024px) 100vw, 1024px”/></p>
<p class=Damien Hirst, Waster (1997). Foto: Prudence Cuming Associates. © Damien Hirst și Science Ltd.

Cu excepția câtorva împrumuturi private, majoritatea operelor de artă aparțin lui Hirst însuși, potrivit Ziarul de artă. Din punct de vedere tehnic, niciunul dintre ei nu va fi la vânzare.

Spectacolul, stabilit pe 7 octombrie până pe 21 martie 2021, va fi însoțit de un catalog ilustrat. Intrarea la expoziție este gratuită, dar trebuie să rezervați un slot de bilete temporizat în avans.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *