Expozitii

Cum un artist hacker a păcălit Google să-și prezinte arta atunci când căutați acest termen legat de alegeri


Pe măsură ce America se confruntă cu ziua alegerilor, mulți experți văd șanse reale de alegeri prezidențiale lungi și contestate. Unele state din câmpul de luptă ar putea fi foarte apropiate, deschizând posibilitatea unor provocări în fața instanței Gore v. Bush în anul 2000, ceea ce înseamnă că este posibil să nu cunoaștem rezultatele zile sau mai mult. Unii văd o șansă reală de argumentare a Curții Supreme, într-o instanță cu trei judecători instituiți de președintele Donald Trump.

Dar dacă ați căutat recent Google Image căutând „următorul președinte american”, sperând că zeii motorului de căutare ar putea să vă spună ceva ce Nate Silver nu ar putea, ați putea descoperi că câștigătorul va fi … o viziune? Cu autocolante bufniță și trandafiri spumante și bucăți de înțelepciune imprimate pe pliculețe de ceai?

Hmm, nu poate fi corect. . .

Gretchen Andrew, <i> Următorul președinte american (roșu) </i> (2020).” width=”841″ height=”1024″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/11/The-Next-American-President-red-2020-Owl-stickers-foam-roses-thank-you-stickers-and-charcoal-on-canvas-48-x-36-841×1024.jpg 841w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/11/The-Next-American-President-red-2020-Owl-stickers-foam-roses-thank-you-stickers-and-charcoal-on-canvas-48-x-36-246×300.jpg 246w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/11/The-Next-American-President-red-2020-Owl-stickers-foam-roses-thank-you-stickers-and-charcoal-on-canvas-48-x-36-41×50.jpg 41w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/11/The-Next-American-President-red-2020-Owl-stickers-foam-roses-thank-you-stickers-and-charcoal-on-canvas-48-x-36.jpg 1314w” sizes=”(max-width: 841px) 100vw, 841px”/></p>
<p class=Gretchen Andrew, Următorul președinte american (roșu) (2020).

Bun venit la Următorul președinte american, o piesă de artă online a artistului Gretchen Andrew din Los Angeles.

Autodenumitul „artist al motorului de căutare și imperialist pe internet”, care a studiat sistemele informaționale și este un veteran al Google și al companiei de software financiar Intuit, a comandat rezultatele căutării Google Image, astfel încât unele dintre primele rezultate pe care le vedeți să fie doar cele plăci de vizionare hokey.

Cum a făcut-o?

Ea a creat o rețea de site-uri web, inclusiv pagini de pe site-uri precum Eventbrite, Yelp, Quora, Soundcloud și Twitter, încărcate cu adrese web și imagini și text care păcălesc motoarele de căutare să returneze aceste imagini.

Și mai degrabă decât să le ofere tuturor o imagine care ar putea păcăli privitorul, a spus ea, a încărcat rezultatele cu propriile opere de artă.

„Este important pentru mine ca atunci când oamenii văd aceste lucrări să arate greșit”, a spus ea într-o conversație telefonică. „Nu vreau să confund oamenii, vreau să confund mașinile. Vreau ca oamenii să râdă de Google. Dacă putem face ca ambele părți ale spectrului politic să râdă de tehnologia mare, este un lucru bun ”.

Gretchen Andrew, The Next American President (alb), 2020, tehnică mixtă și cărbune pe pânză.

Gretchen Andrew, Următorul președinte american (alb) (2020).

Ultimul proiect Gretchen Andrew care a realizat efectiv rolul Google a fost unul care a fost practic și-a așezat tablourile în cabine la târgul inaugural Frieze Los Angeles.

De data aceasta, ea urmărește, ei bine, un cort mai mare.

Cu noul ei proiect, ea reunește filosofia „legii atracției”, care spune că trimiterea energiei pozitive în univers dă rezultate pozitive; și trucuri de optimizare a motorului de căutare pe Internet, care spun că, dacă vă încărcați site-urile web cu limba potrivită, veți primi clicuri (și dolari).

În cazul în care nu ați văzut-o la mătușa dvs., oamenii folosesc plăci de vizionare pentru a-și colaja visele și dorințele și pentru a pune în aplicare legea atracției, așa că este un instrument evident pe care Andrew îl poate folosi pentru această piesă.

„În acest proiect, eu sunt persoana care se roagă și Dumnezeu în același timp”, a spus ea. „Mă rog pentru ceva și Îl aduc în existență. Este vorba despre puterea de atracție și toate astea, dar o fac așa! ”

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *