Stiri

Cum pot ajuta jocurile de simulare Muzeele și galeriile care se luptă financiar să găsească alternative la concedierile în masă


Pe măsură ce noul normal începe să apară, planurile de a sprijini întreprinderile și industriile aflate în pragul colapsului încep să se retragă. La fel cum fac, sectoarele care se bazează pe drumurile oferite prin intermediul sistemului de păstrare a locurilor de muncă ale guvernului britanic sunt forțate să facă concedieri ca mijloc de a menține pe linia de plutire. Sectorul artei nu face excepție. Din fericire, există mai multe modalități creative de a evita sau cel puțin întârzia reducerile de locuri de muncă, consolidând în același timp lumea artei.

Peste Au fost salvate 4 milioane de locuri de muncă datorită schemei furlough, care a permis angajatorilor să revendice 80% din salariile angajaților de la guvern. Aceasta a inclus foarte mult sectorul artei, în care 75 la sută dintre angajatori s-au orientat spre drum.

În aprilie, cu muzee și galerii închise publicului, angajaților nu li s-a mai ales decât să plece acasă și să spere la cele mai bune. Lucrând de acasă mai puțin decât ideal pentru un sector care se ocupă în primul rând de problemele clienților, s-a bazat mai mult pe majoritate decât pe majoritatea. Și, deși Trezoreria Regatului Unit a pus la îndoială inițial dacă muzeele și galeriile erau eligibile pentru program, a fost de acord în cele din urmă, iar personalul a ajuns la 100% din salariile lor.

Din păcate, toate acestea ar putea fi pe cale să se termine. Datele de la camerele de comerț britanice sugerează că o treime din Întreprinderile din Marea Britanie vor tăia locurile de muncă în următoarele luni pe măsură ce schema de păstrare a locurilor de muncă se încheie.

Membrii sindicatului PCS protestează la Tate. Fotografie oferită de Floyd Codlin.

Chiar dacă galeriile și alte instituții încep să se deschidă, cerințele de distanțare socială au limitat capacitatea maximă a multor locuri culturale, lăsând veniturile acestor instituții în scădere. Ca atare, chiar dacă alte industrii revin, sectorul artei ar putea fi lăsat să se usuce mai mult decât se anticipase.

Și, se pare că reducerile de locuri de muncă sunt deja în curs. Trustul Național așteaptă reduce până la 1.200 de locuri de muncă în timp ce Tate Modern a avertizat asupra planurilor de a face ca mai mult de 300 de lucrători să fie concediați. Cu reduceri ale forței de muncă preconizate să producă o economie estimată de 25% anual, este un mod de acțiune aparent de înțeles.

Problema este că aceasta este o pandemie, cu impactul probabil relativ necunoscut în acest stadiu. Cu șomajul la un nivel record, într-un moment în care oamenii au nevoie extrem de mare de bani în plus, o abordare blasată a concedierilor ar putea duce la daune reputaționale sau mai rău. Acest lucru este valabil mai ales dacă reducerile sunt efectuate în mod nejustificat fără nicio încercare de a pune în aplicare alternative. Pentru a evita acest lucru, industria trebuie să se gândească creativ la opțiunile sale.

Reducerea orelor și achiziționarea plății de vacanță

O modalitate potențială de a economisi concedieri este trecerea la o săptămână de lucru de patru zile. În timp ce ideea a fost jucată de zeci de ani, situațiile de lucru noi și adaptabile introduse de Covid-19 au stârnit o conversație complet nouă pe această temă. Într-adevăr, atât de mult, încât parlamentarii din Marea Britanie fac presiuni pentru o săptămână de lucru de patru zile pentru a reduce costurile și a atenua concedierile.

LONDRA, ANGLIA - 8 IULIE: Oliver Dowden, secretarul de stat al SM pentru Digital, Cultură, Media și Sport, ajunge la 10 Downing Street pe 8 iulie 2020 la Londra, Anglia.  Cancelarul, Rishi Sunak, va anunța astăzi o vacanță imediată cu timbru pentru casele de până la 500.000 de lire sterline, un sistem temporar de 2 miliarde de lire sterline pentru crearea de locuri de muncă pentru persoanele sub 25 de ani și un program de 3 miliarde de lire sterline pentru a face casele și clădirile publice mai ecologice.  (Fotografie de Leon Neal / Getty Images)

Secretarul de cultură al Marii Britanii, Oliver Dowden. Fotografie de Leon Neal / Getty Images.

Într-o scrisoare bipartidă către cancelarul fiscal, Rishi Sunak, parlamentarii au susținut că o săptămână redusă de muncă ar putea aduce beneficii de mediu, democratice și economice, precum și creșterea productivității lucrătorilor.

Săptămânile mai scurte au funcționat bine din punct de vedere istoric în combaterea recesiunilor din trecut. La începutul anilor ’90, sectorul public olandez a oferit săptămâni de lucru de patru zile pentru a economisi bani și a evita necesitatea de a reduce personalul. Același lucru s-a întâmplat în state în timpul marii recesiuni. În 2008, guvernatorul republican al Utah, Jon Huntsman, a pus în practică o săptămână de muncă mai scurtă – o procedură radicală care a prins de atunci. Această abordare ar putea fi deosebit de utilă în cadrul muzeelor ​​publice unde munca este mai puțin sensibilă la timp. De asemenea, poate ajuta pe cei care au nevoie de flexibilitate în ceea ce privește îngrijirea copiilor.

Combinată cu o reducere a salariului, o săptămână de lucru de patru zile ar putea evita cu totul necesitatea reducerii personalului.

Universitatea Durham este un pionier al acestei abordări, luând decizia de implementare în iulie reduceri voluntare de salarii și ore reduse pentru a ajuta la ameliorarea impactului pandemiei. Universitatea a făcut un alt pas inovator, îndemnând personalul să achiziționeze concedii anuale suplimentare.

Funcționând similar cu un sabat voluntar neplătit, această alternativă la concedieri permite cumpărarea unor zile suplimentare de vacanță în schimbul unei reduceri salariale. Cumpărarea concediului anual le permite angajaților mult mai multe opțiuni în comparație cu o săptămână de lucru de patru zile, permițându-le să-și planifice zilele libere cu o mai mare flexibilitate.

Inovare, recalificare și redistribuire

În unele cazuri, angajații pot fi recalificați și redistribuiți. Folosind competențele angajaților și reatribuindu-se la alte zone din sectorul mai lipsit, instituțiile pot evita concedierea în timp ce susțin forța de muncă.

Multe muzee și galerii administrate de consiliu au alocat deja personalul echipei de vizitatori pe prima linie pentru a ajuta în băncile de alimente, precum și pentru a le reinstrui pentru a asista linii de asistență pentru persoanele vulnerabile.

Membrii și personalul trec prin V&A înainte de a se redeschide după 140 de zile, cea mai lungă perioadă de închidere din istoria muzeului.  Fotografie de Tristan Fewings / Tristan Fewings / Getty Images pentru The V&A.

Membrii și personalul trec prin V&A înainte de a se redeschide după 140 de zile, cea mai lungă perioadă de închidere din istoria muzeului. Fotografie de Tristan Fewings / Tristan Fewings / Getty Images pentru The V&A.

Muzeul Național al Justiției, din Nottingham, a oferit chiar echipei sale din fața casei roluri și sarcini noi, inclusiv înregistrarea podcasturilor și filmarea videoclipurilor, precum și asistarea altor departamente în cercetarea lor.

Sectorul public este adesea primul care valorifică strategiile de redistribuire în timpul unei crize, doar din cauza amplorii operațiunilor care le revin. În luna mai, mai mult de 1.000 de angajați ai consiliului județean Somerset s-au înscris pentru reatribuirea unor noi roluri vitale, de la îngrijirea socială a adulților la distribuirea echipamentelor de protecție personală și a centrelor de asistență.

Luând în considerare alternativele

Fiecare dintre alternative necesită o deliberare atentă înainte de a fi pusă în practică. Problema este că datele din sectorul public sunt adesea atât de fragmentate încât este imposibil să se obțină o înțelegere exactă a funcționării interioare a companiilor individuale. Fără acces nerestricționat la datele de recompensă în timp real, implicațiile acestor strategii de economisire a costurilor nu pot fi înțelese și ar putea deveni dăunătoare organizației dacă sunt administrate incorect.

Un muncitor curățând treptele de la Tate Britain din Londra.  Fotografie de Peter Macdiarmid / Getty Images.

Un muncitor curățând treptele de la Tate Britain din Londra. Fotografie de Peter Macdiarmid / Getty Images.

Pentru a putea contura un plan de răspuns viabil și a pune aceste alternative la încercare, sectorul ar trebui să utilizeze o simulare sau un joc de luptă înainte de o astfel de implementare. Simulările pot ajuta companiile aflate în criză să evalueze mai multe tactici de reducere a costurilor, fără grija deteriorării reputației sau riscul risipirii resurselor.

Subvenția de urgență a guvernului de 1,5 miliarde de dolari pentru instituțiile de artă din Marea Britanie va contribui probabil la întârzierea concedierii în sectorul de artă, dar poate merge atât de departe. Dar, folosind date în timp real și pregătindu-se printr-un joc de luptă, industria poate folosi aceste strategii de economisire a costurilor pentru a amâna nevoia de redundanță pe termen nelimitat.

Ken Charman este CEO al uFlexReward, o platformă globală consolidată de date pentru resurse umane și recompense, dezvoltată și utilizată de Unilever.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *