Stiri internationale

Cum ne pot ajuta datele de sănătate publică să prezicem viitorul recuperării pieței de artă (și alte informații)


În fiecare dimineață de luni, Artnet News vă aduce Piața Gri. Coloana decodifică povești importante din săptămâna precedentă – și oferă o perspectivă de neegalat asupra funcționării interioare a industriei de artă în acest proces.

Săptămâna aceasta, un alt memento că industria de artă nu ajunge întotdeauna să-și tragă propriile focuri …

BĂȚI ȘI MUTĂ-TE

Vineri, David Leonhardt de la New York Times au analizat datele de sănătate actualizate pentru a ajunge la o concluzie neliniștitoare: atât în ​​SUA, cât și în străinătate, multe locuri guvernate de lideri înclinați spre stânga vaccinează rezidenții la rate semnificativ mai mici decât cele guvernate de oficiali mai puțin progresivi. Dacă tendința continuă, această divizare a performanței ar putea duce la o recuperare mai inegală a industriei de artă decât se aștepta – unele dintre cele mai mari piețe devenind cele mai mari pierzătoare.

Cum explică Leonhardt mecanismele care conduc motivația sa încărcată politic? Afirmația sa principală este că, până în prezent, guvernele conservatoare s-au preocupat în general mult mai puțin de stabilirea unui proces de inoculare colaborativ și echitabil decât de utilizarea autorității de sus în jos pentru a maximiza numărul de injecții administrate într-o cursă împotriva răspândirii pandemiei. Nu este o judecată de valoare, ci doar o contabilitate a modului în care numerele se potrivesc cu politicile.

Nu am de gând să petrec mult timp trecând în revistă prin numeroasele avertismente încorporate în analiza lui Leonhardt (pe care el se străduiește să o facă singur). La urma urmei, aceasta este o rubrică a pieței de artă.

Cu toate acestea, datele cu siguranță influențează comerțul nostru de nișă. Percepția (deși nu întotdeauna realitatea) este că capitalele lumii artei sunt, în parte, capitale ale lumii artei, deoarece populațiile lor artistice au tendința de a distorsiona disproporționat liberalitatea în ceea ce privește punctele lor de vedere și astfel aleg oficiali mai progresivi. Există mai mult de câteva erori în acea linie de logică, dar chiar dacă cauzalitatea este discutabilă, este greu să refuzi o corelație între paradisurile culturale și guvernele de stânga.

În mod normal, atunci când acest scenariu se desfășoară, artele beneficiază. Dar analiza lui Leonhardt mi-a sugerat că distribuția vaccinurilor poate fi o excepție de la regulă – nu pentru că artele sunt artele, ci pentru că artele fac parte din viața de zi cu zi pentru mulți cetățeni. Și, după cum suntem cu toții conștienți, „viața de zi cu zi” în orice comunitate va rămâne o versiune slabă și mutantă a acesteia până când comunitatea în cauză ajunge la imunitatea turmei.

Pentru a vizualiza modul în care comerțul cu arta ar putea fi afectat de tensiunea dintre orientarea politică și ratele de vaccinare, iată o diagramă pe care am pus-o împreună în weekend. Pentru fiecare 100 de persoane din fiecare țară, aceasta surprinde câte jaburi anti-coronavirus au fost administrate până acum. (Notă laterală: Vă mulțumesc din suflet pentru Timpuri financiare pentru legitimarea „jabului” ca alt sinonim pentru „vaccinare”. Ești o lumină strălucitoare în aceste vremuri întunecate, monotone lingvistic.)

Vă rugăm să rețineți că acest lucru nu este – repet, nu—Un top 10 listă; este un amestec deliberat care contextualizează locul în care se află industria artei în raport cu liderii naționali din cursa de inoculare. Selecțiile combină unele dintre punctele culminante analitice ale lui Leonhardt cu propriul meu simț al ceea ce contează cel mai mult pentru viitorul calendar al pieței de artă. (Toate datele au venit prin amabilitatea Timesurmăritorul global de vaccinare sambata.)

© Baza de date cu prețuri Artnet 2021.

Câteva gânduri despre ceea ce înseamnă datele:

 • Datorită infrastructurii de sănătate publică din Emiratele Arabe Unite, Art Dubai (programată să se deschidă pe 17 martie) nu a arătat niciodată mai atrăgătoare.
 • În comparație cu Israelul (60,5 jabs la 100 de persoane) și Emiratele Arabe Unite (40), Marea Britanie (17,3) rămâne cu mult în urma liderilor …
 • … dar britanicii sunt, de asemenea, praf SUA în această cursă, funcționarii publici ai Majestății Sale au efectuat până acum o treime de injecții. Acest lucru face din Marea Britanie de departe cea mai apropiată dintre piețele perene de artă Big Three de a ajunge la imunitatea turmei.
 • Cu toate acestea, același relativism se manifestă atunci când comparați progresul SUA cu orice altă piață regională de artă de consecință.
 • Oficialii americani din domeniul sănătății publice au administrat injecții de peste 2,5 ori mai multe (11,1 la 100 de persoane) decât Big Pharma Valhalla Elveția (4,3), ajutând să explice o parte din motivele pentru care Art Basel deja și-a amânat târgul de tâmple din iunie până în septembrie.
 • SUA au dat, de asemenea, de aproape patru ori mai multe doze la 100 de persoane decât Franța (2,9), ceea ce este o veste tulburătoare pentru numărul tot mai mare de dealeri și colecționari care au gravitat acolo pentru a evita haosul încetinitor al Brexitului
 • … Și unchiul Sam a distribuit de aproximativ cinci ori mai multe doze decât China (2.2), ultima dintre cele trei mari piețe.

China merită un pic mai mult despachetare. În primul rând, Times include Hong Kong în datele sale din China, ceea ce înseamnă că rata de inoculare scăzută merită urmărită în ceea ce privește viabilitatea Art Basel Hong Kong în luna mai. În al doilea rând, deși acțiunea autoritară agresivă a lui Xi Jinping a eliminat în mare măsură virusul în China anul trecut – amintiți-vă, au existat târguri majore de artă în persoană, desfășurate la Shanghai în noiembrie—Focurile recente au împins oficialii să impună blocaje Două provincii care împreună cuprind aproximativ 60 de milioane de oameni. Poate mai rău, mai multe sondaje au arătat asta mulți chinezi nu simt acum nici o amenințare din cauza virusului și nici o urgență de a fi vaccinați (deși asta s-ar putea schimba rapid pe baza mesajelor de stat și a mandatelor).

De altfel, Art Basel tocmai a anunțat marțea trecută că potențialii expozanți care nu pot (sau nu vor) să călătorească la târgul său din Hong Kong ar putea participa în continuare, achiziționând ceea ce colega mea Eileen Kinsella a numit „cabine fantomă”: Standuri de satelit la fața locului instalate împreună cu lucrările dealerului, dar cu personal de Art Basel. Mai mulți factori au contribuit, fără îndoială, la decizia de a oferi această noutate din epoca COVID și, deși nu pot spune dacă datele privind vaccinarea chineză se numără printre ei, cu siguranță nu i-a dat prea mult motiv lui Art Basel. nu la.

Ultimul punct al competiției globale: dacă sunteți un dealer Old Master care vă întrebați statutul TEFAF Maastricht (reprogramat pentru septembrie din arcul obișnuit din martie), olandezii au reușit să administreze doar aproximativ 2,1 doze la 100 de persoane începând de sâmbătă, făcându-le mai puțin eficiente decât China, dar mai eficiente decât Brazilia (1,5), unde târgul SP-Arte speră să debuteze în mai. Așadar, nu vă împachetați încă valiza Louis Vuitton de epocă.

În ciuda tuturor celor de mai sus, totuși, imaginea internațională doar o parte din povestea de recuperare a pandemiei.

STATELE UNITE DE ANXIETATE

Când încercăm să eliminăm implicațiile pe piața artei a datelor internaționale privind vaccinarea, cel mai mare avertisment este că cifrele la nivel național devin din ce în ce mai puțin utile cu cât mai multe terenuri acoperă o anumită țară.

SUA oferă cel mai clar exemplu – și cel mai semnificativ pentru piața artei, de vreme ce a făcut-o a pășit restul pământului în vânzări aproape în fiecare an pentru care avem date fiabile.

La urma urmei, piața de artă din SUA este foarte concentrată în doar o mână de state. Deci, ce se întâmplă dacă tăiem subțire datele din țară?

Răspuns scurt: găsim știri mai neliniștitoare. Iată un alt grafic, de această dată descompunând datele de inoculare din SUA la nivel de stat. La fel ca graficul internațional de mai sus, da nu arată primii 10 interpreți. În schimb, îmbină înțelegerile lui Leonhardt cu sentimentul meu de relevanță pentru piața de artă pentru a indica unde se află industria noastră datorită maratonului de vaccinare interstatală. Datele arată procentul de rezidenți care au primit cel puțin o injecție începând de sâmbătă, prin amabilitatea Timeseste urmăritorul de vaccinare din SUA.

© Baza de date cu prețuri Artnet 2021.

© Baza de date cu prețuri Artnet 2021.

Din nou, voi declanșa câteva puncte glonț aici:

 • Cele mai deranjante constatări: rata de vaccinare a niciunui stat nu se află la distanță de acul hipodermic de Marea Britanie ca țară.
 • New York (8,5 la sută) și California (8,6 la sută), cei doi stâlpi ai pieței de artă din SUA, au reușit fiecare să lovească cu aproximativ o treime mai puțini rezidenți decât liderul național Alaska (14,1 la sută), stat care respect) contează atât pentru comerțul cu arta cât și opiniile clerului modern.
 • Florida, unde toamna trecută mulți dealeri și colecționari de nivel înalt au început să depășească zăpada, a funcționat la fel de cald ca capitalele tradiționale de coastă ale pieței.
 • Cu doar 8,1% din Illinois, dozați o singură dată, oficialii de stat au mai mult decât justificat Decizia Expo Chicago de a amâna târgul în persoană de la data sa (reprogramată anterior) din 8 aprilie.
 • Cele mai bune știri pentru piața artei aici pot fi rata de vaccinare de 11,1% din Connecticut – unul dintre cele șapte state care au atins cifre duble până acum. Da, tronul pieței de artă se află la New York, dar o cantitate considerabilă din puterea sa de cumpărare doarme o scurtă călătorie cu trenul (sau elicopterul) în stat Economistul numită recent „țara de origine a capitalei”. Cu cât mega-finanțatorii locuiesc mai devreme Greenwich simțiți-vă suficient de sigur pentru a petrece și a călători, cu atât este mai bine pentru peisajul de vânzări de artă în general.

În cele din urmă, indiferent dacă analizăm ratele de vaccinare interne sau internaționale, singura certitudine este că circumstanțele vor continua să se schimbe zilnic pentru restul acestui an. Deci, ar fi naiv să presupunem că aceste instantanee oferă o imagine de încredere a locului în care va fi oricare dintre noi peste o lună de acum, darămite mai departe.

Asta nu înseamnă că nu pot fi repere valoroase pentru oricine încearcă să planifice ceea ce urmează. Dar, de asemenea, întăresc faptul că aproape toate efectivele noastre au un drum lung de parcurs înainte de a ajunge la imunitate și că lumea arta poate face puțin pentru a accelera călătoria.

[The New York Times]

Atât pentru săptămâna asta. „Până data viitoare, amintiți-vă: este important să recunoașteți când puteți influența rezultatele, dar este la fel de important să recunoașteți când nu puteți.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *