International

Cum faci un blockbuster în era post-Covid 19


După ce întreaga industrie a fost paralizată de criza coronavirusului, Hollywoodul reia, timid, filmările. Filmul Jurassic World: Dominion s-ar putea dovedi turnesolul pentru felul în care astfel de producții vor fi realizate de acum înainte.

În iulie, filmările la cel de al treilea episod din seria Jurassic World au reînceput în Marea Britanie, prilej pentru producători pentru a testa un protocol ultrastrict care să fie utilizat apoi la toate celelalte superproducții.

Din acest punct de vedere, noul Jurassic este favorizat tocmai de faptul că este o super­producție tipică pentru Hollywoodul ultimilor ani, care cheltuie enorm pe decoruri, realizate în marea lor majoritate în studiouri, și pe efecte speciale sofisticate. Limitând astfel filmările în decoruri exterioare, oriunde în lume, și menținând producția pe platou, producătorii reduc deja foarte mult riscurile de contaminare (și toate problemele ce derivă din ele, precum opririle costisitoare ale filmărilor și eventuale procese, la fel de costisitoare).

De asemenea, realizatorii Jurassic World: Dominion au pus la punct un protocol extrem de strict și detaliat care are șanse să devină, dacă se dovedește func­țional, un nou standard pentru producțiile hollywoodiene care și-l vor putea permite.

Pentru că Dominion, al cărui cost de pro­ducție se ridică deja la 200 de milioane de dolari, va mai cheltui alte circa 9 milioane pe 150 de stații de dezinfectare, 18.000 de teste și pe închirierea unui întreg hotel, vreme de 10 de săptămâni.

Pe platouri, toate persoanele cu rol esențial sunt testate de trei ori pe săptămână. De asemenea, nimeni, nici măcar vedetele, nu participă la filmări decât după ce au fost instruiți în detaliu cu privire la măsurile conținute în protocolul de 107 pagini.

„Nici nu putem urca în avion fără să în­țelegem complet, inclusiv noi, actorii, ce implică aceste măsuri și care sunt planurile de rezervă. Suntem aproape ca niște cobai gata să facă marele salt“, explică actrița Bryce Dallas Howard într-un interviu.

Dominion se filmează în prezent la studiourile Pinewood, în Anglia, dar, la un moment dat, echipa se va deplasa pentru câteva scene în Malta, în luna septembrie. Și alte producții și-au reluat filmările oprite de pandemie: Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings în Australia și Avatar 2 și Avatar 3 în Noua Zeelandă.Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *