Expozitii

„Cum călătoresc informațiile și corpul acum, când oamenii nu pot?”: Experimentul noului format al lui Frieze Live explorează noi posibilități pentru arta de performanță


Un interpret a pășit pe la etajul al doilea al unei case vacante de pe strada Cork din Londra, weekendul trecut, în timp ce programul Frieze Live a avut loc într-un an neobișnuit. Vizitatorii galeriei de dedesubt ar fi putut auzi bătăile de deasupra piesei lui Cécile B. Evans, dar numai eu – și ceilalți participând la spectacol de la distanță – am putut vedea fața interpretului. În timp ce vizionam online din Berlin, ea a privit și a vorbit cu una dintre camerele de pe platou: „Revoluția va fi incertitudine …nu eu. ”

Într-un an de schimbări majore, lumea artei a pierdut aproape toate ritualurile sale obișnuite. Ediția neobișnuită din acest an a Frieze London s-a deschis curajos online săptămâna trecută, vizitatorii făcând clic și derulând diverse prezentări, toate aplatizate pentru a se potrivi cu grila. În încercarea de a salva conceptul de Frieze Live, platforma de performanță a târgului, noua directoră artistică a Frieze London, Eva Langret, a apelat la curatorul Victor Wang pentru a înființa un „institut” de performanță și sunet care ar putea fi văzut parțial online și personal în timpul „târgului”. ”Săptămână.

„Arta de performanță este întotdeauna în curs de realizare”, mi-a spus Wang, la telefon, joi, vorbind de pe coborârea Institutului său de vindecare melodică cu trei etaje. Spectacolele au avut loc pe parcursul a 111 ore, cu lucrări noi ale lui Evans alături de artiști precum Alvaro Barrington, Anthea Hamilton și Zadie Xa. Evenimentele au fost transmise în direct online prin intermediul Instagram TV, unele fiind vizibile și in situ pentru un grup select de vizitatori.

Intimitate peste bufet

cuvintele tale vor fi folosite împotriva ta de Mandy El-Sayegh la Frieze Live.  Amabilitatea Frieze London.

cuvintele tale vor fi folosite împotriva ta de Mandy El-Sayegh la Frieze Live 2020. Courtesy Frieze London.

Wang nu a fost dezamăgit de numărul scăzut de vizitatori în persoană. Cazurile de coronavirus din Londra s-au dublat în ultimele săptămâni, iar Boris Johnson este de așteptat să ofere reguli și mai restrictive astăzi, 12 octombrie. Având în vedere că curatorul M + Woods a avut sediul la Beijing pentru majoritatea pandemiei, Wang are o înțelegere acută a severitatea situației, deși nu l-a lăsat să pătrundă în energia weekendului.

„Prefer asta, intimitatea în locul bufetului”, a spus el. „Sunt mascat și mă asigur că toată lumea este în siguranță. Cu energie ridicată, oamenii sunt curioși. ”

Curiozitatea este multiformă. Selecția de artiști a lui Wang nu numai că a fost oportună și a intrat într-o cohortă intergenerațională a unora dintre cele mai strălucite figuri din scena londoneză, dar formatul unui eveniment de performanță șerpuind între offline și online a stârnit imaginația lumii artei. Întrucât interdicțiile la întrunirile publice sunt aici pe termen lung, a existat o cursă pentru a găsi o soluție pentru arta performanței, iar facilitarea implicării prin intermediul ecranelor a reprezentat o provocare. Institutul pentru Vindecarea Melodică demonstrează că este posibilă o a treia cale – un fel de adunare hibridizată.

Noi posibilități de performanță

Shama Anwar și Alvaro Barrington. Frieze Live 2020. Amabilitatea Frieze London.

Fiecare artist a experimentat divizarea fizico-digitală în moduri diferite. Am încercat să prind cât mai multe prezentări în weekend – conectându-mă simțeam, desigur, puțin mai puțin atmosferic decât să experimentez ceva IRL, dar modurile în care fiecare artist a preluat brieful lui Wang a arătat că live-streamingul oferă o gamă cu totul nouă. de posibilități de performanță.

La fel ca „repetițiile vestimentare” ale lui Evans pentru piesa ei video Notări pentru o adaptare a lui Giselle (bine ați venit la orice pentru totdeauna) care a avut loc la etaj tot weekendul, piesa de performanță a lui Mandy El-Sayegh cuvintele tale vor fi folosite împotriva ta a abordat preocupări foarte actuale. Interpreți mascați, inclusiv artistul, au intrat și au ieșit pe lângă instalarea-cum-scena a lui Anthea Hamilton care consta din doi manechine negre care stăteau ca spectatori ai spectacolului.

Dansatorii s-au mutat și au ieșit din contact unul cu celălalt în acte izolate de intimitate (luându-și o jachetă unul pe altul într-un act de îngrijire, de exemplu); s-au filmat reciproc de departe, distanțarea de doi metri cu care ne-am obișnuit cu toții anul acesta devenind o frânghie strânsă între corpuri. A fost o reprezentație tensionată și frumoasă. Ca o inversiune accentuată, picturile electrice din anii 1980 ale lui Denzil Forrester care descriu corpuri dansante ale cluburilor de noapte reggae și dub din Londra din estul Londrei, priveau de pe pereții spațiului Cork Street.

Captură de ecran a performanței lui Zachary Fabri la New York, care a fost transmisă în direct ca ultimul capitol al seriei în trei părți a lui Alvaro Barrington.

Alvaro Barrington, care este cunoscut pentru colaborările sale inovatoare, a găzduit o piesă cu mai multe capitole care a avut loc pe parcursul a două zile. În subsolul Cork Street era un DJ set de Shama Anwar; în weekend, comediantul din East New York, Gastor Almonte, a fost transmis în direct pentru o oră de comedie. Duminică, artistul de performanță din New York, Zachary Fabri, a preluat fluxul Live al lui Frieze cu o piesă de performanță piercing (dacă este puțin cam agitată). Fabri și-a atașat o camă de corp de poliție la piept – o cameră a capturat mișcările sale, în timp ce gesturile din perspectiva camerei de corp erau afișate pe un ecran. A fost o reprezentație meditativă care a reflectat chiar strada din spatele ecranului – la un moment dat, a fugit un jogger.

Împreună pentru Ride

Deși nu este direct comercial, evenimentul de performanță a adăugat dinamism ofertelor statice de „stand” ale Frieze London. Directorul artistic Langret mi-a spus că Live nu era despre a crea o piață de lucru la fel de mult ca să-i ofere teren pentru creație. „Sper că a demonstrat potențialul performanței și posibilitățile de schimb creativ, în ciuda provocărilor în care ne aflăm cu toții în prezent”, a spus ea.

Într-adevăr, puterea performanței de a se transforma în spațiul digital s-ar putea dovedi, de asemenea, mult mai fructuoasă decât „expoziția” digitală. În timp ce unii au încercat pentru a răsturna limitările, picturile și sculpturile nu dețin același spațiu dinamic online ca o figură în mișcare. În afara lumii artei, peste 12 milioane de jucători s-au conectat pentru a-l urmări pe rapperul Travis Scott cântând în jocul video Fortnite în această primăvară – pe lângă alte trei milioane care l-au transmis. În timp ce lumea artei cu tehnologie lentă pare să se limiteze la Instagram deocamdată, explorările din Institutul pentru vindecare melodică îmi dau un sentiment de optimism pentru producția creativă care va ieși din acest an pandemic dureros.

„Scopul a fost de a permite experimentarea fără un rezultat definit”, a spus Wang, care consideră că trebuie să regândim parametrii a ceea ce poate fi arta vie și modul în care putem forma comunitatea într-o nouă epocă de îndepărtare. „Cum călătoresc informațiile și corpul acum, când oamenii nu pot? Suntem tot timpul pentru o plimbare fără o destinație în minte. ”

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *