Expozitii

Cum această frază simplă a inspirat seria de sculpturi de tip raft a lui Rashid Johnson


Ce este o masă? Potrivit personajelor dintr-o carte plină de umor a artistului de Lawrence Weiner, este „ceva pe care să îmbraci ceva”. Destul de simplu, nu? Nu pentru artist Rashid Johnson, care a spus că citind cartea lui Weiner, intitulată în mod adecvat Ceva pentru a pune ceva, a declanșat un mod cu totul nou de gândire și și-a inspirat seria de sculpturi asemănătoare raftului care ar deține o serie de obiecte cu importanță specifică pentru Johnson.

M-a interesat cu adevărat această idee ”, spune Johnson într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a acesteia Seria New York Close Up, „semiotica modului în care există ceva și de ce există și cum îl numim. Așa că am început să fac ceva pentru a pune ceva. ”

Johnson a realizat rafturile din ceară neagră, bucăți de oglinzi, plăci și lemn de marcă, toate alese pentru a trimite noțiuni tradiționale despre obiecte domestice sunt construite cu. Căptușind rafturile sunt piese din viața materială afrocentrică a artistului: „cărțile pe care le citeam, înregistrările pe care le ascultam, lucrurile pe care le aplicam corpului meu ”, spune el Art. 21, iar combinația acestor lucruri a devenit un substitut pentru artist, afilierile sale culturale și „a început să se unească pentru a forma ceea ce credeam că este conversația mea”.

v

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „Rashid Johnson Makes Things to Put Things On”. © Art21, Inc. 2011.

Influențe, inclusiv fotografiile lui James Van Der Zee despre Renașterea Harlem, filozofia mistică afro-futuristă a lui Sun Ra și punctele de vedere politice ale lui Marcus Garvey, se amestecă în societatea secretă fictivă a lui Johnson: The New Negro Escapist Social și Athletic Club – o recunoaștere a luptelor istorice ale americanilor negri temperate de un optimism pentru viitor.

„Nu este pe deplin problema dificilă a istoriei”, Spune Johnson în videoclip, care a fost difuzat pentru prima dată în 2011, „iEste vorba despre ceea ce ești capabil să-ți creezi și cum poți forma viitorul, mai degrabă decât să trăiești pur și simplu în trecut. ”

Pentru unul dintre ultimele sale spectacole, la Storm King Art Center din nordul statului New York, Johnson și-a instalat sculptura Criza, o piramidă galbenă de oțel care este activată de un balet însoțitor, concepută împreună cu coregrafa Claudia Schreier. Spectacolul urmează doi excursioniști, ambii afro-americani, în călătorii individuale care se întâlnesc în cele din urmă.

„Cum funcționează corpul negru în spațiu atunci când este martor față de când nu este?” întreabă artistul, observând creșterea filmărilor de violență împotriva bărbaților și femeilor negre și atacul mass-mediei la frontiera SUA-Mexic. „Este vorba despre modul în care corpul se obișnuiește cu condițiile de stres și anxietate.”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a Art21’s New York Close Up serie, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. „Rashid Johnson: Criza”Este vizibil la Storm King Art Center până pe 8 noiembrie 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *