Dezbateri

Culegătorul de harfe


A venit toamna și ciuma pangolinului nu se dă dusă. Nu ne rămâ­ne decât să mergem mai departe cu Jurnalul.

 

24 august

Aniversăm astăzi patru ani de la această harfă splendidă: pentru că îi expirase ITP-ul pe drum, un bucureștean trăia de un an în mașină, la Fetești. Să tragem nădejde că e sănătos și s-a tras mai înspre Slobozia, încolo.

 

23 august

Pe la începutul anului eram gata-gata să cumpăr niște acțiuni la o companie care dezvoltă și ea cum poate calculatorul cuantic. N-am mai avut bani să cumpăr și oricum nu erau cine-știe-ce in­vestiție, fiindcă anul ăsta au mers bine acțiunile la fabricile de hârtie igienică. Despre progres, deo­camdată atât.

Lămuritor congresul PSD, măcar acum știm de unde și-a luat Ciolacu pitic de grădină.

Realizări românești: metroul din Drumul Taberei nu ajunge chiar în Drumul Taberei și nu e chiar metrou, dar merge și așa.

 

22 august

Înghite PNL-ul pesediști cu o poftă de zici că e doamna Udrea scăpată la buget.

 

21 august

Nu era otravă, era vaccinul rusesc, nu era poloniu, era o cădere de glicemie, nu era un asasinat, era o boală autoimună, nu e mileniul III, ci Evul Mediu timpuriu cu bani din gaze.

E drăguț că România e înconjurată de regimuri dictatoriale, dar nu ne îngrijorează, fiindcă oricum nu înțelegem ni­mic din istorie și merge și așa, la o adică mai facem o românească și ne înțe­legem noi cu oricine, Doamne ajută.

Nu am mai văzut atâtea mu­tre patibulare, atâtea mufe de hoți, proști, lachei și doctori în siguranță națională, atâtea sloganuri imbecile pe toate gardurile tocmai de la alegerile trecute.

Ce vlogării copiilor care descoperă rahatul de pe clanță vizibil de pe lună, să vezi ce o să fie când o descoperi Firea apa caldă.

 

19 august

Natura jegului e să maculeze. Aidoma, natura corupților e să corupă și a sclaveților voluntari să pupe în bot și să pape tot.

Are niște nostalgii doamna Vrânceanu-Firea-Pandele de zici că a emanat-o APACA.

Băsescu și-a prezentat și el echipa? Poate vine cu un lot frumos, cu tinerii de perspectivă Videanu și Berceanu, cu Nuți Udrea. Mă rog, cu cine nu e încă la puș­cărie.

„Echipa Firea“ e de vis, iar vi­sul e un banc: Petre Roman, Mitică Dragomir și Tata Puiu intră într-un consiliu.

 

18 august

La ce „echipă“ și-a făcut, pare că Firea trage tare să ne califice la Balcaniada din ’88.

Și-a bătut joc alde Firea. Cap de listă trebuia să fie regretatul Gil Dobrică, hai acasă.

De ce nu e pe liste Brătia­nu-Cartof? Cât ne mai batem joc de adevăratele valori? Unde e Cartof?

Vești bune: la intrarea în cabina de vot se dau o pipetă de apă caldă, o sălățică boeuf și o casetă VHS cu revelionul ’92-’93.

S-au întors Petre Roman și puloverele pe gât, se simte iz de Lambada, bun-venit, 1990.

Moartea din Carpați candidează din partea PNL să fie consilier județean la Galați. Așadar în curând va trebui să-și schimbe numele în Moartea de la malul Dunării.

Absențe regretabile de pe lista PSD: Viorel Lis cu soția, Victor Ciorbea, Sandu Ciorbă, Naste din Berceni de la formația vocal-instrumentală Albatros, Vierme de la Animal X, Sișu, Tzanca Uraganu, Daniela Gyorfi, Gina Gogean, Soso de la Big Brother, Dănuț Lupu, Ion Iliescu, Miron Coz­ma, Marinela Nițu, Dan Ciotoi, Maricica Puică, frații Pește, Emil Bobu și canapeaua lui Măruță.

Asta nu e listă de dregători, deși cuprinde o salbă de paharnici. Pare una de invitați la un studio tv preistoric. Lume, lume, trece circul celebrităților de altădată la carpatici. Ceea ce înseamnă că, în douăzeci de ani, Vulpița & Viorel sunt la locul lor în administrația publică rrromânească: măcar viceprimari.

 

17 august

E drăguț sloganul lui Tudorache: „Copiii noștri cresc frumos“. Propun și: „Prietenii noștri joacă table și barbut la Monte-Carlo“.

Propunere slogan Firea: vă dau ligheane noi pentru apă caldă.

 

16 august

Dar dacă pensiile speciale sunt doar o compensație pentru gra­vul handicap gramatical și groaznicul handicap moral al greilor încercați?Source link

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *