Dezbateri

Culegătorul de harfe


Continuă pandemia (din păcate), continuă și Jurnalul.

 

Luni, 5 aprilie

Marius Lăcătuș împlinește 57 de ani. Despre trecerea timpului, deocamdată atât.

Îi aniversăm astăzi (printre alții) pe cei care poartă numele sfinților Diodor, Serapion, Teodul și Agatopod. La mulți ani tuturor, dar mai ales lui Teodul și Agatopod.

Notă din Jurnal de acum doi ani: Și în tot acest timp în județul Bacău într-o hală de bulion s-au produs orgii sexuale, ne mai in­formează presa. Cuvinte-cheie: Bacău. Hală. Bulion. Orgii.

 

Duminică, 4 aprilie

Vești excelente. Au și bulgarii șo­șoaca lor. Dar fiind totuși bulgari, șoșoaca e parte bărbătească: Slavi Trifonov. Ceea ce înseamnă că se poate organiza o morga­natică de toată frumusețea la noi în salonul special al balamucului balcanic. E cale liberă spre un nou imperiu care să țină unite sub același stindard al refuzului gân­dirii și teritoriul de la nord de Dunăre, și pe cel de la sud.

 

Sâmbătă, 3 aprilie

Sunt mai de modă veche. Arareori intru în timpul prezent, fiindcă nu-mi place aici, e prostia ga­lo­pantă. Așa. Și am permis de conducere (categoria B) de douăzeci de ani, dar, fiindcă participanții la trafic sunt adeseori tâmpiți, nu respectă regulile și ca atare mă enervează, evit pe cât posibil să urc la volan. Și e posibil, e. Pot să stau și zece ani nemers, nu mă deranjează, ba chiar dimpotrivă. Dar ce îmi place e că am constatat că am rămas cu arsenalul de în­jurături din anul 2001, în timp ce au apărut tot felul, mai noi. Înjur boul tot cum am apucat pe vremea lui Năstase, de pildă: boule, nu vezi că-l ai pe cedează? Vor­besc și o limbă moartă și e foarte frumos așa.

 

Dacă intrai la pușcărie pe via­ță în 1996, anul ăsta ieșeai, fiindcă se făceau cei 25 de ani. Atât e viața: din 1996 până în 2021.

 

Eu am un bunic bulgar (90 spre 91 de ani). Să tot fie vreun deceniu de când, fiindcă nu mai putea să îndure emisiunea Dănuț SRL, a scris epistolă către TVR să-l dea afară pe alde Bittman, pentru că nu vrea să-l aibă angajat pe ăsta pe banii săi de contribuabil. Astăzi bunică-meu a găsit prilejul să constate pe bună dreptate că el de douăzeci de ani ne tot spune că Bittman e cum e, dar nu-l ascultă nimeni. Are dreptate, ce să mai.

 

Cum zice și francezul când e vorba de combinagii: căutați chioșcăreasa.

 

Vineri, 2 aprilie

Îmi e îngrozitor de dor de casete video, casete audio, discuri, compact-discuri, „ziua colegului“ și „fotbal minut cu minut“. Ar fi trebuit să vină sfârșitul lumii în 1992, ar fi fost îndurabil.

 

Aștept vaccinul ca pe Godot. Între timp, tovarășul colonel Gheor­ghiță anunță noi recorduri de vaccinați la hectar. Unde e Rebengiuc să vină ca la revoluție cu un sul?

 

Am revăzut Videogramele unei revoluții. Dintre toți cei „emanați“, l-am remarcat pe Mazilu, care, făcând un nou „program“ de re­venire a democrației în România, evocând separarea puterilor în stat, plin de elanul revoluțiunii exclamă de parcă l-ar fi scris Nenea: „Așa cum a vrut Montesquieu!“.

 

Joi, 1 aprilie

Bunul Dumnezeu e uneori crud. Astăzi, 1 aprilie, e ziua lui Cîțu, premierul.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *