Dezbateri

Culegătorul de harfe


Am ajuns aproape de ziua 400 de autoizolare (de la care au existat, totuși, binevenite pauze, vacanțe să le spunem). Se putea și mai rău. Jurnalul continuă.

 

Marți, 30 martie

Atât la Interne, cât și la Armată pare că au uitat „creierul“ gene­ralului Oprea-Izmană-Interesul-Național la butoane.

 

Luni, 29 martie

Scena politică românească e, în mare măsură, oglinda în care se admiră eșecul școlii românești de psihiatrie.

 

Duminică, 28 martie

Haruki Murakami, la 29 de ani, în cartea sa de debut, Ascultă cum cântă vântul: „Pe fata cu patru degete la mâna stângă n-am mai întâlnit-o. Când am revenit în orașul natal în iarna aceea, n-am mai găsit-o la magazinul de discuri. Plecase de-acolo, dar și din apartamentul închiriat. Dispă­ruse pur și simplu în șuvoiul de lume și în goana timpului, fără să lase vreo urmă. Când mă-ntorc vara acolo, mă plimb mereu pe strada pe care ne plimbaserăm împreună, mă așez pe treptele de piatră ale maga­ziei și privesc oceanul. Când am chef să plâng, nu-mi curge nici o lacrimă. Asta e și gata“.

 

Sâmbătă, 27 martie

Având aidoma marelui antreprenor portocaliu de bani gata creștere economică negativă pe partea capilară, Cîțu dă dovada că știe să se gospodărească, aco­perind cu 10% din păr 90% din cap. După mâna lui Șică, iată-ne binecuvântați și cu capul lui Cîțu, să ne bucurăm.

 

Vineri, 26 martie

Nu vă mai temeți, români. Ro­mânii nu pot fi stârpiți decât dacă le pune Bill Gates ceva în rahat. Atunci, da, la cum mănâncă „au­toritățile“, cu două guri, rămânem fără leadership. Și, din păcate, și fără „esen­țiali“, ba chiar și fără poporet.

 

Joi, 25 martie

Îl prețuiesc de mulți ani pe Voicu Rădescu și mă bucur și eu că va fi cetățean de onoare al Bucu­reș­tiului, arareori au stat mai bine împreună cuvântul cetățean și cuvântul onoare.

 

E formidabil cum Caragiale poate fi trecut, fără mari pierderi, în versuri. Iată un exemplu de poem involuntar izvorât din Nae Cațavencu, ade­vărata esență a sufletului nostru românesc. Nenea, deci, fiind născut român era mai ales, poet:

În dignitatea mea

(de Nae Cațavencu, rrromân)

Am fost

așa de crud lovit

în dignitatea mea

încât nu mai pot

tăcea.

 

Miercuri, 24 martie

Singurul lucru durabil în România rămâne prostia.

 

Marți, 23 martie

România are nevoie permanentă de ignoranță trufașă, zgomotoasă, așa că ajunge să se autosatisfacă prin șoșoacă.

România e genul ăla de loc unde nimeni nu e unde trebuie să fie, așa că poți să pui pe oricine oriunde și nu se schimbă nimic decisiv. Ia, gata, de mâine Florinel Coman prim-ministru și Florinel Cîțu half la FCSB.

 

Luni, 22 martie

Idee de redresare și reziliență: să se planteze pe tot cuprinsul țării ciolaci, n-ați văzut că din ciolac țâșnesc parale? Atenție: nu orice ciolac, însă. Doar ciolacul buzoian (erou al revoluției), așa numitul ciolacus parlamentarus, dă rod. În prealabil, el trebuie furajat zeci de ani de la buget.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *