Stiri

Corul ”Madrigal – Marin Constantin” a primit Discul de aur pentru performanţe remarcabile în vânzări


Corul Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin” a primit Discul de aur pentru performanţe remarcabile în vânzări din partea Casei de producţie Roton Music pentru noua serie de albume dedicate sărbătorilor, lansată pe 16 noiembrie.

Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, Corul Madrigal şi Roton Music au produs şi lansat pe piaţă trei noi albume, ce conţin unele dintre cele mai iubite lucrări înregistrate live din Concertele Extraordinare de Crăciun ale prestigiosului ansamblu coral, desfăşurate cu “casa închisă” în ultimii trei ani.


“Ne bucurăm să semnalizăm o performanţă pe care o întâlnim din ce în ce mai rar, aceea de a primi aprecierea publicului pentru un album atât în format digital, aşa cum suntem obişnuiţi, dar şi în format fizic. Cu ocazia aceasta, pentru că am depăşit un anume volum de vânzări de câteva mii de CD-uri – şi numărăm în continuare -, motiv pentru care oferim Discul de aur pentru recent lansata serie de albume de Crăciun a Corului Madrigal”, a declarat Cătălin Muraru, fondatorul Casei de Producţie Roton Music, la ceremonia de a acordare a premiului.

Acesta este primul proiect discografic de amploare al Corului Naţional de Cameră “Madrigal-Marin Constantin”, dirijat de Anna Ungureanu, după aproape două decenii, cu înregistrări actuale şi la standarde acustice şi grafice deosebite.

 

Foto: (c) SORIN LUPSA / AGERPRES FOTO


 

“De zeci de ani, Madrigal aduce muzica de Crăciun în casele românilor şi, chiar dacă acest an a fost unul dificil, faptul că avem o echipă foarte puternică, atât artistică, cât şi organizatorică şi tehnică, spune foarte multe şi iată că rezultatele nu au întârziat să apară. Le mulţumesc partenerilor noştri de la Roton Music şi îi încurajez, căci ne propunem o perioadă aglomerată pentru ei în ceea ce priveşte înregistrările şi lansările, dar şi o perioadă frumoasă pentru noi, pentru că dorim să fructificăm în continuare potenţialul acesta extraordinar, care de 57 de ani se numeşte Madrigal”, a declarat Emil Pantelimon, managerul Corului Naţional de Cameră “Madrigal – Marin Constantin”.

Albumele lansate cu ocazia acestor sărbători conţin atât colinde româneşti, cât şi din repertoriul internaţional: “Madrigal de Crăciun”, cu o selecţie de 18 colinde autohtone, precum şi “Madrigal for Christmas”, cu 14 colinde din registrul clasic şi modern, în limba engleză. Al treilea album este un dublu CD, care reuneşte ambele playlist-uri ale primelor două.

Premiul a venit chiar în ziua în care Madrigal a lansat o aplicaţie gratuită, pe 23 decembrie, care a permis tuturor românilor să asculte de sărbători Concertul Extraordinar de Crăciun înregistrat în condiţii speciale, în luna decembrie a acestui an, în acustica remarcabilă a Sălii Tronului, din cadrul Muzeului Naţional de Artă al României. Nou lansata platformă digitală a înregistrat peste 12.000 de vizionări ale concertelor de Crăciun la doar trei zile de la lansare.

Albumele “Madrigal de Crăciun”, “Madrigal for Christmas” şi dublul CD sunt disponibile pentru achiţionare pe Magazinul Corului Madrigal, precum şi în reţeaua librăriilor Cărtureşti, magazinul Muzica şi benzinăriile OMV şi Lukoil din toată ţara.

Agenţia Naţională de Presă AGERPRES este partener media. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Anda Badea)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *