Stiri internationale

Colecție majoră de artă contemporană donată AlbertineiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Colecție majoră de artă contemporană donată Albertinei Muzeul Albertina, Viena, a primit o donație de 1.323 de lucrări din colecția Essl. Donația are o valoare de aproximativ 90 de milioane de euro și include lucrări de artă ale unor artiști austriaci de renume precum Maria Lassnig și Hermann Nitsch, precum și de nume internaționale precum Cindy Sherman, Georg Baselitz și Alex Katz. Aceasta urmează împărțirii colecției, care a permis familiei Essl să-și doneze acțiunea de 40%, în timp ce partea majoritară, deținută de Hans Peter Haselsteiner, este împrumutată muzeului timp de 27 de ani. Lucrările vor fi expuse la noua a doua locație a Albertinei la Künstlerhaus din centrul Vienei începând cu anul viitor.

Jac Leirner câștigă Premiul Wolfgang Hahn | Artistul brazilian Jac Leirner a câștigat Premiul Wolfgang Hahn 2019, acordat de Muzeul Ludwig din Köln. Premiul, acordat pentru a 25-a oară, vine cu un premiu maxim de 100.000 EUR și este destinat să recunoască artiștii contemporani cu o reputație puternică la nivel internațional, dar care sunt mai puțin cunoscuți în Germania. Leirner, un artist asociat cu mișcarea de artă conceptuală și cu critica instituțională, a expus lucrări la IMMA din Dublin anul trecut și a avut o retrospectivă majoră la Pinacoteca do Estado de São Paulo în 2011.

Harold Gregor (1929–2018) | Pictorul american Harold Gregor a murit la vârsta de 89 de ani. Artistul a fost puternic influențat de expresioniștii abstraci la începutul carierei sale, dar a devenit cel mai cunoscut pentru reprezentările sale fotorealiste ale peisajelor rurale din centrul Statelor Unite.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *