Stiri internationale

Colecția Frick pare să se mute în clădirea BreuerRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Colecția Frick pare să se mute în clădirea Breuer | Muzeul Metropolitan de Artă și Colecția Frick au anunțat că discută despre colaborare asta i-ar permite lui Frick să se mute în clădirea Breuer (în prezent Met Breuer) de pe bulevardul Madison în timpul renovării planificate a muzeului. Conform planurilor propuse, Met, care a închiriat Breuer de la Muzeul de Artă Americană Whitney din 2015, va elibera clădirea în 2020, permițându-i lui Frick să rămână deschis publicului atunci când începe construcția locului său istoric de pe strada 70.

Directorul Muzeului Serralves demisionează din cauza cenzurii | Directorul Muzeului de Artă Contemporană Serralves din Porto, João Ribas, a demisionat la doar opt luni după numirea sa, în urma unei dispute cu Fundația Serralves cu privire la prezentarea de către muzeu a unei expoziții de fotografii Robert Mapplethorpe. Ziarul de artă raportează că 20 de lucrări au fost eliminate din spectacol, care a fost comandat și curatat de Ribas, în timp ce accesul la două camere a fost limitat la persoanele cu vârsta peste 18 ani. Înainte de deschiderea expoziției, Ribas a spus unui ziar portughez că nu va exista acces restricționat la imaginile explicite sexual ale lui Mapplethorpe.

Marina Abramović a atacat la Florența | A fost artista de performanță sârbă Marina Abramović atacat ieri (23 septembrie) de un artist amator care a lovit-o peste cap cu un tablou înrămat. Incidentul a avut loc în timp ce Abramović părăsea Palazzo Strozzi din Florența, după o semnare a cărților organizată pentru a coincide cu retrospectiva ei la instituție. Bărbatul a fost eliberat după ce Abramović, care a fost nevătămat, a decis să nu depună acuzații.

Poliția îndepărtează sculpturile din Maldive O serie de sculpturi ale artistului britanico-guyanez James deCaires Taylor a fost scoasă de polițiști din stațiunea Fairmont Maldive Sirru Fen Fushi vineri (21 septembrie), potrivit Al Jazeera. Poliția a spus că instanța civilă a emis un ordin pentru ca stațiunea să anuleze lucrările, care au fost considerate neislamice datorită descrierii figurii umane. În iulie, președintele de atunci al țării, Abdulla Yameen (care a suferit o pierdere neașteptată a alegerilor la 23 septembrie), a ordonat anterior scoaterea sculpturilor.

Lectură recomandată | În Hiperalergic, Zachary Small rapoarte despre noi cercetări, publicat de Lanceta, ceea ce sugerează că moartea lui Caravaggio în 1610 nu a fost rezultatul sifilisului, considerat anterior, ci al sepsisului rezultat dintr-o rană de sabie. Si in Friză, McKenzie Wark evaluează moștenirea regretatului teoretician cultural Paul Virilio.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *