International

Clive Barker își redescoperă originile – Suplimentul de cultură


La cinci ani de la ultima sa carte, The Scarlet Gospels, cariera unuia dintre cei mai apreciați autori de horror din istoria genului, britanicul Clive Barker, cunoaște o adevărată renaștere.

Barker a revenit pe neașteptate în această toamnă cu o mulțime de proiecte. În librării, el vine cu un nou roman, Deep Hill, o colec­ție de povestiri atât vechi, cât și noi, Fear Eternal, și un volum ce strânge laolaltă 250 de poeme. Toate aceste cărți au în comun o revenire a lui Barker la horrorul terifiant care, la vremea debutului său, în anii ’80, reușise să îl impresioneze chiar și pe Stephen King. „Lucrurile sunt ciclice“, spune Barker. „O vreme am scris mult fantasy. Încă mai scriu, sunt multe povestiri fantasy pe care am să le public curând. Dar am simțit nevoia să mă întorc la originile mele horror și să o fac fără nici un compromis.“

Pe de altă parte, Barker este, ca de obicei, implicat în adaptări ale cărților sale.

Cel mai nou proiect este o readaptare a romanului său Cabal (pe care însuși Barker l-a adaptat la începutul anilor ’90 într-un film cu David Cronenberg pe post de actor, în rolul negativ).

De data aceasta, Nightbreed/ Cabal va fi o serie TV pentru Syfy. În același timp, HBO pregătește un serial TV bazat pe franciza Hellraiser, iar Jordan Peele lucrează la un alt film bazat pe seria Candyman.

De asemenea, săptămâna viitoare debutează pe Hulu serialul Books of Blood care adaptează povestirile din seria de antologii cu care s-a lansat Barker în anii ’80.

„La urma urmei, trăim vremuri horror, ceea ce face ca lucrurile pe care le pregătim, în carte și film, să fie și mai pertinente“, a comentat scriitorul.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *