Dezbateri

Classix Festival 2021 – renașterea muzicii, a artelor și a valorilor societății europene moderne – Radio România Cultural


Classix Festival 2021 marchează revitalizarea experiențelor artistice în contextul social curent pandemic și se va desfășura sub conceptul atemporalității, atât din punct de vedere artistic, dar și din perspectiva liantului dintre mediul diplomatic, artă, cultură și mediul de afaceri, în perioada 14 – 18 martie 2021, la Iași.

Festivalul de muzică clasică își deschide aripile într-o expunere hibrid (online și fizic), sub ideea renașterii muzicii, a artelor și a elementelor care constituie valorile societății europene moderne. Valori precum respectul reciproc, înțelegerea aproapelui, leadership, promovarea excelenței, disciplină profesională și colaborare internațională vor reprezenta întotdeauna fundamentul pe care este construită inovația artistică și conceptul a tot ceea ce înseamnă Classix Festival.

Subiectele concertelor reunesc la Iași personalități internaționale ale muzicii clasice într-o celebrare a trăirilor umane autentice. Astfel, între 14 și 18 martie, vom putea descoperi o varietate impresionantă de opus-uri muzicale, soliști internaționali, ansambluri și arii semantice, explorând de la noțiunea timpului în eternitate, la mitologie africană, fuziunea dintre jazz și tango, și un binevenit iz enescian.

Seria de dialoguri educaționale Classix-in-focus va fi desfășurată în direct online cu participanți de marcă cu activitate la granița dintre cultură și business.
Classix Festival anunță debutul unei noi aventuri clasice contemporane în cea mai imprevizibilă perioadă a existenței noastre.

Debutul festivalului a avut loc în luna februarie a anului 2020, iar cele șapte concerte de muzică clasică organizate în locații atipice și neconvenționale pentru audițiile interpretărilor camerale au avut un public de peste trei mii de persoane. Între activitățile festivalului s-au regăsit și dezbateri pe teme culturale cu invitați de elită.

Concertele au avut ca interpreți tineri artiști cu cariere promițătoare: violoncelista Sandra Lied-Haga, pianistul sud-coreean Victor Lim, Cvartetul Soliștilor din Trondheim, Cvartetul Selini din Austria, violonistul Tudor Bolnavu, clarinetistul Daniel Paicu, pianistul Daniel Dascălu, violoncelistul Marek Bienkunski, violonista Ana Larisa Iordache, violonista Patrycja Blaszak, pianista Valeria Lapșin, precum și corul de copii al Centrului „Mia Casa” din Bârnova, dirijat de Elena Shvedchi.

Mi multe informații: www.classixfestival.ro, https://www.facebook.com/classixFestival/, https://www.instagram.com/classixfestival/

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *