International

Cine va fi noul James Bond? – Suplimentul de cultură


Recent, media și rețele sociale s-au inflamat după ce, într-un interviu în „Harper’s Bazaar“, actrița britanică de origine jamaicană Lashana Lynch a dezvăluit faptul că ea va fi viitorul agent 007.

Această dezvăluire, evident, nu a fost primită bine de fanii seriei (fără a lua în considerare mesajele rasiste primite de actriță direct, pe conturile ei de socializare). Dar cine s-a grăbit să tragă o concluzie din dezvăluirea făcută de „Harper’s Bazaar“, s-a grăbit degeaba: nicăieri nu se spune că Lashana Lynch (care joacă în viitorul film alături de Daniel Craig) va fi viitorul James Bond, ci doar că va fi viitorul agent secret căruia îi va fi asociat numărul 007.

Pe de altă parte, lipsa de infor­mații concrete din partea producătorilor duce la tot soiul de speculații și mulți văd în această „dezvăluire“ doar un truc de marketing sau o strategie de supra­viețuire într-o eră în care ideologizarea extremă a studiourilor impune diversificarea rasială și/ sau sexuală a distri­buțiilor filmelor.

Viitorul film James Bond, No Time to Die, nu va fi feminin, ci doar „feminizat“, cu un scenariu rescris a n-a oară de Phoebe Waller-Bridge. Lashanna Lynch, care a avut dubii la început în a accepta rolul, joacă aici un alt agent secret, Nomi, cu matricula 007, care îi ține companie unui Bond ce trebuie să învețe să trăiască „în era post #MeToo“.

De fapt, producătoarea Barbara Broccoli, care ține în mână frâiele francizei, a declarat clar încă din ianuarie că „Bond va fi totdeauna un bărbat. Poate fi de orice culoare, dar va rămâne de sex masculin“. „Cred că trebuie să creăm alte personaje pentru a fi jucate de femei, personaje feminine puternice. Nu sunt interesată să iau un personaj masculin și să distribui o femeie în acest rol. Femeile merită mai mult decât o astfel de substituire“, spune Barbara Broccoli.

Producătoarea – știind că Bond, spre deosebire de alte francize, este o adevărată instituție (pop)culturală și, prin urmare, greu de remodelat ideologic – este mai interesantă de a crea un echivalent feminin pentru Bond. Una dintre primele încercări în această direcție a fost The Rhythm Section, film de acțiune lansat anul acesta, cu Blake Lively în rolul principal. Un film care, din păcate, nu a avut succesul scontat care să permită dezvoltarea unei francize.

Prin urmare, Bond va rămâne, cel puțin în viitorul apropiat, un bărbat. Cine îl va urma pe Daniel Craig în rol este însă o altă poveste. Este o lungă listă de actori britanici foarte cunoscuți despre care se spune că au șanse uriașe de a deveni James Bond: Damian Lewis (care declară că nu e foarte interesat), Tom Hardy, Charlie Hunnam, Tom Hiddleston (despre care se bârfește că nu e prea iubit de Barbara Broccoli), Idris Elba, Richard Madden, James Norton, Cillian Murphy și Henry Cavill.

Legat de actorul care va fi ales pentru a-i succeda lui Daniel Craig, producătoarea Barbara Broccoli declarat revistei „Total Film“ că nu se grăbește să îl aleagă. „Nu poți să iubești decât un bărbat o dată“, spune ea. „Deci abia după ce ultimul film va fi lansat și după ce va trece un pic de timp ne vom gândi cum vom aborda viitorul. Pe moment nu ne gândim decât la Craig, însă va trebui să regândim personajul, așa cum fiecare actor care l-a jucat pe Bond a regândit personajul. Abia atunci vom găsi interpretul ideal. Nu va fi neapărat un bărbat alb, nu în felul în care văd eu lucrurile. Chiar dacă eu cred că trebuie mai degrabă să creăm roluri pentru femei.“

Dar, până la viitorul Bond, producătorii au o mare problemă cu actualul film. Producția lui No Time to Die a fost foarte dificilă, iar premiera, din motive de pandemie, a tot fost amânată. Asta pune atât studiourile Warner Bros, cât și însăși franciza într-o situație foarte delicată financiar. Specia­liștii spun că fiecare lună de amânare costă 1 milion de dolari, ceea ce urcă deja foarte mult pre­țul final al realizării acestui film. Este de aceea foarte posibil ca, dacă No Time to Die nu va avea succesul scontat la cinema, însuși viitorul francizei James Bond să fie compromis.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *