Expozitii

„Chiar acum, îmi pun întrebări”: fotograful Daniel Gordon despre cum să rămâi inspirat după decenii în studio


La fel ca mulți artiști, fotograful Daniel Gordon din Brooklyn are uneori probleme în a păstra lucrurile interesante. Ai crede că ar avea o multitudine de materiale sursă, deoarece lucrarea sa implică o combinație maximalistă de colaj, fotografie și sculptură – dar hei, el este doar om.

Într-un interviu exclusiv difuzat ca parte a „New York Close Up” a Art21 seria din 2016, Gordon a amintit despre modul în care sa schimbat abordarea sa încă de la începuturile sale de artist.

Pe atunci încercam să-mi dau seama care era vocea mea ” el spune. „Chiar încercam să imit realitatea.” Acum, însă, mimesisul „este ceva care m-a interesat din ce în ce mai puțin”.

Artistul, a cărui lucrare arată ca o încrucișare între Matisse și Jonas Wood, construiește recuzită bidimensională și tridimensională din materialul sursă pe care îl găsește pe internet. El fotografiază aceste tablouri – naturi naturale suprarealiste populate de pești, plante colorate și modele obscure – pentru a-și face imaginile pline de viață.

La început, observă Gordon, el încerca să ascundă aspectul lucrat manual al operei sale. Acum, el salută acele crăpături de pe fațada perfecțiunii.

Producție încă din Art21 "New York Close Up" film, "Daniel Gordon se uită înapoi." © Art21, Inc. 2016.

Producție încă din filmul Art21 „New York Close Up”, „Daniel Gordon privește înapoi”. © Art21, Inc. 2016.

La fel ca generația din care provine, munca lui Gordon se încadrează în două lumi: una este înrădăcinată ferm în analog, cealaltă este complet investită în tehnologiile digitale. El descrie concentrarea sa ca și în „lucrurile intermediare” care pun la îndoială granițele dintre fotografie, pictură și sculptură.

A nouă carte publicată de Aperture– o operă de artă în sine – se întinde încântător pe aceste medii, prezentând ferestre pop-up ale imaginilor lui Gordon. Dacă o rutină îl obligă să-și regândească abordarea, este deschis schimbării – dar „chiar acum” el spune, „Îmi pun doar întrebările.”

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 New York Close Up, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art in the Twenty-First Century a organizației non-profit Art21 este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *