International

Céline Dion, David Bowie, Aretha Franklin: viețile muzicienilor trec pe ecrane


Foarte la modă, mai ales după succesul Bohemian Rhapsody, genul filmelor biografice muzicale este foarte prezent în planurile producătorilor în această perioadă. În general, ele se pliază pe câteva ingrediente clare: un star, droguri, o carieră haotică. Poate fi acest gen împrospătat, mai ales de biografiile care urmează a fi lansate?

Printre principalele producții de gen care ne așteaptă se numără filme dedicate lui Céline Dion, David Bowie sau Aretha Franklin. Prima dintre acestea, Aline, urmează să fie lansată în noiembrie și este inspirată din viața lui Céline Dion, regizată de Valérie Lemercier, care și joacă rolul principal, cel al unei vedete numită Aline Dieu. Având în vedere personajul central, filmul reușește să iasă din schema obișnuită a star-system-ului: drog, sex și rock’n roll și este, de fapt, spune regizoarea, „o mare poveste de dragoste”.

Un alt film care promite să fie cam în același gen este Respect, o biografie a reginei muzicii soul, Aretha Franklin, film ce urmează a avea premiera pe 18 august anul viitor. Respect, în care rolul principal este deținut de actrița și cântăreața Jennifer Hudson, pare a fi un „wonder story“, comentează Franceinfo, punând accentul mai ales pe implicarea Arethei Franklin în cauza negrilor americani. Este bazat pe autobiografia cântăreței.

David Bowie, de la a cărui moarte se împlinesc cinci ani, nu putea să scape nici el de o biografie la cinema. După ce a inspirat în mare măsură Velvet Goldmine (1998), Bowie devine eroul filmului Stardust (foto) de Gabriel Range. Regizorul se concentrează asupra anului 1971 din biografia artistului, an în care Bowie debarcă în SUA pentru promovarea noului lui album și îi întâlnește pe Lou Reed și Iggy Pop, întâlnire ce are un impact major asupra carierei lui. Este, de asemenea, un film care anunță că se va plia perfect pe tematici la modă: homosexualitatea, transgenderismul, transformarea sexuală. Familia artistului, în special fiul lui, regizorul Duncan Jones, nu sunt încântați de felul în care Bowie va fi prezentat în film și au refuzat să permită ca muzica lui să apară pe coloana sonoră.

Din alt punct de vedere, o biografie muzicală este altfel realizată atunci când subiectul ei este încă în viață și poate controla produsul final.

Este cazul lui Rocketman (despre Elton John) și al Bohemian Rhapsody. Este de ase­me­nea cazul filmului despre Madonna, despre care se vorbește de multă vreme și în care, s-a zvonit odată, ar fi trebuit să joace Lady Gaga. Foarte atentă cu propria imagine, Madonna supervizează îndeaproape proiectul și, după ultimele zvonuri, s-ar putea să regizeze ea însăși filmul.

Și regizorul Sacha Gavasi, care pregătește un film despre Boy George, a lucrat îndeaproape la scenariu în ultima perioadă cu personajul central. „Nu știu cine o să îmi joace rolul“, a declarat Boy George.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *