International

cele mai așteptate filme, cele mai așteptate seriale – Suplimentul de cultură


Revista „Premiere“ a compilat o listă cu cele mai așteptate filme ce urmează să fie lansate, într-o formă sau alta, în anul care urmează. Este o listă care adună laolaltă atât producții europene și asiatice, cât și americane, multe dintre acestea din urmă fiind filme a căror premieră a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei. În 2021, în condițiile în care nu se știe precis când și cum se vor redeschide sălile de cinema, multe din aceste filme ar putea fi lansate direct în streaming sau atât în streaming cât și la cinema. Iată lista „Premiere“:

Annette, de Leos Carax, film muzical cu Adam Driver și Marion Cotillard;

Broker, de Hirokazu Kore-eda;

– Eiffel, de Mathieu Bourboulon, film despre construcția celebrului turn parizian, cu Romain Duris în rolul lui Gustave Eiffel;

Eternals de Chloe Zhao, film Marvel cu supereroi;

Last Night in Soho, de Edgar Wright;

Madres paralelas, de Pedro Almodovar, cu Penelope Cruz;

Matrix 4, de Lana Wachowski;

Misiune imposibilă 7, de Christopher McQuarrie;

Nomadland, de Chloe Zhao, adaptare a unei cărți de Jessica Bruder;

Three Thousand Years of Longing, de George Miller, o „poveste de dragoste epopeică“ cu Tilda Swinton și Idris Elba;

West Side Story, de Steven Spielberg;

Tout s’est bien passé, de François Ozon;

Alături de lista „Premiere“, publicațiile anglo-saxone mai notează și alte producții foarte aș­teptate precum: noul James Bond – No Time to Die, Black Widow (Marvel), Fast & Furious 9, The Conjuring: The Devil Made Me Do It, Top Gun: Maverick (continuare a celebrului hit din anii ’80), Space Jam: A New Legacy, The Suicide Squad și Dune, adaptarea celebrului roman al lui Frank Herbert de către Dennis Villeneuve.

În ce privește serialele ce vor fi difuzate în streaming sau în mod „tradițional“ la TV, acestea se împart în două categorii. În primul rând este vorba despre noi sezoane ale unor serii deja lansate, listă unde domină noile episoade din producții de succes precum Stranger Things, La Casa de Papel, Ozark, Peaky Blinders sau Dexter, serial mai vechi care a fost resuscitat pentru un ultim sezon care să compenseze finalul abrupt din 2013. Multe alte sezoane ale unor serii de succes au fost reportate pentru 2022, precum The Boys, The Crown sau The Mandalorian.

În ce privește noutățile, 2021 este plin de producții, cel puțin 50 la număr, care vor lupta pe streaming pentru succes. Foarte așteptate sunt noile producții Marvel (WandaVision, The Falcon and the Winter Soldier și Loki) sau cele de la Lucasfilm (The Book of Bobba Fett), Clarice (continuare la Tăcerea mieilor), Fundația (adaptare a trilogiei lui Isaac Asimov), Cowboy Bebop (așteptată adaptare a unui anime de mare succes), Halo și, spre final de an, debutul mega-serialului Stăpânul inelelor, produs de Amazon Prime Video, despre care nimeni nu știe prea multe lucruri.

Iar serialul cel mai vizionat în streaming în 2020 în SUA a fost… The Office, realizat între 2005 și 2013. Americanii au preferat acest serial, vizionând cumulat 57 de miliarde de minute în streaming (noua unitate de măsură a succesului unei producții în acest mod de difuzare). Astfel, The Office bate detașat producții realizate anul trecut, la fel și Grey’s Anatomy, clasat pe locul al doilea cu 39,4 miliarde de minute vizionate. Pe locurile următoare se clasează, în ordine, Minți criminale, NCIS, Schitt’s Creek, Supernatural, Shameless, New Girl, The Blacklist și Vampire Diaries. În ce privește seriile noi produse de canalele de streaming, pe primul loc se clasează Ozark (Netflix), cu 30,462 miliarde de minute, urmat de Lucifer, The Crown, Tiger King, The Mandalorian, The Umbrella Academy, The Great British Baking Show, Boss Baby: Back in Business, Longmire și You.

La capitolul cele mai difuzate filme lansate în streaming, Disney+ conduce detașat cu Frozen II (locul 1 în top), Moana, The Secret life of Pets 2 (Netflix), Dr. Seuss’ The Grinch, Hamilton, Spenser Confidential, Aladdin (filmul din 2019), Toy Story 4 și Zootopia.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *