Expozitii

„Cel mai frumos artist este ascuns”: ceasul fotografului Jeff Wall Bend Reality pentru a-și pune în scenă tablourile uimitoare


Adesea, când ne uităm la fotografii, presupunem că sunt adevărate, că au înregistrat un eveniment real într-un anumit moment, capturat cu alchimia luminii și sigilat cu o reacție chimică.

Dar fotografiile sunt la fel de des – și poate, de cele mai multe ori – falsificate. Acestea sunt puse în scenă, decupate, editate, amplificate, liniștite și legate de perspective foarte specifice. Fotografiile sunt rareori, chiar dacă vreodată, „adevărate”.

Fotograful din Vancouver Jeff Wall, care investighează exact acest lucru în lucrarea sa, este dedicat să cerceteze această graniță dintre realitate și fantezie și să amestece fără probleme fapte și ficțiuni.

Într-o exclusivitate interviu cu Art21 ca parte a seriei Extended Play, Wall explică munca sa din 2014 Cabină de probă, care arată o femeie în mijlocul încercării de haine în interiorul a ceea ce pare a fi camera de depozitare a unui magazin universal.

Jumătatea ei de jos este îmbrăcată într-o fustă cu modele florale, în timp ce își trage o dresă imprimate sălbatic peste cap, ascunzându-și fața. Vedem că stă vizavi de o oglindă, la peretele vestiarului.

Producție încă din Art21 "Joc extins" film, "Jeff Wall: O fotografie imposibilă." © Art21, Inc. 2017.

Producție încă din filmul Art21 „Extended Play”, „Jeff Wall: An Impossible Photograph”. © Art21, Inc. 2017.

„Nu este o imagine în oglindă, pentru că dacă te uiți la umerașe, ei spun„ Barneys ”pe ele, nu înapoi”, spune Wall în videoclip. „Prin urmare, singurul lucru pe care îl puteți vedea este ceea ce vede oglinda. Deci, aceasta este o imagine care nu poate fi făcută. ”

Această alunecare între fapt și ficțiune se află în centrul operei lui Wall.

„Eudacă ești atent la acea imagine și te bucuri de ea și o privești – implică-te în ea – îți va veni. Și când vine vorba de tine, va fi interesant ”, spune el.

Așadar, data viitoare când parcurgeți Instagram sau răsfoiți paginile unei reviste – sau aruncați o privire la una dintre fotografiile lui Jeff Wall – amintiți-vă cuvintele sale: „Cea mai frumoasă artă este ascunsă”.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a seriei Art21 Joc extins, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *