Expozitii

Cea mai mare expoziție de portrete ale primei doamne asamblate vreodată vine la Galeria Națională de Portrete din DC


Femeile vor lua locul central la Smithsonian’s Galeria Națională de Portrete în Washington, DC, în această toamnă, cu cea mai mare prezentare de portret prima doamnă ținut vreodată în afara Casei Albe. Spectacolul se va întinde pe aproape 250 de ani, evidențiind roluri precum Dolley Madison, Mary Todd Lincoln, Eleanor Roosevelt și Jacqueline Kennedy.

Expoziția, intitulată „Every Eye Is Upon Me: First Ladies of the United States”, va cuprinde cele 53 de femei care au deținut funcția atât în ​​mod formal, cât și informal. În plus față de soțiile a 45 de președinți americani, alte femei care au fost obligate să devină gazde la Casa Albă, precum rudele femeii ale comandantului șef. Thomas Jefferson, de exemplu, era văduvă când a fost ales și, astfel, s-a bazat pe fiica sa Martha Jefferson Randolph pentru a îndeplini îndatoririle primei doamne.

Știrile expoziției, care vor revizita provocările cu care s-a confruntat fiecare primă doamnă, precum și personalitățile și realizările lor individuale, vin cu doar câteva zile înainte de premiera din 4 octombrie a seriei documentare CNN Primele doamne, profilând Roosevelt, Kennedy, Lady Bird Johnson, Nancy Reagan, Hillary Rodham Clinton și Michelle Obama.

Titlul spectacolului Portrait Gallery se bazează pe un citat dintr-o scrisoare pe care Julia Gardiner Tyler i-a scris-o mamei sale în 1844. Apoi, în vârstă de doar 24 de ani, tocmai se căsătorise cu președintele John Tyler (a cărui primă soție, Letitia Christian, murise în timp ce el era în birou). „Știu foarte bine că fiecare ochi este asupra mea, draga mea mamă, și mă voi comporta în consecință”, a scris Tyler.

Eleanor Roosevelt în 1944. Fotografie prin amabilitatea Moșiei lui Yousuf Karsh.

Eleanor Roosevelt în 1944. Amabilitatea fotografiei de la Moșia lui Yousuf Karsh.

„Aceste femei remarcabile, în general, își pun deoparte interesul personal pentru a se dedica responsabilităților de a fi„ Prima Doamnă ”, un rol complicat, neeligibil, care continuă să se adapteze cu fiecare spectator”, a declarat curatorul expoziției Gwendolyn DuBois Shaw, National Istoricul principal al Portrait Gallery și director de istorie, cercetare și programe științifice, într-un afirmație.

„Portretele incluse în această expoziție vizualizează diferența dintre aceste femei, dezvăluind detalii fascinante despre lumile în care s-au mutat și momentele istorice în care au trăit”, a adăugat ea.

Eliphalet Frazer Andrews, <em> Martha Washington </em> (1878).  Amabilitatea Colecției Casa Albă / Asociația Istorică Casa Albă. ” width=”635″ height=”1024″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/martha-washington-635×1024.jpg 635w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/martha-washington-186×300.jpg 186w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/martha-washington-31×50.jpg 31w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/martha-washington.jpg 744w” sizes=”(max-width: 635px) 100vw, 635px”/></p>
<p class=Eliphalet Frazer Andrews, Martha Washington (1878). Amabilitatea Colecției Casa Albă / Asociația Istorică Casa Albă.

Muzeul completează propriile sale exploatații cu lucrări împrumutate din locuri precum Biblioteca Națională a Primelor Doamne, Departamentul de Stat și Casa Albă, care se mândrește cu cea mai mare colecție de portrete cu prima doamnă. Publicul a avut acces limitat la aceste lucrări de când tururile de la Casa Albă au fost restricționate în urma atacurilor din 11 septembrie, făcând din această expoziție o oportunitate rară de a le experimenta personal.

Vor fi vizualizate aproximativ 60 de portrete de primă doamnă, cu picturi, sculpturi, desene, tipărituri și fotografii, inclusiv o instalație video de imagini de Annie Leibovitz. În plus, spectacolul va conține efemere și artefacte, cum ar fi rochia cu modele geometrice a designerului american Milly pe care l-a purtat Obama portretul ei oficial de Amy Sherald.

Schița lui Milly pentru rochia pe care Michelle Obama a purtat-o ​​în portretul său oficial pictat de artista Amy Sherald pentru Smithsonian's National Portrait Gallery din Washington, DC.  Amabilitatea lui Milly.

Schița lui Milly pentru rochia pe care Michelle Obama a purtat-o ​​în portretul său oficial pictat de artista Amy Sherald pentru Smithsonian’s National Portrait Gallery din Washington, DC. Amabilitatea lui Milly.

Pictura aceea, care a fost atât de popular cu vizitatori pe care trebuia să-i facă galeria de portrete mută-l într-o cameră mai mare, este programat să du-te în tur la cinci muzee în SUA începând cu iunie 2021.

„Every Eye Is Upon Me” face parte din suma de 2 milioane de dolari a Smithsonianului Inițiativa de istorie a femeilor americane„Datorită poveștii ei”, înființat în 2018 ca răspuns la apelurile tot mai mari pentru ca institutul să recunoască și să celebreze rolurile femeilor în istoria SUA. Este, de asemenea, una dintre cele 11 expoziții dedicate femeilor pe care Galeria de portrete le organizează între 2018 și 2022.

Anders Leonard Zorn, <em> Frances Folsom Cleveland </em> (1899).  Amabilitatea National Portrait Gallery, Smithsonian Institution;  darul lui Frances Payne.” width=”682″ height=”1024″ srcset=”https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/NPG-S_NPG_77_124Cleveland_d1-682×1024.jpg 682w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/NPG-S_NPG_77_124Cleveland_d1-200×300.jpg 200w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/NPG-S_NPG_77_124Cleveland_d1-33×50.jpg 33w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/NPG-S_NPG_77_124Cleveland_d1-1279×1920.jpg 1279w, https://news.artnet.com/app/news-upload/2020/09/NPG-S_NPG_77_124Cleveland_d1.jpg 1332w” sizes=”(max-width: 682px) 100vw, 682px”/></p>
<p class=Spre deosebire de Leonard Zorn, Frances Folsom Cleveland (1899). Amabilitatea National Portrait Gallery, Smithsonian Institution; darul lui Frances Payne.

Un muzeu dedicat istoriei femeilor ar putea fi, de asemenea, la orizont pentru Smithsonian, împreună cu Camera Reprezentanților SUA votând în februarie pentru înființarea unei astfel de instituții pe Mall-ul Național din capitala națiunii. Facturi similare au fost luate în considerare din 1998 și legislație însoțitoare încă își lucrează drumul prin Senat.

„Every Eye Is Upon Me: First Ladies of the United States” va fi vizibil la National Portrait Gallery, 8th and G Streets NW, Washington, DC, 13 noiembrie 2020- 23 mai 2021.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *