International

ce înseamnă să spui adevărul în Wuhan – Suplimentul de cultură


Scriitoarea chineză care a povestit lumii întregi despre viața în carantină din orașul Wuhan a vorbit despre presiunile la care este supusă din partea autorităților comuniste și din partea stângii ultranaționaliste.

Fang Fang, în vârstă de 64 de ani, este o romancieră foarte cunoscută în China, unde a fost recompensată în 2010 cu cel mai prestigios premiu literar al țării. Dar din momentul în care a publicat cartea despre viața în carantină în prima parte a anului 2020, carte publicată în România de editura Polirom sub titlul Wuhan. Jurnal dintr-un oraș în carantină, ea a devenit ținta ultra­naționaliștilor chinezi și a fost exclusă din viața culturală.

„Nu mai pot publica nimic“, spune scriitoarea într-un interviu pentru Franceinfo. „În nici o revistă sau publicație chineză. Este exclus să mai pot fi invitată la un eveniment literar. Dar, în timp, lumea va înțelege că toate calomniile și jignirile care mi-au fost adresate sunt doar minciuni.“

De asemenea, Fang Fang este victima multor atacuri pe internet și primește amenințări cu moartea.

„După epidemie, unii au folosit publicarea jurnalului meu în străinătate pentru a lansa pe internet o campanie violentă contra mea, campanie care nu a încetat nici astăzi. Știu cine este la originea acestor atacuri și de ce au fost lansate. Sunt metode similare celor din timpul Revoluției culturale și corespund exact metodelor ultra­naționaliștilor, care n-au încetat să ceară o nouă revoluție culturală“, spune Fang Fang.


Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *