Expozitii

Căutați artă de văzut în timp ce vă distanțați social? Iată 5 lucrări memorabile la ultima ediție Desert X


Acum, la cea de-a treia ediție, Desert X, expoziția în aer liber din Coachella Valley din California, prezintă 12 proiecte specifice site-urilor, realizate de artiști internaționali, care abordează teme de imigrație în masă, drepturile omului, catastrofă de mediu și multe altele.

Spectacolul, care este vizibil până pe 16 mai și este curatat de Neville Wakefield și César García-Alvarez, este gratuit pentru public (deși unele lucrări necesită bilete temporizate gratuite, care sunt disponibile prin intermediul Site-ul Desert X).

Mai jos, am adunat cinci lucrări remarcabile din expoziție.

Alicja Kwade
ParaPivot (nori sempiterni)

Vedere de instalare a lui Alicja Kwade "ParaPivot (Nori Sempiternali)." Fotografie oferită de Lance Gerber și Desert X.

Alicja Kwade ParaPivot (nori sempiterni). Fotografie oferită de Lance Gerber, Alicja Kwade și Desert X.

Așezat pe un deal care este accesibil numai după o urcare abruptă de 15 minute, se află artistul berlinez Alicja Kwade ParaPivot (nori sempiterni), o lucrare realizată din cadre metalice interconectate care par să susțină bucăți mari de marmură albă care arată ca părți ale ghețarului spart.

Spectatorii sunt încurajați să intre și să iasă din instalație și să observe cum marmura pare să se deplaseze (și chiar să se clatine precar) din anumite unghiuri. Lucrarea este comentariul lui Kwade asupra principiului incertitudinii lui Heisenberg (care afirmă că „poziția și viteza unui obiect nu pot fi măsurate amândouă exact, în același timp, chiar și în teorie”) și modul în care se aplică instabilității percepției și stării a mediului.

Eduardo Sarabia
Pasagerul

Vedere de instalare a lui Eduardo Sarabia "Pasagerul." Fotografie oferită de Lance Gerber, Eduardo Sarabia și Desert X.

A lui Eduardo Sarabia Pasagerul. Fotografie oferită de Lance Gerber, Eduardo Sarabia și Desert X.

Sarabia, artistul din Guadalajara, care a explorat de mult istoria schimburilor culturale dintre Mexic și Statele Unite, investighează tema călătoriilor intergeneraționale în Pasagerul, un labirint în formă de vârf de săgeată realizat din 350 de „petate” unite sau covoare de dormit țesute din fibre de palmier.

Lucrarea comentează migrațiile biblice antice, precum și deplasările actuale, evidențiind călătoriile imigranților care caută o viață mai bună. Spectatorii sunt încurajați să meargă prin labirintul triunghiular și să reflecteze asupra acestor idei. Când ajung în cele din urmă în centru, care prezintă o poieniță deschisă, „sper că vor să își gândească situația și să aibă un pic de perspectivă asupra situației altcuiva”, notează Sarabia într-un videoclip de pe site-ul Desert X.

Nicholas Galanin
Nu uita niciodata

Vedere de instalare a lui Nicholas Galanin "Nu uita niciodata." Fotografie oferită de Lance Gerber, Nicholas Galanin și Desert X.

A lui Nicholas Galanin Nu uita niciodata. Fotografie oferită de Lance Gerber, Nicholas Galanin și Desert X.

Galanin, un artist Tlingit și Unangax cu sediul în Sitka, Alaska, oferă o privire critică asupra istoriei Californiei și a Coachella Valley cu lucrările sale Nu uita niciodata, care scrie „Pământul indian” în litere care imită semnul de la Hollywood, care inițial era o reclamă pentru locuințe numai pentru albi.

Lucrarea amintește foarte clar că pământul pe care se așează a aparținut inițial popoarelor Cahuilla. Potrivit lui Galanin, este, de asemenea, un apel către proprietarii actuali de terenuri pentru a se alătura mișcării landback pentru a restitui pământul ancestral americanilor nativi. Galanin a început, de asemenea, un Campania GoFundMe pentru a cumpăra un teren lângă semn, pe care speră să îl întoarcă comunității Cahuilla.

Zahrah Alghamdi
Ce se întinde în spatele zidurilor

Vedere de instalare a lui Zahra Alghamdi "Ce se întinde în spatele zidurilor." Fotografie prin amabilitatea lui Lance Gerber, Zahra Alghamdi și Desert X.

A lui Zahra Alghamdi Ce se întinde în spatele zidurilor. Fotografie prin amabilitatea lui Lance Gerber, Zahra Alghamdi și Desert X.

Opera artistului saudit Zahrah Alghamdi este adesea realizată din straturi strânse de diverse materiale organice care reprezintă modul în care amintirile iau forma și, în cele din urmă, se contopesc într-o experiență a vieții. Munca ei Desert X, Ce se întinde în spatele zidurilor, este o sculptură în formă de perete de dimensiune naturală care unește formele arhitecturale din Arabia Saudită și Coachella Valley în straturi spumoase stivuite umplute cu ciment, sol și vopsea din ambele regiuni, sugerând modul în care peisajele se schimbă constant în timp.

Lucrarea comentează, de asemenea, pereții în general și le cere spectatorilor să nu le vadă ca blocaje imobile, ci ca invitații de a privi peste ele către cealaltă parte. “Ideea mea este că nu ar trebui să punem întotdeauna bariere”, notează Alghamdi. „Nu ar trebui să construim ziduri între noi.”

Serge Attukwei Clottey
Fântâna de dorințe

Vedere de instalare a lui Serge Attukwei Clottey "Fântâna de dorințe" Fotografie oferită de Lance Gerber, Serge Attukwei Clottey și Desert X.

Serge Attukwei Clottey Fântâna de dorințe. Fotografie oferită de Lance Gerber, Serge Attukwei Clottey și Desert X.

Artistul Serge Attukwei Clottey Fântâna de dorințe este format din două cuburi la scară largă alcătuite din foi tăiate de plastic galben din recipiente de galoane utilizate pentru transportul apei în Ghana, nativul artistului. Galoanele au fost inițial introduse în ghanieni de către europeni pentru a transporta uleiul de gătit, reprezentând simboluri vizuale ale colonialismului și ale ramificațiilor sale pe termen lung.

Titlul lucrării face referire la fântânile la care oamenii din întreaga lume călătoresc pentru a avea acces la apă potabilă curată. În plus, prin plasarea sa în Valea Coachella, subliniază, de asemenea, problemele de aprovizionare cu apă din California și nu numai, sugerând provocările de mediu actuale și care se apropie.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *