Expozitii

„Când ești izolat, auzi mai multe”: urmărește artista Lynn Hershman Leeson descrie modul în care o boală înspăimântătoare și-a transformat arta


Când artist și cineast Lynn Hershman Leeson a avut cinci luni de la sarcină în 1965, a dezvoltat probleme de respirație datorate cardiomiopatiei și a fost nevoită să-și termine cele nouă luni închise la spital, locuind într-un rezervor de oxigen. Petrecându-și majoritatea zilelor singure în spital, artista a devenit extrem de conștientă de starea ei fragilă.

Când vă confruntați cu amenințarea cu moartea, ydevii atât de conștient de timp ”, spune Leeson într-un interviu exclusiv cu Art21 ca parte a seriei New York Close Up, „tpălăria este cu adevărat un cadou, să mă îmbolnăvesc atât de devreme în viața mea.

În interviu, care a avut premiera în cadrul celui de-al zecelea sezon al spectacolului Art21 Arta în secolul XXI, Leeson povestește lucrările sale timpurii din anii 1960 și 70 și despre modul în care a fost inspirată de problemele sale de sănătate.

În timpul recuperării, Leeson a urmat un curs de noapte de turnare în ceară la UCLA, unde a început să-și creeze piese pe fața ei. Pe măsură ce respirația i s-a îmbunătățit, a decis să adauge un element sonor lucrărilor rezultate. „Când ești atât de izolat, auzi mai multe” ea îi spune Art21. În cele din urmă, sculpturile din ceară au prezentat atât sunete ale respirației, cât și dialogului artistului.

Când artista a fost invitată să prezinte într-o expoziție de grup la UCLA, ea a inclus o selecție a sculpturilor de ceară vorbitoare, care s-au dovedit deranjante pentru observatori. „În termen de două zile, muzeul a închis spectacolul. Au spus că „Media nu este artă”. „Sunetul nu este artă.” ”

Producție încă din Art21 "Joc extins" film, "Lynn Hershman Leeson: Drawing Breath." © Art21, Inc. 2021.

Producție încă din filmul Art21 „Extended Play”, „Lynn Hershman Leeson: Drawing Breath”. © Art21, Inc. 2021.

Dar respingerea instituțională a determinat-o pe Leeson să continue să lucreze. Ea descrie experiența ca „cel mai bun lucru care mi s-a întâmplat”, adăugând „experiența culturală de a-ți suprima vocea a făcut ca a avea o voce să fie cu adevărat importantă pentru ceea ce fac eu”.

În iunie 2021, New Museum din Manhattan va prezenta prima expoziție de muzeu solo a operei video și sonore a artistului în „Lynn Hershman Leeson: Twisted”.

Urmăriți videoclipul, care a apărut inițial ca parte a Art21’s New York Close Up serie, de mai jos. Noul sezon al 10-lea al spectacolului este disponibil acum la Art21.org. Expoziția solo a artistului, „Lynn Hershman Leeson: Răsucite”Va fi vizibil la Muzeul Nou din iunie 2021.

Aceasta este o tranșă a „Art on Video”, o colaborare între Artnet News și Art21 care vă aduce clipuri ale artiștilor de știri. O nouă serie a seriei emblematice Art în secolul XXI a organizației non-profit este disponibilă acum pe PBS. Prindeți toate episoadele altor serii precum New York Close Up și Extended Play și aflați despre programele educaționale ale organizației la Art21.org.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la buletinul nostru informativ pentru a primi știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *