Dezbateri

Cafeneaua de știință – 3 mai 2021 – Ingineri în luptă cu cutremurele – Radio România Cultural


Deși cutremurele periculoase sînt rare, ele sînt una dintre principalele amenințări la adresa unei clădiri. Cum putem proiecta și ridica clădiri rezistente la cutremur? Cum sunt testate tehnicile de construcție și materialele folosite?

Cafeneaua de știință, 3 mai a.c., 19.00-20.00, la Radio România Cultural și pe

Radu Văcăreanu este profesor de siguranța construcțiilor la Universitatea Tehnică de Construcții București (UTCB), vicepreședinte al Asociației Europene de Inginerie Seismică (EAEE), delegat național al României la Asociația Internațională de Inginerie Seismică (IAEE) și președinte executiv al Comisiei Naționale de Inginerie Seismică din cadrul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

În perioada 2002-2008 a fost directorul Centrului Național de Reducere a Riscului Seismic, implementând Proiectul JICA (Agenția de Cooperare Tehnică a Japoniei) privind reducerea riscului seismic la clădiri și structuri în România.

Radu Văcăreanu a participat la proiecte internaționale și a coordonat proiecte naționale care vizează reducerea riscului seismic.

A publicat numeroase lucrări în jurnale și conferințe internaționale.

Din martie 2016 este rectorul Universității Tehnice de Construcții București.

 

Viorel Popa, membru al Departamentului de Construcții de Beton Armat din UTCB, a urmat stagii de specializare la Institutul de Cercetări pentru Clădiri din Tsukuba și la Tokyo University, Japonia, la Facultatea de Inginerie Civilă din Ljubljana și la Institutul Tehnic Superior din Lisabona.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *