Stiri

Bulai, despre Revelionul TVR: Raportul privind situaţia reclamată e în lucru; CNA îl va lua în discuţie cu rapiditate


Raportul privind programul de Revelion de la TVR este în lucru, iar Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) îl va lua în discuţie cu maximă rapiditate, a afirmat marţi, preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, după întâlnirea cu preşedintele CNA, Monica Gubernat.

“Am avut astăzi o întâlnire cu preşedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, Monica Gubernat. Am vrut să vorbim despre nevoile CNA şi despre cum poate deveni această instituţie una eficientă şi relevantă pentru sănătatea spaţiului public. Au fost câteva subiecte care s-au dovedit prioritare. În ceea ce priveşte sesizările legate de programul de Revelion de la TVR, doamna Gubernat m-a informat că a luat cunoştinţă de sesizarea ministrului Vlad Voiculescu şi că există mai multe petiţii, inclusiv de la telespectatori obişnuiţi ai Televiziunii publice. Raportul privind situaţia reclamată e în lucru, iar CNA îl va lua în discuţie cu maximă rapiditate”, a scris Iulian Bulai, pe Facebook.

Bulai spune că “o urgenţă e faptul că, în acest moment, sunt patru membri ai CNA cărora fie li s-a încheiat mandatul, fie urmează să li se încheie pe 3 februarie (exact la începutul noii sesiuni parlamentare) – doi propuşi de Guvern, unul de Preşedinţie, unul de Camera Deputaţilor.

“Fără aceşti patru membri, CNA nu poate lua decizii şi nu poate răspunde la petiţii. Am asigurat-o pe doamna Gubernat că vom face din această numire un proces cât mai transparent, bazat pe consultări şi competenţe şi nu pe ‘premiere’ politică”, a spus deputatul USR PLUS.

O altă chestiune importantă – afirmă preşedintele Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaţilor – e “transpunerea directivei privind serviciile audiovizuale, pentru care ne ameninţă impeachment-ul şi despre care voi discuta cu partenerii noştri, astfel încât Guvernul să demareze cât mai curând consultări cu toţi cei interesaţi sau direct implicaţi în modificări”. “Transpunerea directivei ne va permite şi să aducem la zi Legea audiovizualului şi să limităm cât mai mult, prin norme, ingerinţele politice la CNA”, arată Iulian Bulai.

În ce priveşte eficienţa CNA, Iulian Bulai spune că “monitorizarea emisiunilor se face acum, la CNA, cu oameni care transcriu manual ce se spune la TV sau radio, iar asta, evident, întârzie răspunsurile la petiţii şi sesizări”.

“CNA a câştigat un proiect pe fonduri europene de digitalizare şi, printre altele, automatizare a monitorizării (‘speech to text’), despre care am încrederea că va fi semnat cât mai curând şi implementat eficient. Aşa arată o întâlnire constructivă, până la urmă. Plicticoasă, pentru unii. Control parlamentar eficient, în realitate. Sper să continuăm tot aşa – eu, cel puţin, îmi propun s-o fac”, a mai scris preşedintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai.

Deputatul Iulian Bulai a afirmat sâmbătă că TVR1 a avut, de Revelion, “un program plin de băşcălie la adresa a tot ce înseamnă pandemie: mască, vaccin, pericol, protejare, distanţare socială”, el adăugând că va chema în curând la Parlament reprezentanţii CNA pentru a oferi un punct de vedere asupra acestei situaţii.

Ministerul Sănătăţii a “dezaprobat” luni producţia care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune în noaptea de Revelion, deoarece prin “discurs, mimică, mesajul transmis” ar instiga la nesupunere faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi. AGERPRES/(AS – autor: Daniel Popescu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Simona Aruştei)

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *