Stiri

Bucharest Fashion Film Festival, în perioada 6-11 noiembrie, exclusiv online


Cea de-a patra ediţie a Bucharest Fashion Film Festival, primul eveniment din România plasat la intersecţia dintre fashion, film şi advertising, se va desfăşura în perioada 6-11 noiembrie, informează un comunicat transmis AGERPRES.

Festivalul se va desfăşura exclusiv online şi va avea loc pe site-ul festivalului, dar şi pe platforma TIFF Unlimited.

Tema ediţiei de anul acesta, “Camp”, este un concept teoretizat pentru prima dată în 1964 de criticul american Susan Sontag, prin care aceasta înţelegea un anumit mod de a vedea lumea ca un fenomen estetic. Esenţa camp-ului stă într-o înclinaţie către nenatural, către stilizare şi exagerare, precizează organizatorii.

Documentarul “Martin Margiela In His Own Words” (2019), portretul unic al celui mai mare mit din istoria modei şi “The Disappearance of My Mother” (2019), povestea captivantă a unei mame, top model internaţional în anii ‘˜60 şi muză pentru Salvador Dali şi Andy Warhol, sunt primele titluri anunţate.

“Este foarte important pentru noi să transmitem conţinut de calitate, dar în acelaşi timp să-l adaptăm într-o formă cât mai plăcută şi accesibilă celor care ne urmăresc. Primul pas a fost dezvoltarea site-ului oficial al festivalului, care va include întreaga selecţie de scurtmetraje şi va avea în focus comunitatea din jurul evenimentului. Mai apoi, pentru lungmetraje, ne-am dorit să lucrăm cu o platformă de streaming deja existentă şi am ales TIFF Unlimited. Am făcut asta pentru că ne-am dorit flexibilitate în ceea ce priveşte timpul de vizionare a filmelor”, a afirmat Ioana Diaconu, co-fondatoare BFFF.

Cu scopul de a pune bazele unui forum de discuţie despre relaţia dintre film şi modă, programul Bucharest Fashion Film Festival de anul acesta va include în continuare secţiunea competiţională în cadrul căreia sunt premiate cele mai bune filme de modă locale şi internaţionale. De asemenea, programul festivalului are în componenţă filme cult, documentare despre personaje marcante din istoria modei şi dezbateri susţinute de profesionişti din sfera locală şi internaţională. Lor li se adaugă noi secţiuni, un podcast, dar şi un masterclass despre cum va evolua industria filmului de modă.

“Începând cu această ediţie, Bucharest Fashion Film Festival introduce secţiunea Dressing the Cinema, care va prezenta o selecţie de filme clasice şi cult, prin care se urmăreşte o explorare a costumului ca instrument în construcţia personajelor şi ca limbaj vizual în prezentarea firului narativ. Anual, acestea vor fi coagulate sub o umbrelă tematică”, a declarat Mădălina Cozmeanu, co-fondatoare Bucharest Fashion Film Festival.

La ediţia de anul acesta, BFFF lansează un podcast care va avea la bază un eseu personal sau o scriere ficţională şi un soundscape, comisionate unor artişti români. Conţinutul va fi construit cu ajutorul unor observaţii antropologice împletite cu câte o instalaţie audio. Podcastul va continua cu o serie de episoade ce vor include materiale adaptate noilor teme urmărite în fiecare ediţie a festivalului, însă îşi va păstra acelaşi format.

O noutate a BFFF 2020 este Dressing the Body, o secţiune anuală ce constă într-un program curatoriat de scurtmetraje, atât de ficţiune cât şi documentare, care propune o explorare antropologică a raportului dintre vestimentaţie şi identitate, a hainei ca simbol, a relaţiei dintre corp şi obiect vestimentar. AGERPRES/(AS – autor: Petronius Craiu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Ady Ivaşcu)

 

Sursa foto: Bucharest Fashion Film Festival / Facebook

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *