Expozitii

Bienala Roving Manifesta din Europa se va deschide la Barcelona și în alte 10 orașe din regiunea Catalonia, în Spania, în 2024

[ad_1]

Manifesta 15, ediția 2024 a bienalei europene itinerante, va fi răspândită în Barcelona și în aproximativ 10 orașe catalane, au dezvăluit organizatorii.

Liderii expoziției au declarat într-o declarație că strategia lor „continuă să se concentreze asupra modului în care arta și cultura pot lupta împotriva polarizării și divizării”. Având în vedere locația – o regiune care a văzut o mișcare separatistă și ascensiunea unui partid de extremă dreaptă în ultimii ani – vor avea sarcina lor tăiată pentru ei.

Manifesta este în prezent în conversație cu un oraș german nespecificat, unde bienala va avea loc în 2026, potrivit anunțului. Ediția din 2022 va avea loc la Pristina, Kosovo.

“Pentru a crea relații semnificative și pentru a înțelege cum să vă conectați la diverse lumi într-un mod relevant, Manifesta se concentrează pe reinventarea abordărilor sale bazate pe comunitate, construind în același timp noi modalități de a încorpora practicile sale în contextul local”, a declarat directorul Manifesta, Hedwig Fijen, într-o declarație .

Manifesta a fost nevoită să devină inventivă anul acesta, când a 13-a ediție a avut loc la Marsilia, organizată de directorul ICA London Stefan Kalmár, a fost întârziată din iunie până în august. La sfârșitul lunii octombrie, noile restricții de sănătate publică l-au obligat să se închidă prematur și să facă tranziția online.

„Manifesta va fi un domeniu excelent pentru cercetare, experimentare și acțiune, legând și rețeaua creativă, instituțiile și cetățenii”, a declarat primarul Barcelonei, Ada Colau, pentru ediția viitoare.

Manifesta a cutreierat continentul încă din anii ’90, când a fost fondată ca urmare a destrămării Uniunii Sovietice, pe fondul eforturilor de integrare mai bună a Europei. Ediția anterioară, în 2018, a făcut magazin în capitala siciliană Palermo.

Următoarea ediție se instalează într-o regiune relaxantă: o mișcare separatistă catalană a înăbușit timp de ani de zile și a trecut în urmă cu trei ani într-o încercare de a se desprinde complet de Spania. Forțele naționale de poliție au rănit sute în timp ce desfășurau gloanțe de cauciuc și cluburi împotriva cetățenilor în timp ce confiscau urnele și închideau secțiile de votare. Una dintre cele 17 regiuni autonome din Spania, Catalonia găzduiește aproximativ 7,5 milioane.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.

[ad_2]

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *