Stiri internationale

Autoritățile chineze demolează studioul lui Ai WeiweiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Autoritățile chineze demolează studioul lui Ai Weiwei fără avertisment prealabil | Studioul din Beijing al artistului și activistului Ai Weiwei a fost distrus de guvernul chinez, relatează BBC. Potrivit asistentului lui Ai, Ga Rang, contractul de închiriere a clădirii a expirat anul trecut, însă „nu a fost posibil” să se mute în timp. El stări că nu a existat „nici un avertisment” despre demolarea planificată vineri. Acesta este unul dintr-o serie de demolări în Beijing, unde multe studiouri de artiști se confruntă cu evacuări din cauza presiunilor asupra proprietăților din oraș. În 2011, Ai’s fostul studio din Shanghai a fost, de asemenea, demolat fără avertisment. Mai târziu în acel an, a fost arestat și închis pentru 81 de zile, înainte de a fi plasat în arest la domiciliu de către guvernul chinez.

Muzeul de Artă Contemporană din Teheran redescoperă zece lucrări Picasso din colecția sa | În urma renovării depozitelor Muzeului de Artă Contemporană din Teheran, au fost identificate zece tablouri nedocumentate de Pablo Picasso, relatează Ziarul de artă. Aceste descoperiri au apărut în timpul pregătirilor pentru expoziția din 2019 „Portret, natură moartă, peisaj”, organizată de arhitectul olandez Mattijs Visser.

Rusia îl numește pe Steven Seagal ca trimis cultural | Rusia are numit Actorul american Steven Seagal ca „trimis special” în Statele Unite. Anunțat pe pagina de Facebook a Ministerului de Externe rus, rolul neremunerat este de a stabili o „cooperare în domeniul culturii, artelor, schimburilor publice și de tineret” între cele două națiuni. În 2013, Seagal l-a descris pe președintele Vladimir Putin drept „unul dintre cei mai mari lideri mondiali” într-un interviu acordat Rusia de azi. În 2016, actorul a primit și cetățenia rusă.

Lectură recomandată | Sam Knight discută valul de căldură britanic și arheologia aeriană în New York-ul | În Evening Standard, Melanie McDonagh examinează arta „căutării lente” în galeriile de artă din Londra.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *