Expozitii

Artistul Gina Beavers ne satirizează pofta de nesatiat pentru frumusețea personală în noul ei spectacol la Marianne Boesky – Vedeți imaginile aici


Pe măsură ce galeriile și instituțiile de artă din întreaga lume încep să se redeschidă, punem în valoare spectacole individuale – online și IRL – care merită atenția dumneavoastră.

Gina Beavers: World War Me
până pe 17 octombrie la Galeria Marianne Boesky

Ce spune galeria: „Beavers petrece ore întregi cercetând Instagram, YouTube, bloguri și alte surse online, în căutarea de imagini care o inspiră, obligă, resping și amuză. În ultimii ani, a devenit deosebit de atrasă de tutoriale de machiaj create atât de artiști profesioniști, cât și de artiști amatori. Beavers preia fotografii din aceste tutoriale și le recreează cu un realism incredibil, însuflețind imaginea aplatizată cu o fizicitate dinamică. Pentru a crea lucrările sale intens tactile, Beavers construiește vopsea acrilică atât de dens pe pânză încât este capabilă să o sculpteze cu un cuțit. Pentru lucrări mai mari, ea folosește și spumă pentru a adăuga la plenitudinea formelor.

„„ Sunt intrigat de instrumentele de creativitate care proliferează online, în special atunci când oamenii le aplică propriilor corpuri, de la pictura elaborată a feței și corpului până la arta unghiilor ”, a spus Beavers. „Pentru noile lucrări din„ World War Me ”, am început să folosesc aceste instrumente pe propriul meu corp, împrumutând tehnici de pe internet pentru ca anumiți artiști și munca lor să facă parte din sinele meu fizic. Sunt interesat de modul în care existentul online este performant și de lungimile uriașe pe care oamenii le iau în construirea sinelui lor online. Creatorii de meme, pictorii de față, oamenii care își fac părul în sculpturi, sunt într-adevăr o frontieră a unei noi lumi creative. ”

De ce merită să aruncăm o privire: Geneza acestei serii, care se concentrează într-o mare măsură pe propriul corp al artistului, a fost un Sex and the City Meme cu Carrie Bradshaw întrebând: „Pe măsură ce țara noastră a intrat în cel de-al treilea război mondial, nu m-am putut abține să nu mă întreb … este timpul să mă concentrez pe Meu război mondial?”

Și așa face Beavers, folosind toxicitatea consumismului și atracția puternică a Instagramului ca punct de plecare pentru lucrări la fel de respingătoare pe atât de atrăgătoare. La fel ca introspecția performativă a lui Bradshaw, un tic mult satirizat al seriei TV, Beavers este interesat de prezențele atent construite ale utilizatorilor.

Pânzele, construite cu vopsea impasto groasă, nu seamănă atât de mult cu fundația tort și genele păianjen, groase cu rimel uscat și crust, la fel cum buzele moi pernate sunt realizate numai prin straturi lipicioase, rețete, injecții și Facetune.

Cum arată:

Gina Beavers, Addiction Lips (2020).  Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen.  © Gina Beavers.  Credit foto: Lance Brewer.

Gina Beavers, Depunerea buzelor (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Vizualizare instalare, "Gina Beavers: World War Me" la Galeria Marianne Boesky.  Fotografie de Lance Brewer.

Vizualizare instalare, „Gina Beavers: World War Me” la Galeria Marianne Boesky. Fotografie de Lance Brewer.

Gina Beavers, Buzele artistului cu Pollock, Kelly și Kline (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Vizualizare instalare, „Gina Beavers: World War Me” la Galeria Marianne Boesky. Fotografie de Lance Brewer.

Gina Beavers, Lenjerie Picasso (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Gina Beavers, Tort de burete cu drapel american (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Vizualizare instalare, „Gina Beavers: World War Me” la Galeria Marianne Boesky. Fotografie de Lance Brewer.

Gina Beavers, Autoportret nud (2020).  Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen.  © Gina Beavers.  Credit foto: Lance Brewer.

Gina Beavers, Autoportret nud (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Gina Beavers, am votat (2020). Amabilitatea artistului și a Marianne Boesky Gallery, New York și Aspen. © Gina Beavers. Credit foto: Lance Brewer.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *