Expozitii

Artiștii iau intimitate, voyeurism și suspans în noul spectacol tematic Alfred Hitchcock de la White Cube – Vezi aici cele mai importante momente


Geamul din spate”Online la White Cube
Până la 19 ianuarie 2021

Ce spune galeria: „În thrillerul din 1954, un fotoreporter este închis în apartamentul său din New York, după ce și-a rupt piciorul și cedează obsesiei de a-și urmări vecinii. Publicul se complică la voyeurismul său, deoarece, incapabil să se rupă de fereastră, asistă la scene dramatice care se desfășoară în câmpul său vizual.

Cu picturi și fotografii de Ellen Altfest, Jeff Burton, Gillian Carnegie, Julie Curtiss, Judith Eisler, Celia Hempton, Danica Lundy, Paul Mpagi Sepuya, Laurie Simmons, Jeff Wall și Carrie Mae Weems, această expoziție ne invită să analizăm modul în care artiștii construiesc scenele și sugerează narațiuni, explorând în același timp ideea „privirii” pe care filmul lui Hitchcock a contribuit la formularea sa ”.

De ce merită să aruncăm o privire: Sala de vizionare online lansată recent de White Cube începe cu un omagiu adus Maestrului suspansului Alfred Hitchhock, curatoriat de regizoarea Susanna Greeves. Se simte bine pentru această eră a vieții sub blocare, pe măsură ce pandemia reapare și vremea rece se strecoară. Mulți dintre noi suntem acum limitați să ne uităm doar în aceste zile, deoarece teama de a răspândi germeni ne relegă într-o viață mediată de ecrane.

Artiștii incluși în acest spectacol s-au concentrat pe ideea privirii, exploatând-o și manipulând-o, dar și găsind un sens nou și mai profund prin a arăta lent, lung și cu interes. Artiștii Jeff Wall și Laurie Simmons construiesc ambele tablouri asemănătoare cu regizorii de film, în timp ce fotografia lui Jeff Burton este extrasă direct din experiența sa de lucru în industria porno. O delicatese peste tot.

Cum arată:

Paul Mpagi Sepuya, Oglindă pentru cameră obscură (_2070021), (2017). © Paul Mpagi Sepuya. Amabilitatea artistului și a lui Vielmetter, Los Angeles.

Laurie Simmons, Casă lungă (dormitor roz), (2004). © Laurie Simmons. Imagine oferită de artist și Salon 94, NY.

Laurie Simmons, The Boxes (Ardis Vinklers) Sală de bal, (2005). © Laurie Simmons. Imagine oferită de artist și Salon 94, NY.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *