Expozitii

Artiștii fac lumină asupra istoriei vânătorilor de vrăjitoare și despre modul în care frica se răspândește în comunități într-un nou spectacol în Danemarca – Vezi imaginile aici


În secolul al XVII-lea, s-au desfășurat sute de procese de vrăjitoare în cele cinci țări nordice din Islanda, Norvegia, Danemarca, Suedia și Finlanda, rezultând zeci de decese și aruncându-se asupra regiunii.

Vânătoarele de vrăjitoare au fost înclinate drastic în funcție de gen și, adesea, odată ce o femeie dintr-o familie a fost acuzată de vrăjitorie, rudele ei au fost ținte de persecuție de generații. În timp ce procesele de la Salem au fost larg documentate și recreate în cultura populară de generații, incidentele violenței indigene din țările nordice au fost lăsate în mare parte din narațiune.

Albrecht Dürer, De fire hekse (Cele patru vrăjitoare) 1497, Nürnberg.

Un nou spectacol la Danemarca Kunsthal Charlottenborg explorează acest moment bântuitor din istorie cu material de arhivă datând din secolul al XV-lea până în al XVIII-lea prezentat alături de lucrări contemporane, inclusiv șapte noi comisii. Expoziția prezintă lucrări ale unor artiști, printre care Carmen Winant, Louise Bourgeois, Albrecht Durer și La Vaughn Belle, urmărind nu doar vrăjitoria, ci modul în care frica și ura se răspândesc în comunități, fenomen care rămâne dureros de actual.

„Într-un moment de neliniște globală, întrucât politica comemorării este pusă sub semnul întrebării”, spune muzeul într-o declarație, „Vânătoarea de vrăjitoare” sugerează necesitatea revizuirii unor istorii aparent îndepărtate și propune noi imaginaruri pentru amintire și reprezentare ”

„Vânătoarea de vrăjitoare” se desfășoară în perioada 7 noiembrie 2020-17 ianuarie 2021 la Kunsthal Charlottenborg, Danemarca. Vedeți imagini din spectacolul de mai jos:

Sandra Mujinga, Fantomă, (2019). Amabilitatea artistului și Croy Nielsen, Viena Foto: Jan Khür.

Aviva Silverman, Am decis să nu murim, (2019). Vedere de instalare la VEDA, Florența. Amabilitatea artistului și VEDA, Florența. Foto: Flavio Pescatori.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *