Stiri internationale

Art News Daily: 31 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Activiștii transgender vor fi onorați cu monument în New York | Un monument permanent este a fi construit în New York pentru a comemora activiștii transgender Marsha P. Johnson și Sylvia Rivera, a fost dezvăluit joi. Instalația, care urmează să fie dezvăluită în 2021 în Greenwich Village, va celebra influența lui Johnson și Rivera în mișcarea de eliberare homosexuală din anii 1960 și 70 și face parte dintr-o inițiativă a Ea a construit NYC, care are ca scop creșterea numărului de comemorări publice aduse femeilor din New York (în prezent sunt cinci). Monumentul a fost anunțat cu puțin înainte de a 50-a aniversare a revoltei Stonewall, un protest fundamental pentru drepturile homosexualilor la care Johnson și Rivera s-au alăturat în iunie 1969.

Dezbaterea a stârnit o ușurare antisemită din secolul al XIII-lea asupra bisericii luterane | O dezbatere între liderii bisericii și istoricii de artă asupra unui relief antisemit de pe fațada unei biserici luterane din Wittenberg poate duce la îndepărtarea acesteia, The Art Newspaper rapoarte. Sculptura de gresie, care descrie evreii care beau din tetina scroafei în timp ce un rabin își ridică picioarele din spate, poate fi găsită pe exteriorul sitului patrimoniului mondial UNESCO din secolul al XIII-lea și se crede că este una dintre cele 30 de judensau antisemite. ‘(Scroafă evreiască) imagini existente în Europa. O petiție online lansată de teologul britanic Richard Harvey care susține eliminarea ajutorului a ajuns la peste 10.000 de semnături, îndemnând biserica să ia măsuri.

RIAS anunță câștigătorii premiilor din 2019 | Incorporarea regală a arhitecților în Scoția (RIAS) a numit cei zece câștigători ai premiului său anual. Beneficiarii includ V&A Dundee, prima clădire din Regatul Unit care a fost proiectată de arhitectul japonez Kengo Kuma, precum și Collective on Calton Hill, Edinburgh și The Macallan Distillery and Visitor Experience, Craigellachie. Câștigătorii alcătuiesc lista lungă a premiului RIAS Andrew Doolan pentru cea mai bună clădire din Scoția, al cărui rezultat va fi dezvăluit în octombrie.

22.000 de fotografii din arhiva Arab Image Foundation au fost puse la dispoziție online | O bază de date online lansat de către Beirut’s Arab Image Foundation va oferi utilizatorilor acces la 22.000 de imagini din colecția sa de fotografii din Orientul Mijlociu. Digitalizarea de 255.000 de dolari va cuprinde în cele din urmă aproximativ 55.000 de imagini, toate preluate din arhiva fundației a peste 500.000 de imagini din peste 300 de colecții. Clădirea fundației se redeschide în această vară, după închiderea din 2016.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *