Stiri internationale

Art News Daily: 29 maiRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Notre-Dame trebuie readusă la apariția anterioară, spune Senatul | Senatori francezi am dezbătut planul de restaurare al guvernului pentru Notre-Dame, introducând o stipulare că schema „restabilește monumentul în același mod vizual ca înainte”. Noile clauze ale proiectului de lege, inserate de camera superioară, vor perturba concursul internațional susținut de președintele Macron pentru a găsi un design pentru o turlă inventivă „potrivită tehnicilor și provocărilor timpului nostru”. Propunerile de reconstrucție a turnului și acoperișului medieval al catedralei, care au fost devastate de o aprindere la 15 aprilie, au venit de la nume importante precum arhitectul britanic Norman Foster și artistul belgian Wim Delvoye, care a spus că „sunt încrezător [the Senate] se vor răzgândi de 100 de ori și, eventual, se vor apleca spre soluția mea ‘.

Lonnie G. Bunch III a fost numit secretar al Smithsonian Institution | Lonnie G. Bunch III a fost anunțat ca al 14-lea secretar al Smithsonian Institution din Washington, DC, în locul lui David J. Skorton, care și-a anunțat demisia în decembrie anul trecut. Bunch, care este directorul fondator al Muzeului Național de Istorie și Cultură Afro-Americană, va fi primul afro-american care deține rolul în istoria de 173 de ani a instituției. Preluând funcția pe 16 iunie, Bunch va conduce cele 19 muzee ale grupului, nouă centre de cercetare și Grădina Zoologică Națională, precum și un buget anual de 1,5 miliarde de dolari.

Muzeul de Artă Contemporană Kiasma îl numește pe João Laia curator șef | Curator portughez João Laia a fost numit noul curator șef al expozițiilor de la Muzeul de Artă Contemporană Kiasma din Helsinki. Având spectacole programate anterior la Galeria Primăriei din Lisabona, Galeria Municipal do Porto și La Casa Encendida, Madrid, Laia va colabora îndeaproape cu Leevi Haapala, directorul lui Kiasma. Laia preia funcția de la Marja Sakari, care a fost numită director al Muzeului de Artă Ateneum din Helsinki.

Horst H. Baumann (1934-2019) | Horst H. Baumann, fotograful german, artistul în lumină și arhitectul, a murit la vârsta de 84 de ani. Născut în Aachen, Germania, Baumann a studiat la universitatea orașului înainte de a întoarce mâna spre arta ușoară în anii 1960. Piesa sa din 1977 Laserscape Kassel, un fascicul laser verde cu o proiecție de patru mile proiectat inițial pentru Documenta 6, a fost prima instalație permanentă de lumină și, după ce Baumann a reinstalat-o în Kassel în 2018, a continuat să fie iluminată în fiecare sâmbătă.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *