Stiri internationale

Art News Daily: 10 augustRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

British Museum facilitează întoarcerea antichităților irakiene jefuite | În colaborare cu Poliția Metropolitană, experții de la British Museum au identificat sursa și au facilitat returnarea unei colecții de antichități irakiene prădate, relatează paznic. Se crede că cele opt obiecte, care datează din jurul anului 3.000 î.Hr., au fost jefuite din vechiul sit Girsu (acum Tello) din sudul Irakului la scurt timp după invazia SUA din 2003. Au fost confiscate de la un dealer fără nume din Londra an, dar până acum lipsa documentației însemna că acestea au rămas în depozitul poliției.

Procurorii renunță la caz împotriva foștilor oficiali Documenta | Procurorul de stat din Kassel și-a închis ancheta privind gestionarea financiară a celei de-a 14-a ediții a Documenta, desfășurată la Kassel și Atena anul trecut. A fost intentat un proces împotriva consiliului de supraveghere al Documenta, fostul său director executiv Annette Kulenkampff și curatorul Adam Szymczyk, de către membrii partidului politic de dreapta AfD. Oficialii au fost acuzați de delapidare și gestionare necorespunzătoare a fondurilor publice după ce s-a descoperit că ediția de anul trecut a expoziției quinquenale a avut ca rezultat un deficit de 5,4 milioane de euro. Artnet rapoarte că cazul a fost închis la 30 iulie, iar anchetatorii nu au găsit „nicio dovadă de conduită criminală”.

Mika Rottenberg câștigă Premiul Kurt Schwitters 2019 | Artistul argentinian Mika Rottenberg a fost premiat ediția din 2019 a premiului bianual Kurt Schwitters, relatează monopol (Articol în limba germană). Premiul, care constă din 25.000 și o expoziție individuală la Muzeul Sprengel din Hanovra, este acordată de Niedersächsische Sparkassenstiftung (Fundația Băncii de Economii din Saxonia Inferioară) artiștilor contemporani a căror lucrare este considerată a fi legată de arta lui Kurt Schwitters.

Directorul Muzeului Norton se va retrage | CEO-ul și directorul executiv al Muzeului de Artă Norton, Hope Alswang, a anunțat planurile de pensionare în martie 2019, după nouă ani de conducere a instituției din Florida. Retragerea ei este programată pentru a urma în mod direct deschiderea unei extinderi majore a muzeului supravegheată de Norman Foster, programată pentru 9 februarie 2019. Un comitet de căutare a fost format pentru numirea succesorului lui Alswang.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *