Dezbateri

ANNIE – un film care reia un musical celebru – de Michaela Platon – Radio România Cultural


 

Cu un scenariu inspirat de celebrul muzical “Annie” al lui Thomas Meehan (pe muzica lui Charles Strouse și versurile lui Martin Charnin), această variantă 2014 regizată de Will Gluck te cucerește de la primul cadru. Chiar dacă știm piesele și cunoaștem sinopsisul, filmul este cuceritor, prezenței electrizante a lui Quvenzhané Wallis -ce o interpretează pe Annie- adăugându-i-se acele ale lui Jamie Foxx, atât de muzical încât l-a interpretat genial pe Ray Charles în 2004, a lui Cameron Diaz – care nu prea are voce, dar e credibilă în rol de asistent maternal, a australiencei Rose Byrne- foarte veridică și extraordinar de talentată și a lui Bobby Cannavale- care pare predestinat acestui gen de rol.

Co-scenarist fiind, Will Gluck infuzează comedia cu o energie pe care o aduce protagonista, și reușește să ne livreze o peliculă plină de voie bună – în pofida poveștii triste a fetiței abandonate, care nu vrea să renunțe la ideea că va fi căutată și găsită de către părinții cărora le tot acordă circumstanțe atenuante.

Povestea surprinde transformarea personajului lui Jamie Foxx- un afacerist care urmarește exclusiv profitul material pe care l-ar aduce notorietatea căpătată ca primar. Treptat, candidatul la primarie este contaminat de veselia și optimismul orfanei Annie, pe care la început dorea doar să o folosească, și pe care sfârșește să o iubească.

Un film vesel care fără să inoveze , aduce o notă proaspătă de hip hop versiunii clasice, iar prin extraordinar de talentata Quvenzhané Wallis- nominalizată la Oscar pentru rolul ei din Beasts of the Southern Wild din 2012 – ne face să rezonăm cu personajele pozitive și să le dezavuăm pe cele negative, să fredonăm, să ne bucurăm sau să ne întristăm, așa că până la urmă decidem că ne-a placut.

Evident că Annie se adresează unui anume public, de o anumită grupă de vârstă – dar tocmai aici este problema – spectatorii predilecți nu pot vedea singuri filmul, așa că e musai prezența unui părinte, bunic, frate, prieten mai mare care sa le citeasca. Și uite așa ajung și cei mari sa vada acest film – cuceritor până la urmă – fie și numai pentru faptul că are happy end. Și cum se apropie iar vacanța, ce altceva aveți mai bun de făcut decât să vedeți un muzical ce o să vă energizeze și o să vă facă să fredonați celebra piesa Tommorow …de parcă ar fi …Today !

A, și uitasem să vă spun că Annie are și cățel- îl cheamă Sandy- încă un motiv să vedeți filmul care, cu o fetiță si o …codiță este literalmente cuceritor. Iar pentru  Quvenzhané Wallis este un moment în timp care o sa o bucure la reaccesare, caci de-acum este adolescentă și are in vizor alt gen de roluri.

Regizor: Will Gluck

Scenariu: Will Gluck, Aline Brosh, Thomas Meehan, Harold Gray

Cu: Quvenzhané Wallis, Cameron Diaz, Jamie Foxx, Rose Byrne, Bobby Cannavale, Adewale Akinnuoye-Agbaje

Credit foto CinemagiaSursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *