Stiri

Andrei Grosu (Unteatru): Să jucăm cu 30 de locuri nu este sustenabil; mutăm spectacolele la Teatrul Ţăndărică


Teatrul independent Unteatru nu îşi va putea prezenta spectacolele în sala proprie, deoarece nu este sustenabil şi în aceste condiţii va profita de parteneriatul cu Teatrul Ţăndărică şi va juca acolo, a afirmat Andrei Grosu, managerul Unteatru.

“Backup-ul nostru este o colaborare, care sperăm noi să fie frumoasă, cu Teatrul Ţăndărică, unde o să mutăm spectacolele noastre. Noi nu putem să jucăm cu 30% în sală, la capacitate maximă de 100 de locuri, să jucăm cu 30 de locuri nu este sustenabil, nu avem cum să ne decontăm cheltuielile din preţul a 30 de bilete per spectacol. Şi atunci, această colaborare cu Teatrul Ţăndărică este una mai mult decât bună. Vom juca acolo, ei joacă dimineaţa, noi jucăm seara şi este minunat aşa”, a declarat, pentru AGERPRES, Andrei Grosu.

El a precizat că, deoarece artiştii care urcă pe scena Unteatru sunt colaboratori, este nevoit să aştepte ca celelalte teatre unde aceştia sunt angajaţi să-şi definitiveze programul şi după aceea va stabili ce spectacole vor putea fi prezentate de Unteatru.

“Ca să putem să refacem programul, noi depindem de programul celorlalte teatre. Totul se schimbă de la o oră la alta, mai aflăm că un actor mai are un program pe luna februarie făcut, încă mai aşteptăm. Suntem în lucru cu programul pentru luna februarie şi sperăm să dăm în cel mai scurt timp programul pentru primele două săptămâni, adică din 5 februarie, când ar trebui să începem, până pe data de 14 februarie, să avem deja programul făcut”, a explicat Andrei Grosu.

Managerul a spus că în online programul Unteatru va continua, “indiferent de pandemie”, deoarece spectacolele sunt cerute în ţară şi în străinătate.

“Programul Unteatru cinematic o să continue, adică platforma noastră de Unteatru online, fiindcă am avut foarte multe cereri din alte oraşe decât Bucureştiul şi din alte ţări decât România. Atunci vom continua cu acest proiect, indiferent de pandemie. Spectacolele noastre sunt, unele, filmate special pentru platformă, spectacolele noastre au fost adaptate pentru aşa-zis online”, a spus Grosu.

Tot cei implicaţi în proiectele Unteatru au fost şi vor fi în continuare testaţi de fiecare dată când joacă sau când vin la teatru.

“Toţi oamenii care vor fi implicaţi în proiectele Unteatru vor fi testaţi cu teste rapide în fiecare zi când joacă sau când vor veni la teatru. Vom lua toate măsurile ca oamenii noştri să se simtă safe în a juca, a crea şi a face lucruri frumoase”, a mai spus Andrei Grosu. AGERPRES/(A – autor: Petronius Craiu, editor: Florin Marin, editor online: Irina Giurgiu)

 

Sursa foto: Andrei Grosu/facebook.com

 

Citeşte şi:

 

Teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele şi sălile de jocuri, redeschise în Bucureşti la 30% din capacitate

 

Cristian Şofron: Teatrul Odeon este pregătit cu şase-şapte premiere; vineri va fi primul spectacol

 

Vlad Zamfirescu (Teatrul Bulandra): Primele spectacole – pe 6 şi 7 februarie

 

Sibiu: Teatrul ”Radu Stanca” continuă să prezinte spectacole pe scenă şi online

 

Gelu Colceag (Teatrul Mic): Primul spectacol este programat pe 6 februarie

 

Teatrul Nottara reia de miercuri reprezentaţiile cu public

 

Teatrul de Comedie reia din 6 februarie reprezentaţiile cu public

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *