Stiri internationale

Achiziția Fitzwilliam salvează bustul reginei Victoria pentru națiuneRezumatul nostru zilnic de știri din lumea artei

Achiziția Fitzwilliam salvează bustul reginei Victoria pentru națiune Un bust de portret din marmură albă a reginei Victoria a fost achiziționat de Muzeul Fitzwilliam din Cambridge pentru peste 1 milion de lire sterline, împiedicând exportul lucrării către un muzeu din New York, paznic rapoarte. Bustul a fost vândut unui muzeu american nedezvăluit anul trecut, dar guvernul britanic a întârziat furnizarea unei licențe de export pentru a permite instituțiilor britanice o oportunitate de a se potrivi cu prețul. Bustul, sculptat de Sir Alfred Gilbert între 1887–89, îl înfățișează pe monarh într-un stil realist la vârsta de 70 de ani. Este singura piesă de marmură supraviețuită de Gilbert într-o instituție din Marea Britanie.

Lutul din secolul al XVII-lea furat de la muzeul ebraic | O sabie claymore veche de 400 de ani a fost furată dintr-un muzeu al culturii și patrimoniului gaelic de pe Canna, o insulă din Hebridele Interioare scoțiene cu o populație de 18 ani. Conform Presa și Jurnalul (Aberdeen), Poliția din Mallaig de pe continentul scoțian a călătorit pe insulă pentru a investiga furtul, despre care se spune că a avut loc în perioada 6-9 iunie. Sabia lată, veche de 400 de ani, decorată cu ștampilă floare de liliac, este o parte importantă a colecției de la Canna House, care este administrată de National Trust for Scotland.

Descoperită o nouă lucrare a artistei baroce flamande Michaelina Wautier | O lucrare necunoscută anterior a artistei baroce flamande Michaelina Wautier a fost descoperită la o licitație în Köln, Ziarul de artă rapoarte. Lucrarea fusese atribuită anterior lui Jacob Van Oost; cu toate acestea, personalul casei de licitații nu a fost sigur cu privire la atribuire și a contactat expertul Wautier, Katlijne Van der Stighelen, care a repartizat lucrarea. Van der Stighelen este curatorul primei expoziții instituționale majore din Wautier, care a fost deschisă cu puțin peste două săptămâni în urmă la Muzeul aan de Stroom (MAS) din Anvers.

Anish Kapoor intentează un proces împotriva NRA | Artistul britanic Anish Kapoor a intentat un proces de încălcare a drepturilor de autor împotriva Asociației Naționale a Rifle-urilor cu privire la folosirea de către lobby a armelor americane a unei imagini a sculpturii sale Cloud Gate (2004) într-un videoclip promoțional, in conformitate cu Ziarul de artă. Kapoor publicase anterior o scrisoare deschisă prin care condamna videoclipul de anul trecut, intitulată Violența minciunilor, care prezintă o imagine alb-negru a sculpturii din Millennium Park din Chicago. Kapoor a cerut eliminarea imaginii din videoclip și solicită despăgubiri de 150.000 USD pentru fiecare caz de încălcare.

Muzeul Artelor din Bronx numește noul director executiv | Deborah Cullen-Morales a fost numit directorul executiv al Muzeului Artelor din Bronx. Cullen-Morales, care va prelua rolul la Bronx luna viitoare, este actualul director și curator șef al Miriam și Ira D. Wallach Art Gallery de la Universitatea Columbia.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *