Expozitii

Această artistă ultra-cool a fost atât de inspirată de adolescenții din mall-uri încât a creat o instalare specială pentru flagship-ul Nordstrom


Probabil că nu faceți prea multe navigări fără scop în magazine chiar acum. Dar dacă te-ai trezi plimbându-te prin etajul al cincilea aerisit al flagship-ului Nordstrom 57th Street din Manhattan, ai întâlni o odoară tandră a artistului pentru adolescența suburbană, ascunsă între rânduri de afișaje cosmetice și sporturi de culoare bomboane.

Instalarea, realizată de regizorul și artistul multimedia Maggie Lee, este cea mai recentă lucrare specifică site-ului, într-un parteneriat în desfășurare între retailer și programul pentru artiști emergenți al Muzeului Whitney de Artă Americană, care a început în 2018.

Centrele comerciale au un loc special în inima artistului; își amintește că a petrecut după-amiezile nesfârșite în copilărie, așteptând ca mama ei să termine munca la un magazin universal din New Jersey.

„M-am gândit la magazinele universale și mall-uri și la modul în care adolescenților le place să petreacă timp în locuri pentru perioade lungi de timp și fără niciun motiv întemeiat”, a spus artista într-un comunicat. Desigur, astăzi, adolescenții sunt mai predispuși să-și petreacă timpul unii cu alții în spațiul virtual decât viața reală. Dar lucrarea lui Lee este o rămășiță a unui timp mai puțin conectat și extinde o invitație deschisă pentru oricine să fluture.

Instalarea, numită Scântei în timpul zilei, este o versiune mai igienizată și mai arcadă a altor călătorii de nostalgie, cum ar fi serialul de comedie al lui Hulu Pen15, care sărbătoresc stângăcia și bucuria majorării. Ceea ce vrea Lee este ca ceilalți „să revendice și să facă parte din ceva. A vedea ceva special în timpul zilei – o sclipire este neregulată ”.

Spațiul în stil de cameră de zi este configurat în jurul unor televizoare obraznice, pe care reclamele le-au creat pentru a face publicitate produselor pe care fetele adolescente nu le-ar putea visa decât să ofere: lumânări luxoase Diptyque cu mirosuri precum Mimosa, Smochin și Tuberoză și spălarea manuală Byredo Suede ($ 65) poate echivalentul în 2021 al spray-ului pentru corp Castravete-pepene Bath & Body Works).

Pe pereți, decupaje florale sclipitoare și stele pliante origami sunt aranjate în grupuri, alături de câteva semne mari „FĂRĂ LOITERING”. O piesă pop pe care artistul a produs-o în colaborare cu Stefan Tcherepnin este redată peste difuzoare.

Vizualizare instalare, Maggie Lee, "Scântei în timpul zilei." Foto: Connie Zhou.  Amabilitatea Nordstrom.

Vizualizare instalare, Maggie Lee, „Daytime Sparkles”. Foto: Connie Zhou. Amabilitatea Nordstrom.

Semințele pentru acest proiect au fost plantate atunci când mama lui Lee a murit pe neașteptate în 2012 și s-a trezit înapoi în casa copilăriei din suburbanul New Jersey. La acea vreme, Lee blogua în mod constant pentru a-și rezolva durerea, iar postările ei au atras atenția producătorului Asher Penn, care a invitat-o ​​să-și transforme meditațiile într-un film. Rezultatul, un lungmetraj numit Mami, a fost lansat în 2015 de Beta Pictures și a apărut și în spectacole de grup la Greene Naftali și The Whitney.

Combinând fragmente de videoclipuri de acasă, mesaje vocale, fotografii de familie, animale împăiate și economisitoare de ecran pe internet, Mami este un fel de capsulă memorială a timpului. Scântei în timpul zilei continuă acest fir – dar ceea ce este prins în chihlimbar acum este sinele mai tânăr al lui Lee și un timp trecut la mall care ar putea dispărea în curând.

Scântei în timpul zilei este vizibil până pe 16 mai 2021 la Nordstrom NYC Flagship, etaj 5

Vedere de instalare a lui Maggie Lee Mami (2015) la Whitney Museum of American Art.

Vizualizare instalare, Maggie Lee, "Scântei în timpul zilei." Foto: Connie Zhou.  Amabilitatea Nordstrom.

Vedere de instalare, Maggie Lee, „Daytime Sparkles”. Foto: Connie Zhou. Amabilitatea Nordstrom.

Vizualizare instalare, Maggie Lee, "Scântei în timpul zilei." Foto: Connie Zhou.  Amabilitatea Nordstrom.

Vedere de instalare, Maggie Lee, „Daytime Sparkles”. Foto: Connie Zhou. Amabilitatea Nordstrom.

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *