Expozitii

9 galerii arată acum la Londra, de la un accent pe tinerii pictori francezi la Rachel Whiteread la Gagosian


Lungul blocaj de iarnă al Regatului Unit este în cele din urmă ușurat.

Începând cu 12 aprilie, galeriilor și altor companii considerate „neesențiale” (huff!) Li sa permis să își redeschidă ușile. Până acum, Londra este bine versată în arta redeschiderii. Majoritatea galeriilor solicită vizitatorilor să rezerve în avans, iar distanțarea socială, purtarea obligatorie a măștii și măsurile de control al mulțimii vor fi în vigoare pentru a menține publicul în siguranță.

Din păcate, vizitatorii vor trebui să aștepte până pe 19 mai pentru a reveni la muzee. Între timp, iată nouă spectacole de galerie pe care așteptăm să le vedem.

Charles Gaines: Multipli de natură, copaci și fețe
Hauser & Wirth
Până la 1 mai

Vizualizare instalare, "Charles Gaines: Multipli de natură, copaci și fețe," Hauser & Wirth London, online din 29 ianuarie - 1 mai.  Fotografie de Alex Delfanne.  © Charles Gaines Amabilitatea artistului și Hauser & Wirth.

Spectacolul lui Charles Gaines la Hauser & Wirth din Londra. Fotografie de Alex Delfanne. © Charles Gaines Amabilitatea artistului și Hauser & Wirth.

Pentru prima sa expoziție solo în Marea Britanie, artistul conceptual Charles Gaines (cu care am vorbit la începutul acestui an) prezintă două noi corpuri de rețele Plexiglas la Hauser & Wirth. Lucrările sale cu „Numere și copaci” continuă o serie Câștiguri au început în 1986 și „Numere și fețe”, un set de noi imagini, complot și suprapuse portrete cu grilă ale unor oameni care se identifică ca multiraciali.

„Charles Gaines: Multipli de natură, copaci și fețe”, Hauser & Wirth, 23 Savile Row, Londra

Ryan Driscoll: Holst
Deschidere usoara
14 aprilie până la 22 mai

Ryan Driscoll a creat o serie de picturi pe ulei pe lemn care răspund la suita orchestrală a șapte mișcări a compozitorului englez Gustav Holst de la începutul secolului al XX-lea, „Planetele”. Fiecare mișcare a suitei poartă numele unei planete a sistemului solar și a caracterului său astrologic corespunzător. Prezentate ca personaje sau peisaje enigmatice și romantice, interpretările lui Driscoll sunt infuzate cu senzualitate și androginie queer, oferind o injecție răcoritoare de energie queer în subiectele clasice.

„Ryan Driscoll: Holst”, Soft Opening, 6 Minerva Street, Londra

Sam McKinniss: Country Western
Almine Rech
15 aprilie până la 22 mai

Artistul american Sam McKinniss prezintă noi picturi cu subiecte celebre, perfecționând lumea muzicii country populare. Sunt incluse portretele lui Shania Twain, Tammy Wynette și o imagine cu Dolly Parton care îmbrățișează un pisoi. „Se pare că întreaga planetă îl iubește pe Parton, ceea ce mă îngrozește”, scrie artistul. „Ceea ce mă sperie este sarcina enormă de a distra atât de mulți oameni, luând în același timp controlul unilateral al iubirii sau obsesiei la nivel mondial”.

„Sam McKinniss: Country Western”, Almine Rech, Broadbent House, Londra

Ed Fornieles: Asociații
Carlos / Ishikawa
17 aprilie Până la 22 mai

Ed Fornieles, "Asociațiile" prin amabilitatea lui Carlos / Ishikawa.

O imagine din emisiunea lui Ed Fornieles, „Asociații”. Amabilitatea lui Carlos / Ishikawa.

Ed Fornieles a folosit instrumente de căutare pe internet pentru a crea această nouă serie, care îmbină imagini bazate pe asocieri formale și conceptuale. Artistul compară starea mentală de tip transă necesară procesului său cu „starea de flux” pe care companiile de socializare își propun să le creeze pentru a menține utilizatorii conectați și sugestibili. Prezentarea cercetează misterele psihicului și subiectivitățile individuale și colective și probabil va rezona cu dvs. dacă ați petrecut accidental ore nespuse îngropate în găurile de derulare TikTok în timpul blocării.

„Ed Fornieles: Associations”, Carlos / Ishikawa, Unitatea 4, 88 Mile End Road, Londra

Sanya Kantarovsky și Camille Blatrix: Will-o’-the-wisp
Artă Modernă
23 aprilie până la 22 mai

În timp ce a vizitat Japonia în urmă cu câțiva ani, Sanya Kantarovsky a dezvoltat o ediție de tipărituri tradiționale Ukiyo-e împreună cu Institutul Adachi Hanga de Gravură, iar Camille Blatrix a creat rame Corian încorporate cu piese de marchetare din lemn artizanale, care răspund la amprentele pe care le încadrează.

„Sanya Kantarovsky & Camille Blatrix: Will-o’-the-wisp”, Modern Art, 7 Bury Street, Londra

Du-te Franța!
Saatchi Yates
Până pe 26 mai

Picturi de Mathieu Julien, Jin Angdoo, Kevin Pinsembert și Hams Klemens expuse la galeria Saatchi Yates din "Du-te Franța!" De la stânga la dreapta: Kevin Pinsembert, Sans Titre (Décor +) (2020) și Kevin Pinsembert, Opel Toyota (2020).  Imagine oferită de Saatchi Yates © Justin Piperger, 2021.

Picturi de Mathieu Julien, Jin Angdoo, Kevin Pinsembert și Hams Klemens la Galeria Saatchi Yates. Imagine oferită de Saatchi Yates © Justin Piperger, 2021.

Un colectiv de artiști francezi emergenți s-a reunit pentru „Allez La France!” a doua expoziție la noul spațiu Cork Street condus de Phoebe Saatchi Yates și soțul ei Arthur Yates. Spectacolul îi reunește pe Hams Klemens, Jin Angdoo, Mathieu Julien și Kevin Pinsembert, care sunt obișnuiți să creeze lucrări pe străzile din Paris și Marsilia, mai degrabă decât pe pânzele la scară largă la o galerie tony Mayfair. Galeriștii spun că au vrut să evidențieze rezonanța operei cu expresionismul abstract și plecarea ei de la arta tipică franceză de stradă.

“Du-te Franța!” Saatchi Yates, 6 Cork Street, Londra

Agnès V. de Jenna G
Sim Smith
1 mai până pe 29 mai

Pictorul american Jenna Gribbon s-a inspirat din portretul regretatului artist și regizor francez Agnès Varda din 1988 al lui Jane Birkin (Jane B. de Agnès V) pentru ultima ei ieșire solo la Sim Smith. Artista a jucat la obiceiurile lui Varda de a insera momente documentare în filmele de ficțiune și a realizat o serie de picturi figurative ale prietenilor ei adunați împreună pentru a viziona filmele lui Varda proiectate pe perete.

„Agnès V. par Jenna G”, Sim Smith, 30 Old Burlington Street, Londra

O infinitate de urme
Galeria Lisson
Până pe 5 iunie

Vedere de instalare a "O infinitate de urme" organizat de Ekow Eshun la Lisson Gallery, Londra, 13 aprilie - 5 iunie 2021 © artiștii, prin amabilitatea Lisson Gallery.

„O infinitate de urme” la Galeria Lisson, Londra. © Artiștii, prin amabilitatea Lisson Gallery.

Această expoziție de grup organizată de Ekow Eshun pune în evidență 11 artiști negri cu sediul în Marea Britanie ale căror lucrări analizează întrebări de rasă, istorie, ființă și apartenență. Cu artiștii Ayo Akingbade, Ufuoma Essi, Liz Gre și alții, spectacolul reflectă asupra protestelor Black Lives Matter și despre relația lor cu istoria imperială a națiunii. Spectacolul include și un componentă online dezvoltat de artiștii participanți.

„Infinity of Traces”, galeria Lisson, 27 Bell Street, Londra.

Rachel Whiteread: obiecte interne”La Gagosian
Până în 6 iunie

"Rachel Whiteread: obiecte interne," vizualizare instalare, 2021. © Rachel Whiteread.  Fotografie de Prudence Cuming Associates, prin amabilitatea lui Gagosian.

„Rachel Whiteread: Objects Internal”, vedere de instalare, 2021. © Rachel Whiteread. Fotografie de Prudence Cuming Associates, prin amabilitatea lui Gagosian.

În cea mai recentă emisiune a ei, Whiteread prezintă lucrări noi create în timpul blocării, inclusiv două sculpturi care se opresc și care revizuiesc camerele sale din ghips. Chemat Poltergeist și dublura, structurile obsedante de tip cabină au fost construite din lemn și metal găsite vopsite în alb fantomatic (mai degrabă decât turnate în procesul ei obișnuit) și evocă evenimente catastrofale precum dezastrele naturale sau poate frustrările unui blocaj care a durat puțin prea mult.

„Rachel Whiteread: obiecte interne”, Gagosian, 20 Grosvenor Hill, Londra

Urma Știri Artnet pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *