Expozitii

9 dintre cele mai îndrăznețe modele de muzeu din 2020, de la un baldachin curbat în Portugalia la un muzeu de ceramică asemănător cuptorului din China


La fel ca multe evenimente din acest an, multe deschideri de mari muzee au fost împinse înapoi până în 2021.

Butași de panglică mult așteptați – inclusiv cei de la Munch Museum din Oslo; Marele Muzeul Egiptean din Cairo, Colecția Bourse de Commerce – Pinault din Paris; și Academy Museum of Motion Pictures din Los Angeles – acum (poate) va avea loc anul viitor.

În timp ce așteptăm, putem totuși să parcurgem în siguranță fotografiile cu unele dintre cele mai impresionante modele de muzee dezvăluite anul acesta și să le sărbătorim pe cele care de fapt făcut deschis. Consultați câteva dintre preferatele noastre de mai jos – și alăturați-vă pentru a ne imagina cu un moment în care putem călători pentru a le vedea personal.

Muzeul Științei și Tehnologiei Shenzhen, Shenzhen, China

Imagine oferită de BRICK.

Arhitect: Zaha Hadid Architects

Data anticipată de finalizare: Sfârșitul anului 2023

Sos secret: Pe lângă utilizarea unui design și a unor materiale ecologice, arhitecții s-au asigurat că clădirea va fi ușor navigabilă datorită unui plan de etaj intuitiv, în formă de U.

Muzeul Calouste Gulbenkian, Lisabona, Portugalia

Imagine oferită de Luxigon și Kengo Kuma.

Arhitect: Kengo Kuma and Associates + Vladimir Djurovic

Data anticipată de finalizare: La începutul anului 2022

Sos secret: Structura cu baldachin curbat face parte din planul arhitecților de a integra mai bine structura existentă a muzeului cu grădinile din jur, care vor fi extinse.

Balena, Cercul Polar Arctic, Norvegia

Arhitect: Dorte Mandrup

Data anticipată de finalizare: Iunie 2023

Sos secret: După ce a câștigat 37 de concurenți într-o competiție de design, postul Mandrup a fost selectat pentru designul său minim invaziv, care se mișcă cu peisajul natural.

Muzeul Național Medalia de Onoare, Arlington, Texas, SUA

Imagine oferită de Rafael Viñoly Architects.

Arhitect: Rafael Viñoly Arhitecți

Data anticipată de finalizare: 2024

Sos secret: Utilizarea oțelului și a piloților este menită să evoce puterea forțelor armate. Conform Mările, Viñoly a vizualizat ideea formei muzeului după ce a ridicat o placă grea de metal și a luat în considerare „poverile cu care se confruntă forțele armate”.

Muzeul Imperial al Cuptorului, Jingdezhen, China

Muzeul Imperial al Cuptorului din Jingdezhen, China, proiectat de Studio Studio Zhu-Pei. Imagine oferită de Studio Zhu-Pei.

Arhitect: Studio Zhu-Pei

Data anticipată de finalizare: Deschis în 2020

Sos secret: Poate fi puțin șocant faptul că Muzeul Imperial al Cuptorului a fost de fapt conceput să arate ca … un cuptor. Muzeul este alcătuit din mai mult de șase structuri în formă de boltă, construite din cărămizi de cuptor reciclate, care includ luminatoare inspirate de găurile de fum de pe cuptoarele reale.

Docking la Amsterdam, Amsterdam, Olanda

O redare a proiectului ZJA Docking the Amsterdam.  Amabilitatea ZJA.

O redare a proiectului ZJA Docking the Amsterdam. Amabilitatea ZJA.

Arhitect: ZJA

Data anticipată de finalizare: Necunoscut

Sos secret: Muzeul va fi construit în jurul unui naufragiu de 271 de ani, care va fi excavat de pe Canalul Mânecii și mutat înapoi la Amsterdam. Arhitecții au proiectat ceea ce este în esență o cameră gigantică de vizionare din sticlă și oțel, astfel încât vizitatorii să poată vedea ruinele navei din toate unghiurile.

Muzeul de Istorie Naturală Shenzhen, Shenzhen, China

Arhitect: B + H Architects, 3XN și Zhubo Design

Data anticipată de finalizare: Necunoscut

Sos secret: Clădirea a fost proiectată pentru a evoca forma curgătoare a unui râu, datorită unui design curbat, meandrat.

Muzeul Copiilor El Paso, El Paso, Texas, SUA

Arhitect: Snøhetta

Data anticipată de finalizare: 2022

Sos secret: Bolțile de butoi în creștere ale muzeului oglindesc norii de pe orizontul El Paso, iar punctele de observație din întreaga clădire vor permite vederi uimitoare asupra munților din jurul orașului.

Valul, Tianjin, China

Imagine oferită de Lacime Architects. Fotografie de CAAI.

Arhitect: Lacime Architects

Data anticipată de finalizare: Deschis în 2020

Sos secret: Galeria de artă, care ancorează un nou centru cultural în cartierul Binhai New Area, a fost concepută pentru a arăta ca un val uriaș, iar miile de plăci de aluminiu folosite în construcție imită apa care ondulează.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *