Stiri

19 februarie – Ziua Brâncuşi. „Ţăranul din Carpaţi”, şcolit la ParisEste considerat geniul modest al României şi omul infinitului. A învăţat la Bucureşti, apoi la Paris şi se mulţumea să i se spună „ţăranul din Carpaţi”. S-a născut pe 19 februarie 1876 şi ne-a lăsat o artă tezaur.

Constantin Brâncuşi a iubit la rândul lui şi s-a lăsat iubit. Una dintre femeile care îi declară ataşamentul şi admiraţia este cercetătoarea Doina Lemny care s-a specializat în Brâncuşi şi care trăieşte acum la Paris.

„Prin ceea ce a lăsat omenirii, nu doar României, Brâncuşi a reuşit să zguduie din rădăcini arta secolului XIX pentru că era la început de secol XX şi să creeze o altă formulă de artă. Când se spune că Brâncuşi a fost sculptor, aşa este, a fost sculptor, dar a rămas în istoria artei şi ca mare fotograf pentru că de îndată ce a învăţat să facă fotografie, a fost pasionat şi nu a mai lăsat pe nimeni să îi fotografieze operele, desenele şi nici pe el”, a menţionat Doina Lemny, specialistă în Brâncuşi

Îl descrie drept cel mai darnic om şi povesteşte în cărţile publicate despre cadourile pe care Constantin Brâncuşi le-a primit.

„Marile sale calităţi sunt ambiţie, forţă de muncă şi investiţie. Acestea sunt calităţile lui”, a mai spus Doina Lemny

Unul dintre îndemnurile celui sărbătorit astăzi a fost, cităm: „Trebuie să încerci necontenit să urci foarte sus, dacă vrei să poţi să vezi foarte departe.”

Constantin Brâncuşi, născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, din judeţul Gorj, şi decedat pe 16 martie 1957, la Paris, în Franţa, figură centrală în mişcarea artistică modernă, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *