Expozitii

10 spectacole obligatorii ale muzeelor ​​americane care se deschid la începutul anului 2021, de la Brooklyn Blowout la KAWS la o reîntoarcere pentru Laura Owens


Cu anul 2020 în oglinda retrovizoare, sperăm că întârzierile și anularile expozițiilor legate de sănătate vor face parte din trecut (deși nu se știe niciodată).

Mai jos, aruncați o privire la selecțiile noastre de spectacole din SUA care se deschid la începutul anului 2021 pe care nu veți dori să le ratați.

David Driskell: Icoane ale naturii și istoriei
High Museum of Art, Atlanta
6 februarie – 9 mai

David Driskell, Omagiu lui Romare (1975). Muzeul de Arte Frumoase din Virginia, dotare Richmond, Arthur și Margaret Glasgow.

Înaintea lui deces la 88 de ani în aprilie, David Driskell și-a câștigat respectul ca artist versatil și curator care a contribuit la creșterea profilului artiștilor afro-americani și a celor din diaspora africană. Această primă expoziție de la moartea sa este, de asemenea, prima care își reunește lucrările pe hârtie cu picturile sale.

High Museum of Art este situat la 1280 Peachtree St NE, Atlanta

Imaginația grafică a lui Goya
Muzeul Metropolitan de Artă
8 februarie – 2 mai

Această expoziție cronologică amplă de aproximativ 100 de lucrări se adânceste în lucrările grafice ale lui Goya și explorează modul în care a folosit desene și tipărituri pentru a elabora idei complexe, precum și pentru a documenta răspunsurile sale la evenimente politice și turbulente care au loc în jurul său. În aceste lucrări strălucește liberalismul politic al lui Goya, disprețul față de superstiție și opoziția față de opresiunea intelectuală.

Muzeul Metropolitan de Artă este situat la 1000 Fifth Avenue, New York

KAWS: Ce petrecere
Muzeul Brooklyn
12 februarie – 5 septembrie

Cariera de 25 de ani a artistului a făcut o amprentă de neșters pe scena artei contemporane (și pe piață) și anul acesta Faimoase KAWS (trebuia) este cu siguranță primul său sondaj muzeal. Tim Schneider, scribul Art Market News Grey Market, prezice chiar Lucrările KAWS se vor vinde în exces majoritatea fiecărui Vechi Maestru lucrează după valoare în 2021.

Muzeul Brooklyn este situat la 200 Eastern Parkway, New York

Hockney – Van Gogh: Bucuria naturii
Muzeul de Arte Frumoase, Houston
21 februarie – 20 iunie

"Vincent

Vincent van Gogh, Trunchiuri de copaci în iarbă (1890). Muzeul Kroller Muller.

Colegi ciudati sunt Vincent Van Gogh si David Hockney, o pereche de artisti ale caror opere, la prima vedere, au putin mai multe in comun decat vopseaua. Dar Muzeul de Arte Frumoase din Houston a găsit o altă cale: dragostea de peisaj. Acesta este concepția viitoarei expoziții a instituției, „Hockney – Van Gogh: Bucuria naturii”, care îi pune pe cei doi mulțumiți de mulțime într-o experiență luxuriantă.

MFA Houston este situat la 5601 Main Street, Houston

Niki de Saint Phalle: Structuri pentru viață
MoMA PS1
11 martie – august (data exactă de închidere TBD)

Stilul personal șic și operele colorate ale lui Niki de Saint Phalle contrazic o personalitate serioasă profund investită în feminism și activism politic, iar operele ei au influențat alți artiști de zeci de ani. Acest spectacol va include picturi, desene, sculpturi și instalații imersive.

MoMA PS1 este situat la 22–25 Jackson Avenue, New York

Christina Quarles
Muzeul de Artă Contemporană, Chicago
13 martie – 29 august

Christina Quarles, Yew Feel Feel? Tha Days Are Gettin 'Shorter (2018). © Christina Quarles. Amabilitatea artistului, Regen Projects, Los Angeles și Pilar Corrias Gallery, Londra.

Christina Quarles, Se poate simți Yew? Zilele Tha sunt din ce în ce mai scurte (2018). © Christina Quarles. Amabilitatea artistului, Regen Projects, Los Angeles și Pilar Corrias Gallery, Londra.

Inițial programată să se deschidă în aprilie 2020, expoziția MCA Chicago așteptată cu nerăbdare de Christina Quarles va fi cea mai mare expoziție de până acum, cu picturi figurative din ultimii trei ani și o nouă instalație la scară largă.

MCA Chicago este situat la 220 E Chicago Ave, Chicago

Joan Mitchell
Muzeul de Artă Baltimore
21 martie – 18 iulie

Joan Mitchell. Floarea-soarelui. (1990–91). Fotografie de Brian Buckley, colecția lui John Cheim, © moșia lui Joan Mitchell.

Joan Mitchell, Floarea-soarelui (1990–91). Fotografie de Brian Buckley, colecția lui John Cheim, © Estate of Joan Mitchell.

Muzeul de Artă din Baltimore și Muzeul de Artă Modernă din San Francisco fac parte în acest sens retrospectivă masivă Joan Mitchell, inițial programat să se deschidă anul trecut. Marea expresionistă abstractă a văzut o reapariție a aprecierii în rândul cărturarilor și colecționarilor în ultimii ani, după decenii în care a fost umbrită de colegii ei de sex masculin. Aceasta este prima ei emisiune de sondaj din SUA în aproape 20 de ani.

Muzeul de Artă Baltimore este situat la 10 Art Museum Drive, Baltimore

Julie mehretu
Muzeul de Artă Americană Whitney
25 martie – 8 august

După aclamata sa desfășurare la Muzeul de Artă din județul Los Angeles, sondajul realizat la mijlocul carierei artistului Julie Mehretu de origine etiopiană își va face mult așteptatul debut la New York. Aproximativ 70 de lucrări pe pânză și hârtie vor arăta lățimea viziunilor geografice abstractizate ale lui Mehretu.

Whitney este situat pe strada Gansevoort 99, New York

Sam Francis și Japonia: goliciunea revărsată
Muzeul de Artă din județul Los Angeles
Date TBD

Sam Francis, Către dispariție (1957). Amabilitatea Muzeului de Artă al Județului Los Angeles, Fondul Consiliului de Artă Modernă și Contemporană, © Fundația Sam Francis, California / Artists Rights Society (ARS), New York. Foto © Museum Associates / LACMA.

Sam Francis, Către dispariție (1957). Amabilitatea Muzeului de Artă al Județului Los Angeles, Fondul Consiliului de Artă Modernă și Contemporană, © Fundația Sam Francis, California / Artists Rights Society (ARS), New York. Foto © Museum Associates / LACMA.

Sam Francis a făcut prima sa călătorie în Japonia, o etapă importantă în cursul carierei sale, în 1957. În această primă expoziție pentru a evidenția influența artei și culturii japoneze asupra operei sale, LACMA își va împerechea arta cu cea a artiștilor istorici japonezi, precum și contemporanii lui Francis în mișcările Gutai și Mono-Ha.

LACMA este situat la 5905 Wilshire Boulevard, Los Angeles

Laura Owens: Reluați
Cleveland Museum of Art
Primăvara 2021

Laura Owens, Untitled (2016). Amabilitatea artistului; Întreprinderea lui Gavin Brown, New York, Roma; Sediul Sadie Coles, Londra; și Galerie Gisela Capitain, Köln,

Laura Owens, Fără titlu (2016). Amabilitatea artistului; Întreprinderea lui Gavin Brown, New York, Roma; Sediul Sadie Coles, Londra; și Galerie Gisela Capitain, Köln,

Această expoziție este un fel de reîntoarcere pentru Laura Owens. Pictorul experimental și vast a crescut aproape de Cleveland în Norwalk, Ohio și a petrecut multe ore explorând colecțiile enciclopedice ale Muzeului de Artă din Cleveland, în adolescență. Owens, care se află în Los Angeles în ultimele trei decenii, a dezvoltat această expoziție unică cu elevi de liceu implicați în programul de masterat în arte al muzeului Cleveland.

Urma Artnet News pe Facebook:


Vrei să rămâi în fața lumii artei? Abonați-vă la newsletter-ul nostru pentru a obține știri de ultimă oră, interviuri deschise pentru ochi și acțiuni critice incisive care conduc conversația înainte.Sursa articol

Legate De Posturi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *